Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

  • Gratis kreditkort med bonussystem
  • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
  • Bästa kreditkortet på resan 2018

Om Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegians kreditkort är ett gratis resekort med ett fördelaktigt bonussystem. Oavsett vad som köps med kortet ges poäng motsvarande 0,5 % av köpesumman. Vid köp hos flygbolaget Norwegian fås upp till 20 gånger fler poäng. Samtliga poäng kan sedan lösas in mot flygbiljetter eller reseprodukter hos flygbolaget.

Andra resefördelar med Norwegians kreditkort är att det inte är någon avgift för uttag vare sig i Sverige eller i utlandet samt att en reseförsäkring ingår.

Kortfakta

Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 19,99 – 24,74 %
Effektiv ränta 21,93 %
Räntefritt Upp till 45 dagar
BonusBonuspoäng, 0,5 % av inköpssumman, oavsett var kortet används.
FörsäkringarReseförsäkring. Möjlighet att köpa 3 tilläggsförsäkringar.
KorttypVISA
Uttagsavgift0,00 %
Valutapåslag i utlandet1,75 %
Minsta belopp att betala3,00 % av skulden (minst 300 kr)
Aviavgift0 kr
Förseningsavgift95 kr
Dröjsmålsränta24 %

Krav

  • Minst 23 år
  • Inte arbetslös
  • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Bank Norwegians kreditkort har en kredit på maximalt 100 000 kr. Det innebär inte att alla får denna kredit då kreditgränsen sätts utifrån den sökandes ekonomiska situation. Men som mest kan alltså krediten vara så stor. Räntan ligger (2018) på 19,99%.

När fakturan kommer finns valet att antingen betala hela summan eller valfritt belopp av utnyttjad kredit. Som minst måste däremot 3% av skulden betalas och minst 300 kr. Om inte hela skulden betalas förflyttas den till kommande månad men då även med räntekostnad på beloppet.

* Effektiv ränta är 21,93% om krediten utnyttjas till 15 000 kr och återbetalas på 12 månader.

Bonus

Alla inköp med kreditkortet från Bank Norwegian ger 0,5 % i CashPoints. Om flygresor köps hos Norwegian kan man få upp till 20 % av köpesumman i CashPoints. Det går även att få högre bonus hos vissa samarbetspartners. Ett exempel är Hotels.com där 5% av köpesumman ges i poäng om bokning sker via Norwegians hemsida.

Denna bonusnivå gäller upp till inköp till 100 000 kr per år. Därefter ges visserligen fortfarande bonus men enbart vid inköp från butiker inom dagligvaruhandeln, på bensinstationer samt om inköp sker med utländsk valuta.

Hur många poäng som man har kan ses på hemsidan och via deras poängshop kan poängen växlas in mot billigare flygbiljetter eller andra produkter som är bra att ha med på resan.

Försäkringar

Den försäkring som ingår i kreditkortet är reseförsäkringen (Se Resefördelar). Utöver denna försäkring finns även möjligt att teckna tre tilläggsförsäkringar.

Betalskydd - Betalskydd är inte en försäkring som ingår automatiskt i kreditkortet utan som tecknas separat. Försäkringen kan tecknas i samband med ansökan om kort eller i efterhand.

Med Betalskydd ges en trygghet gällande möjligheten att kunna betala skulden på kreditkortet även om inkomsten drastiskt minskar. Vid ofrivillig arbetslöshet, nedsatt arbetsförmåga, sjukskrivning eller sjukhusvistelse kan ersättning fås som motsvarar månadsskulden. Detta upp till 7000 kr i 6 månader. Kostnaden är 0,8% av kvarvarande skuld varje månad.

I Betalskydd ingår även ”Dina Steg till Jobbet” som är en nätbaserad hjälp för att ta sig tillbaka till arbetsmarknaden.

Självriskförsäkring Hyrbil – CDW - Försäkringen eliminerar självrisken på hyrbilar som annars brukar vara på några tusen. Priset är 249 kr/år.

Försäkring mot identitetsstöld - Försäkringen ger hjälp vid ID-kapning och ersättning för kostnader som kan uppkomma så som ex. juridisk hjälp. Priset är 149 kr/år

Resefördelar

Så länge som resan betalas till minst 75% med kreditkortet så ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Exempel på andra delar som ingår i reseförsäkringen är bagageförsening, olycksfall och försening av allmänt färdmedel.

Kreditkortet är även bra att ha med sig på resan då banken inte tar ut någon avgift för uttag i utlandet. Däremot tillkommer en valutaavgift på 1,75%.

Övrigt

Välj egen PIN-kod

Den som ansöker om ett kreditkort från Bank Norwegian får ange valfri PIN-kod i ansökan. Det är även möjligt att ändra PIN-kod efterhand. Detta sker då via hemsidan och ett nytt kort kommer då att skickas ut. I och med att det gamla kortet gäller i 30 dagar står man aldrig utan kreditkort.

Överför eller betala räkningar med kortet

Ibland är det enklare att ha alla skulder samlade på ett och samma ställe. Det sker enkelt med detta kreditkort då man kan betala fakturor och även skulder till andra kreditkort med detta kort. Möjligheten finns även att överföra pengar från kontot till valfritt bankkonto.

Om betalning eller överföring sker tillkommer däremot räntekostnad från den dags om överföringen genomfördes.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress Snarøyveien 36
Postort 1364 Fornebu
Telefon 0770-457 766
E-post [email protected]

Vad tycker våra användare om Bank Norwegian Kreditkort?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Petru

28 okt

Det var ett bra kort in innan dom halverade...

Det var ett bra kort in innan dom halverade bonusen till 0,5% men inte nu längre, fattar inte hur dom tänker alla försöker få det till bättre villkor inte sämre.

Jag är på jakt efter en annan kort.

Remember verkar bättre val just nu..

Agneta

22 sep

Mitt favoritkort!

Norwegian är helt klart mitt favoritkort. Ingen årsavgift. Bonus när jag handlar. Jag använder mina bonuspoäng när jag flyger vilket innebär att min flygresa blir billig. Jag kan varmt rekommendera kortet.

Kalle Holmberg

19 sep

Bästa kreditkortet

Norwegian har det absolut bästa kreditkortet. Jag har haft kortet i flera år och är supernöjd. Årsavgift är 0 kr. Rekommenderas!

Rogge

12 sep

Inte bra längre..

Det var ett toppenkort fram t.o.m. 1/8 2018, då ändrade de villkor kraftigt till det sämre.

t.ex:

-Numera bara 0,5 cashpoints i bonus per spenderad krona.

-När du spenderat 100 000:-, så får du bara cashpoints på mat, bensin och hos norwegian.

Men där är fler försämringar.

Kommer väl dröja länge innan alla kortrekommendationssajter har uppdaterats med de nya villkoren.

Själv kommer jag fasa ut användningen av Norwegians kort.

Allt om kreditkort
Svar från Jakob på Alltomkreditkort.se

Vi håller med om att de senaste ändringarna hos Bank Norwegian var till det sämre. Söker du ett annat bra resekort kan vi rekommendera exempelvis: "Marginalen Traveller" - där ingår 9 reseförsäkringar, du får bonus på alla inköp som kan användas till framtida flygresor och annat. Årsavgiften är visserligen på 395 kr i dagsläget men helt klart en vinnare om du tänker använda kortet flitigt.

agnes

29 aug

bästa kreditkortet - betalar allt med kortet...

bästa kreditkortet - betalar allt med kortet och får bonuspoäng till mina flygresor =)

petre

26 aug

Ingenting annat än nöjd. Jag tycker att...

Ingenting annat än nöjd. Jag tycker att det är perfekt att man får resa med världens bästa flygbolag!

/Peter

lena h

25 aug

Nöjd kund

Flyger mycket i jobbet med Bank Norwegian och betalar således alla flygbiljetter med kreditkortet. Det blir en bra bonus efter ett par flygningar :)

Anders

24 aug

Nya villkoren är skräp. Undvik!

Har varit nöjd användare av kortet i många år men i och med den senaste villkorsändringen är det, i min mening, ett av de sämre korten på marknaden.

De har inte bara halverat intjäningen av poäng (från 1% till 0,5%) utan de har även infört ett tak som innebär att om man handlat för över 100.000 kr per år så samlar man bara poäng på bensinstationer, i dagligvaruhandel samt på köp i utländsk valuta där de tar ut ett valutapåslag på 1,75 % (i praktiken betalar man alltså 1,25 % extra i avgift för varje sådant köp).

Det finns bättre alternativ där ute!

Jonas

21 aug

Det var mitt favoritkort men inte längre...

Sedan Bank Norwegian sänkte bonusen till 0,5% har jag valt att använda Remember Flex i kombination med Coop Mer!

Fredrik

3 aug

Nya villkor för Norwegian kort. 0.5% "bonuspoäng"...

Nya villkor för Norwegian kort. 0.5% "bonuspoäng" dvs halverats. INGA poäng på norwegians billigaste biljetter. Och skulle du betala en resa hos resebyrå med annat flygbolag utgår INGA poäng på köpet. Jag lägger det på hyllan nu, kommer bara (eventuellt) behålla det för den beviljade krediten på 100k. Tänk ordentligt på vad 0.5% ger... Och 20% cashpoints på biljett som är ca 60-150% dyrare än billigaste?Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Bank Norwegian Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.