Länsförsäkringar kreditkort

 • Räntefritt upp till 50 dagar
 • Högsta kredit 50 000 kr
 • Ingen bonus

Om Länsförsäkringar kreditkort

Det finns två tydliga fördelar med kreditkortet från Länsförsäkringarna. För det första är det de rabatter som erbjuds via Wrapp och deras egen webbshop. För det andra är det en mycket generös köpförsäkring (leveransförsäkring). Däremot har kortet ingen bonus och få försäkringar i jämfört med många andra kreditkort.

Hur bra är Länsförsäkringar kreditkort?

Bonus & förmåner
Ingen bonus Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 11,30 %, årsavgift 195 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 16,15 %. Räntefritt upp till 50 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Kortet har inte fått några användarrecensioner än.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Ränta: 11,30 %
Effektiv ränta: 16,15 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,50 %
Minsta belopp att betala: 5,00 % av skulden (minst 150 kr)
Aviavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 100 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Självriskreducering

Finns inte

 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Den högsta krediten som ges på Länsförsäkringars kreditkort är 50 000 kr men självklart kan man även ansöka om lägre kreditgräns när ansökan skickas in. Det går även att höja gränsen vid ett senare skede.

Inköpen som sker har upp till 50 dagars räntefri period och återbetalas via en månadsfaktura. Genom att betala hela beloppet uppstår aldrig någon räntekostnad. Väljer du istället delbetalning kan du själv välja hur stort belopp som ska betalas men då minst 5 % av den utnyttjade krediten (lägst 150 kr). Vid delbetalning uppstår räntekostnad på den del som skjuts upp till kommande månader. Räntan är på 11,30 %.

Den effektiva räntan blir 16,15 % i det fall som krediten används på 10 000 kr och denna summa sedan betalas tillbaka över ett år.

Bonus

Någon bonusfunktion finns inte på kortet. Däremot ges tillgång till bonusar och rabatter via appen Wrapp. Utöver det ges rabatter på en rad skadeförebyggande produkter via deras egen hemsida.

Wrapp

Ladda hem appen och se vilka företag som för tillfället ger erbjudanden. Utnyttja dessa genom att använda kortet vid inköp. Den bonus, cashback eller rabatt som ges kommer sedan att synas på kommande kreditkortsfaktura. Eftersom rabatterna ges automatiskt kan du alltså få rabatt utan att du ens vet om det.

Rabatt på spärrtjänst och skadeförebyggande åtgärder

Att Länsförsäkringar är ett försäkringsbolag syns tydligt i vilka rabatter som erbjuds till kunder med deras kreditkort. De flesta rabatter handlar nämligen om att minska risken för skador och minimera dessa när de uppstår.

Bland annat kan spärrtjänst beställas till rabatterat pris. En tjänst som gör att du kan spärra allt från pass och ID-kort till mobilabonnemang om de skulle stjälas eller komma bort. Via deras shop ges rabatt på brandsläckare, brandskyltar, förbandskudde, räddningsstege m.m.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen (se nedan) så ingår köpskyddsförsäkring. Det som gör försäkringen unik är att den inte enbart gäller för onlinehandel utan även vid köp i fysiska butiker. De flesta liknande försäkringar gäller nämligen enbart vid E-handel. Det som krävs för att försäkringen ska kunna användas är däremot att varan ska levereras efter köpet.

Har du betalat för något som sedan inte levereras kan försäkringen utnyttjas. Detsamma gäller om varan levereras men att den är skadad. Första steget blir då att kontakta företaget som sålt varan men om någon hjälp inte ges kontaktas Länsförsäkringar och försäkringen kan användas. Försäkringen har varken någon begränsning gällande belopp eller var i världen som inköp kan ske.

Resefördelar

Reseförsäkring

Som med alla kreditkort så ingår en reseförsäkring. En försäkring som därmed kan ge ersättning vid exempelvis avbeställd resa på grund av sjukdom, ankomstförseningar, bagageförsening eller olycksfall som skapar långvariga men.

Rabatt hos Avis

Betala bilhyran hos Avi med kortet och få 10 % rabatt.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Länsförsäkringar kreditkort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Länsförsäkringar kreditkort är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Länsförsäkringar kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 502002-6265
Adress: Telegrafgatan 8A
Postnummer: 16972
Ort: Solna
Telefon: 040-633 80 00
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: