Ecster Kreditkort

 • Räntefritt upp till 60 dagar
 • Högsta kredit 100 000 kr

Om Ecster Kreditkort

Ecster-kortet är ett gratis kreditkort med bonus, delbetalningsalternativ och försäkringar. Utöver reseförsäkring ingår Köpskydd som ger säkrare handel.

Fördelarna är främst att man får bonus samt att kortet inte har någon årsavgift. Dessutom är det förhållandevis många rabatter. Däremot uppkommer månatlig administrationsavgift om kortet används – så helt gratis är det inte.

Hur bra är Ecster Kreditkort?

Bonus & förmåner
Bonus på alla köp. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 14,31 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 29 kr. Effektiv ränta 18,74 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,3 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 14,31 %
Effektiv ränta: 18,74 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,50 %
Aviavgift: 29 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr
Förseningsavgift: 145 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Bonus på alla köp.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 25 – 50 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd

Finns inte

 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Med Ecster-kortet kan du ha en kredit upp till 100 000 kronor och har upp till 60 dagar räntefritt.

De kortköp du gör samlas på en faktura som du betalar i slutet av nästkommande månad. Du kan själv givetvis välja hur du ska betala din månadsfaktura, antingen hela summan direkt eller så delbetalar du.

Vid delbetalning uppstår ränta med 14,06 %. Om krediten används på 10 000 kr och denna summa sedan återbetalas på 12 månader blir den effektiva räntan 19,02 %.

Delbetala via butik

Hos de butiker som Ecster samarbetar med går det att välja delbetalningsalternativ. Oftast är det då räntefri delbetalning men där uppläggningsavgift (295 kr) och administrationsavgift per månad (29/39 kr) tillkommer.

Konto hos Ecster

Om du handlar i någon av de butiker som Ecster samarbetar med, får du dessutom ett eget konto hos Ecster direkt för att göra det enklare för dig att handla. Med kontot kan du till exempel slippa den kreditprövning som görs nästa gång du vill delbetala ett köp.

Betala fakturor med kreditkortet

Ecster är ett av kreditkorten som ger rabatt när betalningstjänsten Betalo används. Via denna tjänst kan pengar föras över till utländska konton eller användas för att betala fakturor. Avgiften är då 1 % istället för ordinarie pris på 1,9 %.

Bonusar

När du betalar med Ecster-kortet får du 1 bonuspoäng per krona på alla köp som du gör. Med bonuspoängen kan du sedan välja mellan produkter i bonusshopen där du finner allt från presentkort, upplevelser, produkter och donationer till bland annat Sjöräddningssällskapet eller Barncancerfonden.

Du kan ansöka om ett extrakort och på så vis samla bonuspoäng på två kort som är kopplade till samma konto. Du kan givetvis välja att spendera dina poäng när du önskar, antingen oftare eller om du vill samla ihop till en mer exklusiv premie. Bonuspoängen är giltig i två år.

Ett presentkort på Elgiganten på 100 kr kostar 27 000 poäng. Du behöver därmed handla för 27 000 kr för att få bonus på 100 kr. Det motsvarar en bonus på ca 0,35 %. Jämfört med flera andra bonusprogram är detta relativt lågt. Hos nischade kreditkort (Bank Norwegian, Scandic, Komplett) kan man lätt få ca 1 % i bonus och en rad allmänna kreditkort ger upp till 0,5 %.

Rabatter

Via samarbetspartners till Ecster går det att få fina rabatter. Exempel är 20 % vid resor hos Tallink Silja samt 10 % hos Europcar hyrbilar.

Tecknas ID-skyddet hos UC ges även rabatt. Priset blir 49 kr per månad istället för 69 kr per månad.

Utöver fasta rabatter erbjuds regelbundet ett stort utbud av rabatter. I början av 2019 gick det exempelvis att få rabatt på SF-Kids, Ryns, BookBeat, Nordicfeel och Odla.nu.

Gratis kreditkort – med avgift

Att Ecster-kortet är gratis är självklart en stor fördel. Det finns inte jättemånga gratis kreditkort med bonussystem. Men helt gratis blir det ändå inte. Varje månad som kortet används tillkommer nämligen en administrationsavgift på 29 kr. Används kortet varje månad blir det 348 kr på ett år.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen ingår Köparskydd.

Köparskydd

Köparskydd är en slags försäkring som dock inte Ecster benämner som en försäkring. Det är ett skydd som automatiskt aktiveras när köp sker i fysisk butik eller online. Ett skydd som ger pengar tillbaka om:

 • Du beställt och betalat en vara som inte levereras eller är trasig vid leverans
 • Du har utsatts för bedrägeri eller ID-stöld.
 • Du fortsätter att få varor via prenumeration trots skriftlig uppsägning.

Skulle något av det ovan nämnda hända ska du först vända dig till den butik som sålt varan för att hitta en lösning. Hittas ingen lösning kan köparskyddet utnyttjas på kreditkortet.

Kom ihåg att även göra polisanmälan och kontakta ditt försäkringsbolag där du har hemförsäkringen om du utsatts för bedrägeri och/eller ID-stöld.

Resefördelar

Reseförsäkringen gäller om en resa har betalats till minst hälften med kortet. Bland annat ingår avbeställningsskydd och läke- och resekostnader om det skulle vara så att du blir skadad eller sjuk under resan. Du kan också i vissa fall få ersättning för invaliditets- eller dödsfallsersättning om det sker ett olycksfall. Det är alltid viktigt att du läser det finstilta i dina försäkringsvillkor.

Du kan givetvis även ta ut kontanter utomlands, och då tillkommer det en avgift om 3 procent av beloppet men minst 35 kronor. Om du köper eller tar ut pengar utomlands tas en valutaväxlingsavgift ut som är 1,5 procent av inköpsbeloppet. Det är med andra ord inte det bästa kreditkortet på utlandssemestern.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Ecster Kreditkort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Ingrid

26 feb 2020
HÖJD KREDIT

För låg beviljandegrad när man ansöker om höjd kredit.

tindra varg

18 okt 2019
ej värt årsavgift

inget kort man skaffar och har i nödfall för man måste betala 150 kr i årsavgift även om man inte ens aktiverar kortet.

Lilia

31 mar 2019
Bra kort

För det mesta vid små köp har funcerat bra men när jag vill betala en flygbiljett till Peru det gick inte. Jag förstår inte varför. Det kommer upp meddelande om att kortuppgifter inte stämmer ovh kan inte betalas. Hör av er. Tack. Lilia Vasquez

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Ecster Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556993-2311
Adress: Katarinavägen 15
Postnummer: 116 45
Ort: Stockholm
Telefon: 08-701 46 67
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: Ecster AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: