Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

  • Gratis kreditkort med bonussystem
  • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
  • Bästa kreditkortet på resan 2018

Om Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegians kreditkort är ett gratis resekort med ett fördelaktigt bonussystem. Oavsett vad som köps med kortet ges poäng motsvarande 0,5 % av köpesumman. Vid köp hos flygbolaget Norwegian fås upp till 20 gånger fler poäng. Samtliga poäng kan sedan lösas in mot flygbiljetter eller reseprodukter hos flygbolaget.

Andra resefördelar med Norwegians kreditkort är att det inte är någon avgift för uttag vare sig i Sverige eller i utlandet samt att en reseförsäkring ingår.

Kortfakta

Ränta19,99 %
Effektiv ränta21,93 %
Högsta kredit100 000 kr
Räntefritt45 dagar
Årsavgift 0 kr
BonusBonuspoäng, 0,5 % av inköpssumman, oavsett var kortet används.
FörsäkringarReseförsäkring. Möjlighet att köpa 3 tilläggsförsäkringar.
KorttypVISA
Uttagsavgift0,00 %
Valutapåslag i utlandet1,75 %

Krav

  • Du måste vara minst 23 år
  • Skriven i Sverige sedan minst 3 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte vara arbetslös

Kredit

Bank Norwegians kreditkort har en kredit på maximalt 100 000 kr. Det innebär inte att alla får denna kredit då kreditgränsen sätts utifrån den sökandes ekonomiska situation. Men som mest kan alltså krediten vara så stor. Räntan ligger (2018) på 19,99%.

När fakturan kommer finns valet att antingen betala hela summan eller valfritt belopp av utnyttjad kredit. Som minst måste däremot 3% av skulden betalas och minst 300 kr. Om inte hela skulden betalas förflyttas den till kommande månad men då även med räntekostnad på beloppet.

* Effektiv ränta är 21,93% om krediten utnyttjas till 15 000 kr och återbetalas på 12 månader.

Bonus

Alla inköp med kreditkortet från Bank Norwegian ger 1 % i CashPoints. Om flygresor köps hos Norwegian kan man få upp till 20 % av köpesumman i CashPoints. Det går även att få högre bonus hos vissa samarbetspartners.Ett exempel är Hotels.com där 5% av köpesumman ges i poäng om bokning sker via Norwegians hemsida.

Hur många poäng som man har kan ses på hemsidan och via deras poängshop kan poängen växlas in mot billigare flygbiljetter eller andra produkter som är bra att ha med på resan.

Försäkringar

Den försäkring som ingår i kreditkortet är reseförsäkringen (Se Resefördelar). Utöver denna försäkring finns även möjligt att teckna tre tilläggsförsäkringar.

Betalskydd - Betalskydd är inte en försäkring som ingår automatiskt i kreditkortet utan som tecknas separat. Försäkringen kan tecknas i samband med ansökan om kort eller i efterhand.

Med Betalskydd ges en trygghet gällande möjligheten att kunna betala skulden på kreditkortet även om inkomsten drastiskt minskar. Vid ofrivillig arbetslöshet, nedsatt arbetsförmåga, sjukskrivning eller sjukhusvistelse kan ersättning fås som motsvarar månadsskulden. Detta upp till 7000 kr i 6 månader. Kostnaden är 0,8% av kvarvarande skuld varje månad.

I Betalskydd ingår även ”Dina Steg till Jobbet” som är en nätbaserad hjälp för att ta sig tillbaka till arbetsmarknaden.

Självriskförsäkring Hyrbil – CDW - Försäkringen eliminerar självrisken på hyrbilar som annars brukar vara på några tusen. Priset är 249 kr/år.

Försäkring mot identitetsstöld - Försäkringen ger hjälp vid ID-kapning och ersättning för kostnader som kan uppkomma så som ex. juridisk hjälp. Priset är 149 kr/år

Resefördelar

Så länge som resan betalas till minst 75% med kreditkortet så ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Exempel på andra delar som ingår i reseförsäkringen är bagageförsening, olycksfall och försening av allmänt färdmedel.

Kreditkortet är även bra att ha med sig på resan då banken inte tar ut någon avgift för uttag i utlandet. Däremot tillkommer en valutaavgift på 1,75%.

Övrigt

Välj egen PIN-kod

Den som ansöker om ett kreditkort från Bank Norwegian får ange valfri PIN-kod i ansökan. Det är även möjligt att ändra PIN-kod efterhand. Detta sker då via hemsidan och ett nytt kort kommer då att skickas ut. I och med att det gamla kortet gäller i 30 dagar står man aldrig utan kreditkort.

Överför eller betala räkningar med kortet

Ibland är det enklare att ha alla skulder samlade på ett och samma ställe. Det sker enkelt med detta kreditkort då man kan betala fakturor och även skulder till andra kreditkort med detta kort. Möjligheten finns även att överföra pengar från kontot till valfritt bankkonto.

Om betalning eller överföring sker tillkommer däremot räntekostnad från den dags om överföringen genomfördes.


Ansök kostnadsfritt

Vad tycker våra användare om Bank Norwegian Kreditkort?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Jonas

20 timmar sedan

Det var mitt favoritkort men inte längre...

Sedan Bank Norwegian sänkte bonusen till 0,5% har jag valt att använda Remember Flex i kombination med Coop Mer!

Fredrik

18 dagar sedan

Nya villkor för Norwegian kort. 0.5% "bonuspoäng"...

Nya villkor för Norwegian kort. 0.5% "bonuspoäng" dvs halverats. INGA poäng på norwegians billigaste biljetter. Och skulle du betala en resa hos resebyrå med annat flygbolag utgår INGA poäng på köpet. Jag lägger det på hyllan nu, kommer bara (eventuellt) behålla det för den beviljade krediten på 100k. Tänk ordentligt på vad 0.5% ger... Och 20% cashpoints på biljett som är ca 60-150% dyrare än billigaste?Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Bank Norwegian Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.