Klarna Kort

 • Inget valutapåslag utomlands
 • Ingen bonus

Om Klarna Kort

Klarnakortet är ett bankkort som även kan användas med liknande funktioner som ett kreditkort. Att själv kunna välja om pengarna direkt ska dras från ett konto eller om skulden ska förflyttas till Klarna Faktura är kortets styrka. Flexibel, enkel och smidig betalningslösning – Något som kännetecknar Klarna.

Man kan alltså få liknande funktion som med ett kreditkort men i motsats mot dessa kort har Klarnakortet varken reseförsäkring, andra försäkringar eller bonus. Däremot ges rabatter via deras app.

Ett kort för dig som vill samla alla dina inköp via en enda faktura (Klarna Faktura). Men inte ett kort för dig som söker försäkringar, bonusar eller andra klassiska förmåner med kreditkort.

Hur bra är Klarna Kort?

Bonus & förmåner
Ingen bonus. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Leveransförsäkring, köpskydd. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 0,00 %.
Avgifter
Ränta 14,00 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 29 kr. Effektiv ränta 29,22 %. Räntefritt upp till 45 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,4 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 14,00 %
Effektiv ränta: 29,22 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: Kontantuttag är inte möjligt med detta kort.
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Minsta belopp att betala: 4,20 % av skulden (minst 50 kr)
Aviavgift: 29 kr
Förseningsavgift: 135 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inkomst på minst 15 000 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring

Finns inte

 • Reseförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Klarnakortet är inte ett kreditkort men har ändå liknande funktioner som ett kreditkort. Kortet kan användas som ett betalkort oavsett om köp sker online eller i en fysisk butik. Detta genom att kortet är kopplat till ett bankkonto varifrån pengarna dras. Det kan vara vilket bankkonto som helst vilket innebär att något nytt konto inte behöver öppnas.

Men det finns även möjlighet att välja att betalningen ska ske senare. Antingen kan man göra köpet till en kostnadsfri 14-dagarsfaktura eller så kan man välja att samla alla sina köp på en månadsfaktura. Om det senare alternativet väljs uppkommer däremot en månadsavgift på 29 kr. Med fakturalösningen öppnas även möjligheten upp med delbetalning. Detta i likhet med hur fakturor från Klarna överlag går att delbetala. Därmed finns en tydlig likhet mot ett kreditkort där en utnyttjad kredit kan delbetalas över flera månader mot en räntekostnad.

Vid delbetalning uppstår en ränta på 19,9 %.

Samma funktion – men inte ett kreditkort

Det kan tyckas som att Klarnakortet har samma funktioner som ett kreditkort. Men det som sker är att skulden förflyttas från kortet till Klarna Faktura. Den kostnad som därmed uppstår är kopplad till månadsfakturan – inte till kortet.

Däremot kan Klarnas kort användas i likhet med hur ett kreditkort används vilket innebär att det kan vara ett bra alternativ mot andra kort.

Direktbetalning – som dras 2-3 dagar senare

Om ett köp sker med kortet och man väljer att betalningen ska ske direkt från kopplat konto kommer pengarna dras efter 2 - 3 dagar. Detta till skillnad mot ett klassiskt bankkort där pengarna ofta dras samma dag. Orsaken till detta är en autogirolösning som innebär att Klarna ges rätten att dra den summa som inköpen skett på.

Bonusar

Det finns ingen bonus eller rabatt direkt kopplad till kortet. Däremot ges rabatter, överraskningar och annat via appen. Bland annat ges rabatter utifrån var du oftast handlar. Därmed finns en fördel att använda kortet i vardagen vilket innebär att rabatterna blir mer individuellt anpassade. Här ges även tillgång till event, förtur till kända varumärken och specialerbjudanden.

Dessa fördelar ges till alla med appen – oavsett om man har dess kort eller inte. Men genom att kortet används ges mer anpassade fördelar och förmåner.

Försäkringar

Alla köp som sker via Klarna omfattas av deras Köparskydd. Får du problem med ett köp kan Klarna hjälpa till att lösa dessa. ERVs reseförsäkring ingår även med kortet.

Om du inte fått någon vara

Har du beställt en vara och valt att betala via Klarna behöver du självklart inte betala om varan inte levererats. Börja med att kontakta den butik du beställt varan ifrån. Om ingen lösning hittas kan Klarna kontaktas. I första hand sätts paus på förfallodatumet på den gällande fakturan så extra tid ges för att hitta en lösning. Om butiken fortfarande inte levererar varan anger Klarna att de ”försöker hjälpa dig att finna en lösning”.

Om du redan har betalt kan även liknande process genomföras. Hör med butiken i första hand och hör sedan av dig till Klarnas kundtjänst som kan bistå med hjälp för att utreda vem som begått ett fel.

Felaktig vara har levererats

Har du fått varan levererad men det visar sig vara fel produkt? Agera på samma sätt som om du inte fått någon vara. Kontakta Klarna tidigt så att de pausar fakturan så att du inte riskerar påminnelse.

Kom ihåg att spara kvitton, avtal, mail och annat som kan styrka kommunikation med säljaren.

Resefördelar

Kortet har inte reseförsäkring, som de allra flesta kreditkort har. Vid inköp av resa rekommenderas istället ett kreditkort. En stor fördel är dock att kortet inte har något valutaväxlingspåslag.

Övrigt

Appen ger överblick och säkerhet - Klarna har ett tydligt mål att skapa enkla, tydliga och smidiga betalningslösningar. Med kortet ges möjlighet att välja mellan att betala direkt eller via faktura. Dessutom finns en uppskattad app där inköp, saldo och betalningar ses på en enkel överblick. Via appen går det även att stänga/öppna kortet för köp.

Nu går det även att koppla Klarnakortet till Samsung Pay och Apple Pay.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Klarna Kort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Katarina

1 aug 2020
Maffia fasoner.

Ha inte med Klarna att göra på något sätt, ha inte med dem att göra. Trots massiv bevisning, vill de inte återbetala på 5 månader. Maffia!

Kristoffer

14 jun 2020
VARNING!

VARNING! Opålitlig funktion och dålig support.

Efter ett halvårs användande slutade mitt Klarna-kort plötsligt att fungera trots god ekonomi och avsaknad av alla typer av ekonomiska anmärkningar.

Enligt Klarna-supporten hade en automatisk algoritm klassificerat mig som riskanvändare och spärrat mig från att använda mitt betalkort.

Klarnas support kunde inte avgöra vad anledningen till att algoritmen markerat mig var och tog flera kreditupplysningar som alla visade på hög kreditvärdighet.

Jag låg på och fick ärendet eskalerat vidare inom Klarna. Utan någon som helst information började kortet att fungera igen, två veckor senare.

Under dessa två veckor fick min partner sköta all butikshandel.

Sammanfattningsvis: Klarna strandade mig utan betalningsmöjlighet i två veckor trots mycket god ekonomi. Ingen ursäkt eller förklaring.

Johan

17 mar 2020
Systematiskt bedrägeri vi återköp vid köp i annan valuta?

Klarna påstår att man inte har valutapåslag och följer VISAs valutakurser. Ex. vara kostar 400€, kurs 10,50 på köpdagen, 4200 SEK tas av Klarna. Vid återföring två veckor senare, tar säljaren bort reservationen på beloppet 400€, kursen är då 11,00. Klarna återbetalar 4000 SEK. Rätt saftig avgift. Billigare då att betala kortavgift hos en seriös aktör. Hur går detta ihop? Nej, det går inte ihop.

Anna

18 feb 2020
UNDVIK

Returer är inte smooth på något sätt. Inte ett system som fungerar med butikerna.

Missnöjd

4 jan 2020
Undvik Klarna

Klarna har svaga argument kring sitt affärssyfte, låg förankring kring hur deras UX försätter köpare i situationer de inte vill hamna i. De har noll intresse att bidra med en etisk och moraliska samhällsutveckling i form av bättre betallösningar utan ställer sig helt enkelt vid sidan av sitt ansvar kring detta. Regeringen har tagit möte med dem, de spelar ändå oförstående.

Deras metoder är tvivelaktiga och deras syften gör mig bekymrad. De har krediter som förval vid e-handel. De har förskrivna uppgifter, trots att jag som kund inte bett om detta. De har en-klicksbetalningar som gör att betalningar går iväg av misstag. De tar uppgifter på mig, trots att jag betalar direkt. De har satt 15-dagarsfaktura som kutym, trots att 30-dagarsfaktura brukade vara standard.

Klarna, är för mig som seriös kund, ett ointressant företag.

Soras

17 dec 2019
Hög gräns.

Du kan inte söka kortet om du har en lägre månadsinkomst än 15 000 kr. Det utestänger alla låginkomsttagare.

Martenioh

26 okt 2019
Ett enkelt sett att betala då pengarna börjar...

Ett enkelt sett att betala då pengarna börjar ta slut på kontot. En klockren plan B.

Eeva Maria Andreasson

20 okt 2019
Svår att förstå

Jag använde klarna -kortet under en liten period på ca en månad . Men det var svårt att se och förstå villkoren , och hur man använder den. Eftersom jag kom efter med ett par fakturor blev det inkasso direkt . Det hjälpte inte att jag betalade med en gång . Jag ångrar att jag använde den. Dessutom är det krångligt att få sina uppgifter raderade från deras system ! Mycket dålig erfarenhet!

Juhani

1 okt 2019
Smidigt och enkelt, som ett kredit/bankkort ska vara.

Sen det började fungera med Apple Pay blir det att jag använder den istället för mitt re:member More. Att jag förlorar cashback på varje köp uppvägs av den extra smidigheten med Apple Pay som fungerar i princip alla affärer som har kontaktlös betalning.

Bra att ha på resan då de inte lägger på någon avgift.

Appen är grym då man direkt har koll på vad som inte är betalt och att man får meddelande direkt när man handlar.

Fungerade bra med återbetalning för en vara jag köpt men inte var nöjd med. Kundtjänsten är jag nöjd med också.

Enda jag saknar är lite försäkringar så resor betalar jag inte med Klarnakortet. Och så cashback skulle inte skada heller.

Dome

6 sep 2019
Funkar med Apple Pay

Mycket smidigt, både hemma och på resa (isht utan påslag när du handlar utomlands. Känns tryggt att använda online - möjlighet att använda engångskort är suveränt! Bra överblick i appen och Apple pay fungerar som ett av få svenska kort! Nackdelar är ingen kontantuttag utomlands och att det tar 2-3 dagar innan direktköp dras och syns på kontot.

Martin

9 aug 2019
Toppenbra kort

Helnöjd med kortet efter några månaders användning.

Har två saker som jag skulle önska mig av funktionen:

Visa ursprungs värdet och valutan i appen när man handlar i annan valuta än SEK.

Gör det möjligt att ta ut kontanter.

Miran Dadiar

25 jul 2019
Undvik

Undvik och Avstå från KLARNA Avstå från KLARNA! Hjälpte min mamma med ett mobil abonnemang som skulle kosta 50 kr med vimla första 3 månaderna men vimla faktureran var från KLARNA därför såg hon inte fakturan som sedan skickades till inkasso med 29 kr 180 faktura avgift +50 kr alltså 259kr. Utan att skicka påminnelse. Avstå avstå från KLARNA!

Elias

30 jun 2019
Helnöjd

Kopplat till Apple Pay - funkar smooooooth!

Christina

31 maj 2019
Kontantuttag utomlands

Vill kunna ta ut kontanter utomlands annars fantastiskt.

Caroline

7 maj 2019
Dåligt

Helt omöjligt att skaffa och ohjälpsam och faktiskt ganska otrevlig support. Uppfyller alla krav men kan inte få någon förklaring varför jag inte kan få kortet. Bu för klarna!

Everth

29 apr 2019
Superbra kort utomlands och möjlighet till räntefria delbetalningar !

Betalar via Apple Pay och ör hur smidigt somhelst! Superbra att vid köp finns möjlighet att delbetala räntefritt x antal månader mot en avgift på 29/månad. Det är värt det tycker jag. Ser framemot att betala med kortet utomlands utan valutaväxling!

Fredrik

27 apr 2019
Mycket bra

Har haft det ett tag nu och är mycket nöjd. Klarna appen är enkel och bra! Rekommenderas starkt!

Martin

5 mar 2019
Bra att handla med på resa...

...men man kan inte ta ut pengar.

Göran

5 mar 2019
Smidigt om man handlar utomlands!

Smidigt om man handlar utomlands!

Lelle

1 mar 2019
Omdöme ?

Hur kan man ge ett omdöme om ett kort som önnu inte finns att erhålla ?

Alltomkreditkort.se
Viktor på Alltomkreditkort.se

Tack för din kommentar!

Klarna kort har betalanserats men kan för stunden bara tecknas av vissa kunder. Av det skälet har vi aktiverat notisfunktionen så att du kan få ett SMS när kortet finns tillgängligt för samtliga kunder.

/Viktor

Jacob F

28 feb 2019
Grymt kort att ha med på resan, kostar inget...

Grymt kort att ha med på resan, kostar inget att handla i andra valutor. Se bara till att betala tillbaka fort,

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Klarna Kort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556737-0431
Adress: Sveavägen 46
Postnummer: 111 34
Ort: Stockholm
Telefon: 08-120 12 000
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: Klarna Bank AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: