Bank Norwegian Kreditkort

 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Bästa kreditkortet på resan 2021

Om Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegians kreditkort är ett gratis resekort med ett fördelaktigt bonussystem. Oavsett vad som köps med kortet ges poäng motsvarande 0,5 % av köpesumman. Vid köp hos flygbolaget Norwegian fås upp till 20 gånger fler poäng. Samtliga poäng kan sedan lösas in mot flygbiljetter eller reseprodukter hos flygbolaget.

Andra resefördelar med Norwegians kreditkort är att det inte är någon avgift för uttag vare sig i Sverige eller i utlandet samt att en reseförsäkring ingår.

Hur bra är Bank Norwegian Kreditkort?

Bonus & förmåner
Bonuspoäng, upp till 10 % vid köp hos Norwegian och 0,5 % hos andra aktörer. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring. Möjlighet att köpa 3 tilläggsförsäkringar. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,75 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 19,99 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 21,93 %. Räntefritt upp till 45 dagar.
Beviljandegrad
Jämfört med andra kreditkort är det många som får sin ansökan till det här kortet beviljad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,4 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99 %
Effektiv ränta: 21,93 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 300 kr)
Aviavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 95 kr
Dröjsmålsränta: 24,00 %

Krav

 • Minst 23 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Bonuspoäng, upp till 10 % vid köp hos Norwegian och 0,5 % hos andra aktörer.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 50 – 1 000 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Bank Norwegians kreditkort har en kredit på maximalt 100 000 kr. Kreditgränsen sätts dock utifrån den sökandes ekonomiska situation och därför kan det vara så att du får en lägre kreditgräns. Räntan ligger (2019) på 19,99 %.

När fakturan kommer finns valet att antingen betala hela summan eller valfritt belopp av utnyttjad kredit. Som minst måste 3% (minst 300 kr) av skulden betalas. Om inte hela skulden betalas förflyttas den till kommande månad men då även med räntekostnad på beloppet.

* Effektiv ränta är 21,93% om krediten utnyttjas till 15 000 kr och återbetalas på 12 månader.

Bonus

Alla inköp med kreditkortet från Bank Norwegian ger 0,5 % i CashPoints. Om flygresor köps hos Norwegian kan man få upp till 10 % av köpesumman i CashPoints. Det går även att få högre bonus hos vissa samarbetspartners. Ett exempel är Hotels.com där 5 % av köpesumman ges i poäng om bokning sker via Norwegians hemsida.

Denna bonusnivå gäller på inköp upp till 100 000 kr per år. Därefter ges visserligen fortfarande bonus men enbart vid inköp från butiker inom dagligvaruhandeln, på bensinstationer samt om inköp sker med utländsk valuta.

Hur många poäng man har kan ses på hemsidan och via deras poängshop kan poängen växlas in mot billigare flygbiljetter eller andra produkter som är bra att ha med på resan. Bonusprogrammet är en av orsakerna att kortet får bra betyg som resekreditkort.

Försäkringar

Den försäkring som ingår i kreditkortet är reseförsäkringen (Se Resefördelar). Utöver denna försäkring finns även möjlighet att teckna tre tilläggsförsäkringar.

Betalskydd - Betalskydd är inte en försäkring som ingår automatiskt i kreditkortet utan som tecknas separat. Försäkringen kan tecknas i samband med ansökan om kort eller i efterhand.

Med Betalskydd ges en trygghet gällande möjligheten att kunna betala skulden på kreditkortet även om inkomsten drastiskt minskar. Vid ofrivillig arbetslöshet, nedsatt arbetsförmåga, sjukskrivning eller sjukhusvistelse kan ersättning fås som motsvarar månadsskulden. Detta upp till 7000 kr i 6 månader. Kostnaden är 0,8 % av kvarvarande skuld varje månad.

I Betalskydd ingår även Dina Steg till Jobbet som är en nätbaserad hjälp för att ta sig tillbaka till arbetsmarknaden.

Självriskförsäkring Hyrbil CDW - Försäkringen eliminerar självrisken på hyrbilar som annars brukar vara på några tusen. Priset är 249 kr/år.

Försäkring mot identitetsstöld - Försäkringen ger hjälp vid ID-kapning och ersättning för kostnader som kan uppkomma så som ex. juridisk hjälp. Priset är 149 kr/år

Tandvårdsförsäkring - Ger ersättning vid oförväntade kostnader för tandvård. Det kan vara allt från rotfyllningar till implantat. Kostar från 2844 kr per år beroende på ålder.

Resefördelar

Så länge som resan betalas till minst 75 % med kreditkortet så ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Exempel på andra delar som ingår i reseförsäkringen är bagageförsening, olycksfall och försening av allmänt färdmedel.

Kreditkortet är även bra att ha med sig på resan då banken inte tar ut någon avgift för uttag i utlandet. Däremot tillkommer en valutaväxlingsavgift på 1,75 %.

Resefördelarna med detta kreditkort är därmed:

 • Ingen årsavgift
 • Ingen uttagsavgift
 • Bonus på alla inköp ger billigare resor

Övrigt

Välj egen PIN-kod

Den som ansöker om ett kreditkort från Bank Norwegian får ange valfri PIN-kod i ansökan. Det är även möjligt att ändra PIN-kod efterhand. Detta sker då via hemsidan och ett nytt kort kommer då att skickas ut. I och med att det gamla kortet gäller i 30 dagar står man aldrig utan kreditkort.

Överför eller betala räkningar med kortet

Ibland är det enklare att ha alla skulder samlade på ett och samma ställe. Det sker enkelt med detta kreditkort då man kan betala fakturor och även skulder till andra kreditkort med detta kort. Möjligheten finns även att överföra pengar från kontot till valfritt bankkonto.

Om betalning eller överföring sker tillkommer däremot räntekostnad från den dag som överföringen genomfördes.

Bank Norwegian privatlån

Förutom kreditkort, erbjuder Bank Norwegian även ett lån utan säkerhet upp till 600 000 kr. Den nominella räntan ligger för närvarande på 6,99 % - 22,99 %. Mer information om lånet hittar du här.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Bank Norwegian Kreditkort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Mohy

5 aug 2020
Jag tror att det är kortet Inte bra för...

Jag tror att det är kortet Inte bra för varje månad finns det en månadränta Även om jag betalar beloppet i tid Och ibland är det beloppet lite, men det finns ränta det är besviken

Susan

4 feb 2020
Reseförsäkring och Avbeställningsskydd ett skämt

Jag har bokat en resa för mig och familj till Spanien. Hotellet avbokade min resa eftersom researrangören enligt hotellet har inte betald de ( fast de var partner när jag köpte min resa).

Jag köpte tur och retur biljetter med Norwegian kreditkort till Spanien. När jag berättade för de att nu är min hotell blev cancelled en månad innan resan, blev jag hänvisad till AIG som var deras försäkringsbolag. Men AIG betalade oss ingenting och sade vi betalar när det blir avbokning p g a sjukdom.

Fast när man läser på deras (AIG) hemsidan under punkt 9 är det väldigt oklart och otydligt när det gäller avbeställningsskydd.

Anne

12 dec 2019
Krångligt och dåligt

Skaffade det på Arlanda för många år sedan för att kunna utnyttja poängen när min dotter flyttade utomlands. Kopplingen till cashpoints fungerade aldrig. Dålig och otrevlig kundtjänst plus hög ränta på utnyttjad kredit. Välj ett annat, betalar hellre årsavgift.

Mikael

2 dec 2019
Stora försämringar

Mycket bra kort för ett par år sedan, men har blivit mycket sämre än tidigare. T ex endast 0,5% i bonus samt inga poäng ifall du köper en resa av en konkurrent. Ja, listan kan göras ännu längre men jag stoppar där.

Jocke

29 nov 2019
Försämrade villkor

Det var ett kanonkort från början (6-7 år sedan) Nu är det halverade cah points, struligt nv att läsa fakureringsperiod. Skrev till kundtjänst och frågade varför, fick ett halvt svar. Skrev igen och undrade om de inte kunde byta fakureringsperiod från 1- sista, fick inte ens svar. Bökigt att använda "bonusbutiker" tex hotels.com För bonus hos BN kan man inte anv hotels sida o vv. Ingen koll på sina egna bonusbutiker, så där går man miste om poäng oxå. Bra med en gratis resa (pga bonusen) varannat år, men tidigare var det en gång per år. Ska nog fasa ut kortet, tyvärr...

Cto

26 okt 2019
Kortet har ingen avgift, vilket är anledningen...

Kortet har ingen avgift, vilket är anledningen till att jag skaffat det. Dessutom får man bonus i form av poäng som kan användas till flygresor. Toppen för den som ändå vill ut och resa lite då och då! Försäkring för t.ex. hyrbil ingår också om hyran betalas med kortet, detta har jag dock inte provat själv men verkar fungera bra. Faktura skickas en gång i månaden via mejl och är tydligt uppspaltad och ger god översikt. Allt som allt mycket nöjd!

Stina

25 jul 2019
Bästa kortet!

Helt klart det bästa kortet. Jag har använt kortet i flera år och är supernöjd. Tack vare intjänad bonus så kan jag flyga billigt. Det är roligt att kunna flyga och resa billigt med familjen.

Runar

31 maj 2019
Fin färg

Mycket fin färg på kortet.

Bonus och reseskydd är väl inget att bry sig om, boka rätt från början!

Michael

23 maj 2019
Bästa kortet

Har bara bra erfarenheter med mitt Norwegian kort. Fungerar alltid, får mycket tillbaka varje gång jag handlar, kan betala räkningar och vänta upp till 45 dagar med att betala. Känns riktigt säkert med Norwegian!

Therese

14 maj 2019
Reseförsäkringen gäller endast din närmaste familj

Jag betalade en flygresa med norwegian till Rom med mitt Bank Norwegian kort för mig och min mamma. Min mamma fick cancer och avled innan resan. Bank Norwegians bemötande har varit så dåligt. Fast jag skickat intyg från doktor att mamma var obotligt sjuk ville de ha bevis på att hon inte var sjuk när jag bokade resan. Sedan när jag avbokat flyget fick jag veta att reseförsäkringen inte gällde för min mamma, bara för mig och min närmaste familj (make och barn). Jag har skickat ett otal mail och de är inte intresserade av att kompensera mig och har noll förståelse. Kommer att klippa detta kort.

Björn Persson

19 mar 2019
Vansinnigt struliga fakturor och användarOvänlig sida!

Jag har haft Bank Norwegians kreditkort i flera år då de ändå haft OK villkor. Nu har de försämrat det drastiskt.

BN fakturor är i särklass de absolut struligaste jag varit med om. Allt för att Du som kund ska göra fel så att de får in lite ränta.

Nu har de även förändrat sin presentation på sin sida, av de transaktioner man gjort under perioden så att transaktioner kan falla bort och hamna på fel månader om man skapar ett intervall på sidan.

Allt är struligt med BN.

Deras support är dessutom oerhört okunnig och ofta väldigt snorkiga.

UNDVIK I ALLA LÄGEN!

Jonas

22 feb 2019
Funkar inte i tobaksaffärer

Jag upptäckte precis att kortet inte fungerar överallt, exempelvis inte i min lokala tobaksaffär. Jag pratade med kundtjänsten, och de bekräftade att kortet inte fungerar i några butiker som erbjuder spel, även om man exempelvis bara ska köpa en glass. Det finns ju rätt många butiker/kiosker som även erbjuder spel, så detta är ju en viktig begränsning att veta om.

Lhea

10 feb 2019
Avbeställningsskydd

Bra till en början. Nu dåligt !!! Avbeställningsskydd som ska ingå fungerar inte om man som jag råkar av misstag boka resa från Malaga till Stockholm tur och retur ,som skulle va från Stockholm till Malaga. När jag insåg det efter några dagar ringde jag men fick inte avboka. Sen har dem blivit mycket dyrare. Nu blir det klippning av kortet. Betalade hela resan med Norwegian kortet å ska då ingå avbeställningsskydd men icke. Sopkort har det blivit med allt inom Norwegian tycker jag

Birthe

30 jan 2019
Toppenkort tidigare men nu försämrade villkor....

Toppenkort tidigare men nu försämrade villkor.

Dåligt att inte kunna få extra kort till kontot vilket i mitt fall gör att jag nu måste byta kort.

Natalia

28 jan 2019
Fick inte det ens beviljat, fast fyller alla...

Fick inte det ens beviljat, fast fyller alla ovannämnda krav.

Nicke

4 jan 2019
Kass reseförsäkring

Helt ok kort, men reseförsäkringen som ingår är kass. Den gäller inte om du har flera transportmedel på resan, den gäller bara för den första delen/resan, dvs inte nödvändigtvis hem till dörren.

Detta lärda jag mig den hårda vägen. Coops reseförsäkring är mycket bättre!

Petru

28 okt 2018
Det var ett bra kort in innan dom halverade...

Det var ett bra kort in innan dom halverade bonusen till 0,5% men inte nu längre, fattar inte hur dom tänker alla försöker få det till bättre villkor inte sämre.

Jag är på jakt efter en annan kort.

Remember verkar bättre val just nu..

Agneta

22 sep 2018
Mitt favoritkort!

Norwegian är helt klart mitt favoritkort. Ingen årsavgift. Bonus när jag handlar. Jag använder mina bonuspoäng när jag flyger vilket innebär att min flygresa blir billig. Jag kan varmt rekommendera kortet.

Kalle Holmberg

19 sep 2018
Bästa kreditkortet

Norwegian har det absolut bästa kreditkortet. Jag har haft kortet i flera år och är supernöjd. Årsavgift är 0 kr. Rekommenderas!

Rogge

12 sep 2018
Inte bra längre..

Det var ett toppenkort fram t.o.m. 1/8 2018, då ändrade de villkor kraftigt till det sämre.

t.ex:

-Numera bara 0,5 cashpoints i bonus per spenderad krona.

-När du spenderat 100 000:-, så får du bara cashpoints på mat, bensin och hos norwegian.

Men där är fler försämringar.

Kommer väl dröja länge innan alla kortrekommendationssajter har uppdaterats med de nya villkoren.

Själv kommer jag fasa ut användningen av Norwegians kort.
Alltomkreditkort.se
Jakob på Alltomkreditkort.se

Vi håller med om att de senaste ändringarna hos Bank Norwegian var till det sämre. Söker du ett annat bra resekort kan vi rekommendera exempelvis: "Marginalen Traveller" - där ingår 9 reseförsäkringar, du får bonus på alla inköp som kan användas till framtida flygresor och annat. Årsavgiften är visserligen på 395 kr i dagsläget men helt klart en vinnare om du tänker använda kortet flitigt.

agnes

29 aug 2018
bästa kreditkortet - betalar allt med kortet...

bästa kreditkortet - betalar allt med kortet och får bonuspoäng till mina flygresor =)

petre

26 aug 2018
Ingenting annat än nöjd. Jag tycker att...

Ingenting annat än nöjd. Jag tycker att det är perfekt att man får resa med världens bästa flygbolag!

/Peter

lena h

25 aug 2018
Nöjd kund

Flyger mycket i jobbet med Bank Norwegian och betalar således alla flygbiljetter med kreditkortet. Det blir en bra bonus efter ett par flygningar :)

Anders

24 aug 2018
Nya villkoren är skräp. Undvik!

Har varit nöjd användare av kortet i många år men i och med den senaste villkorsändringen är det, i min mening, ett av de sämre korten på marknaden.

De har inte bara halverat intjäningen av poäng (från 1% till 0,5%) utan de har även infört ett tak som innebär att om man handlat för över 100.000 kr per år så samlar man bara poäng på bensinstationer, i dagligvaruhandel samt på köp i utländsk valuta där de tar ut ett valutapåslag på 1,75 % (i praktiken betalar man alltså 1,25 % extra i avgift för varje sådant köp).

Det finns bättre alternativ där ute!

Jonas

21 aug 2018
Det var mitt favoritkort men inte längre...

Sedan Bank Norwegian sänkte bonusen till 0,5% har jag valt att använda Remember Flex i kombination med Coop Mer!

Fredrik

3 aug 2018
Nya villkor för Norwegian kort. 0.5% "bonuspoäng"...

Nya villkor för Norwegian kort. 0.5% "bonuspoäng" dvs halverats. INGA poäng på norwegians billigaste biljetter. Och skulle du betala en resa hos resebyrå med annat flygbolag utgår INGA poäng på köpet. Jag lägger det på hyllan nu, kommer bara (eventuellt) behålla det för den beviljade krediten på 100k. Tänk ordentligt på vad 0.5% ger... Och 20% cashpoints på biljett som är ca 60-150% dyrare än billigaste?

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Bank Norwegian Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 5020733886
Adress: Snarøyveien 36
Postnummer: 1364
Ort: Fornebu
Telefon: 0770-457 766
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: