Kreditkort

Ecster Kreditkort

 • Räntefritt upp till 60 dagar
 • Högsta kredit 100 000 kr

Om Ecster Kreditkort

Ecster-kortet är ett bra och seriöst kreditkort där du kan få upp till 100 000 kronor i kredit och upp till 60 dagar räntefritt. Du kan välja att betala hela månadsfakturan direkt eller delbetala. Du kan till exempel även dela upp köp i efterhand.

Med Ecster-kortet får du bonus på varje krona som du köper, både i Sverige och utomlands. Bonuspoängen kan du sedan växla in mot till exempel presentkort eller produkter i bonusshoppen. Du får också tillgång till andra sorters erbjudanden, som till exempel rabatter på semesterboende och hyrbil.

I kortet ingår en kompletterande reseförsäkring samt köparskydd som bland annat ger skydd åt bedrägeri och felaktigt levererade varor. Du kan med enkelhet använda kortet utomlands då det är kopplat till MasterCard.

I Ecster-kortet betalar du ingen årsavgift, vilket är en stor fördel om man jämför med andra betal- och kreditkort. Du får tillgång till dina sidor där du kan få en överblick över ditt konto, och du har möjlighet att logga in på nätet eller appen. Du kan vidare ansluta kortet till Samsung Pay för att slippa att ens ha med dig kortet när du handlar!

Hur bra är Ecster Kreditkort?

Bonus & förmåner
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 13,82 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 29 kr. Effektiv ränta 18,74 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 3,3 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 13,82 %
Effektiv ränta: 18,74 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp:Mastercard
Uttagsavgift:3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet:1,50 %
Aviavgift:29 kr
Övertrasseringsavgift:145 kr
Förseningsavgift:145 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus:
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Med Ecster-kortet kan du ha en kredit upp till 100 000 kronor som du kan betala upp till 60 dagar räntefritt. Räntan efter dessa räntefria dagar är för närvarande 13,92 procent. De kortköp du gör samlas på en faktura som du betalar i slutet av nästkommande månad. Du kan själv givetvis välja hur du ska betala din månadsfaktura, antingen hela summan direkt eller så delbetalar du.

Om du handlar för mer än 2 000 kronor kan du delbetala summan på upp till tre månader. Om du handlar för mer än 4 000 kronor kan du dessutom dela upp betalningen på mindre betalningar efter att du gjort inköpet. Du kan till och med dela upp köp som du redan har gjort och därmed få mindre kostnad på per månad då du fördelar kostnaden på fler antal månader. Du ansöker om att skjuta upp betalningen eller delbetalning inom den månad som du gjort inköpet.

Om du handlar i någon av de butiker som Ecster samarbetar med, får du dessutom ett eget konto hos Ecster direkt för att göra det enklare för dig att handla. Med kontot kan du till exempel slippa den kreditprövning som görs nästa gång du vill delbetala ett köp.

Bonusar

När du betalar med Ecster-kortet får du bonuspoäng på alla köp som du gör och på varje krona. Med bonuspoängen kan du sedan välja och vraka i bonusshoppen där du finner allt från presentkort, upplevelser, produkter och donationer till bland annat Sjöräddningssällskapet eller Barncancerfonden. I bonusshoppen finner du även bland annat produkter som yogamattor, brandsläckare och designprodukter som Kay Bojesens berömda Apa.

Du kan ansöka om ett extrakort och på så vis samla bonuspoäng på två kort som är kopplade till samma konto. Du kan givetvis välja att spendera dina poäng när du önskar, antingen oftare eller om du vill samla ihop till en mer exklusiv premie. Bonuspoängen är giltig i två år.

Erbjudanden

Ecster-kortet erbjuder även rabatter och andra slags erbjudanden från bland annat samarbetspartners. Här kan du finna bra och spännande erbjudanden som rabatter som semesterboende och hyrbil.

Du kan även anmäla dig till Mastercards Priceless Stockholm som hjälper dig att få många olika och spännande erbjudanden i Stockholm.

Försäkringar

I Ecster-kortet ingår en kompletterande reseförsäkring som kompletterar det skydd som du har genom din hemförsäkring. Försäkringen gäller dig som privatperson samt även för bland annat make, maka och registrerad partner.

Du behöver dock betala din resa eller hyra av stuga/lägenhet med Ecster-kortet med minst halva beloppet för att reseförsäkringen ska gälla. Om du hyr en hyrbil utomlands, outnyttjade tjänster och/eller hole in one behöver du använda kortet som betalning.

Reseförsäkringen gäller outnyttjade tjänster, hole in one, självriskskydd för hem, privat personbil samt utländsk hyrbil, bagageförsening samt försening av allmänt transportmedel. Det ingår även avbeställningsskydd och läke- och resekostnader om det skulle vara så att du blir skadad eller sjuk under resan. Du kan också i vissa fall få ersättning för invaliditets- eller dödsfallsersättning om det sker ett olycksfall. Det är alltid viktigt att du läser det finstilta i dina försäkringsvillkor.

Köparskydd

En annan slags försäkring som dock inte Ecster benämner som en försäkring, är att de erbjuder dig ett köparskydd. Det gäller om du betalar ditt köp med ditt Ecster-kort i en webbshop eller butik i Sverige eller utomlands och har ingen beloppsgräns. Det gäller dock inte till exempel presentkort, fordon eller om du köper fast egendom.

Köparskyddet gäller om du köpt en vara eller tjänst som inte levereras till dig, till exempel på grund av fraktproblem. Skyddet gäller också om varan du köpt är skadad, defekt eller felaktig när den levereras till dig. Slutligen gäller även Ecsters köparskydd om du drabbat av bedrägeri eller identitetsstöld.

Resefördelar

Du kan med fördel använda Ecster-kortet utomlands. Som nämnts ovan ingår det en kompletterande reseförsäkring om resan betalas med minst 50 procent.

Eftersom Ecster-kortet är kopplat till MasterCard finns det över 34 miljoner inköpsställen i hela världen där du kan använda ditt kort. Du kan givetvis även ta ut kontanter utomlands, och då tillkommer det en avgift om 3 procent av beloppet men minst 35 kronor. Om du köper eller tar ut pengar utomlands tas en valutaväxlingsavgift ut som är om 1,5 procent av inköpsbeloppet.

Övrigt

Till skillnad från många andra betal- och kreditkort finns det ingen årsavgift som du årligen debiteras för Ecster-kortet. Du får även tillgång till dina sidor där du bland annat kan ansöka om lån, se transaktioner, dela upp köp i efterhand och höja din kreditgräns. Du loggar enkelt in med BankID. Du har dessutom möjlighet att ladda ner appen för att på så sätt ha en ständig tillgång till ditt konto, även på resande fot.

Du kan också ansluta kortet till Samsung Pay. På så vis kan du använda betalkorten men utan att behöva ha med dem rent fysiskt. Du betalar istället med din mobil eller smartwatch hos restauranger, butiker och caféer.

Ecster erbjuder dig även att använda ditt kort för att skicka pengar till både svenska och/eller utländska bankkonton, betala större fakturor eller samla de betalningar som du har på en enda faktura till Ecster med upp till två månaders räntefri delbetalning. Du betalar en serviceavgift på 1 procent, medan det kostar 1,9 procent av fakturabeloppet för andra kort.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Ecster Kreditkort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Lilia

22 d
Bra kort

För det mesta vid små köp har funcerat bra men när jag vill betala en flygbiljett till Peru det gick inte. Jag förstår inte varför. Det kommer upp meddelande om att kortuppgifter inte stämmer ovh kan inte betalas. Hör av er. Tack. Lilia Vasquez

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Ecster Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556993-2311
Adress: Katarinavägen 15
Postnummer: 116 45
Ort: Stockholm
Telefon:
E-post:
Ansvarig bank: Ecster AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: