SAS Eurobonus World Premium

 • 15-25 Eurobonuspoäng per 100 kr
 • Extrapoäng via E-handel hos över 100 butiker
 • Tjäna obegränsat antal poäng per år
 • Res i SAS Plus men betala för SAS Go
 • Hög årsavgift

Om SAS Eurobonus World Premium

Eurobonus Premium ger fler poäng och fler fördelar

Det är så som kortet först presenteras på dess hemsida och det stämmer mycket väl i jämförelse med deras andra kreditkort SAS Eurobonus World. Premium ger fler poäng vilket gör att du snabbare kan få gratis flygresor. Dessutom har kortet fler fördelar och förmåner. Däremot kostar det ca 1500 kr per år. Ett kort som kan rekommenderas för de som ofta reser med SAS.

Hur bra är SAS Eurobonus World Premium?

Bonus & förmåner
15–25 Eurobonus per 100 kr Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,00 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 15,48 %, årsavgift 1 495 kr och aviavgift 35 kr. Effektiv ränta 18,95 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 3,9 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 1495 kr
Högsta kredit: 200 000 kr
Ränta: 15,48 %
Effektiv ränta: 18,95 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Aviavgift: 35 kr
Övertrasseringsavgift: 50 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 15–25 Eurobonus per 100 kr
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 52 – 87 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Ja

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

SAS Eurobonus Premium har kreditgräns på 200 000 kr och i ansökan anges hur stor kredit som önskas. Efter en kreditbedömning avgör sedan företaget om kortet ska beviljas och till vilken kreditnivå. Du kan alltså bli beviljad kortet till lägre nivå än vad du önskar.

Räntan på kortet är 15,48 %. Räntekostnad uppstår om fakturan inte betalas till sin helhet varje månad utan ett belopp skjuts upp för betalning på kommande månader. Om krediten används på ett belopp av 60 000 kr och detta belopp återbetalas över 12 månader blir den effektiva räntan 18,95 %.

Bonus

Bonus på alla inköp - Oavsett vad som köps med kortet så samlas Eurobonuspoäng. Vid inköp i SEK ges 15 poäng per 100 kr, inköp i utländsk valuta ger 20 poäng per motsvarande 100 SEK och vid köp av biljetter hos SAS ger 25 poäng.

Poängen används sedan till att boka flygbiljetter hos SAS eller hos samarbetande flygbolag. Det går även att använda poängen till att boka hyrbil, hotellnätter m.m. Överlag är det reserelaterade produkter och tjänster som kan köpas. Ett undantag är däremot att Coop är samarbetspartner. Tack vare det kan SAS Eurobonuspoäng växlas till Coop-poäng.

Välkomstbonus - Om tre inköp sker inom tre månader efter att kortet tecknats ges en välkomstbonus på 10 000 poäng. För att annars få ihop 10 000 poäng krävs inköp på drygt 60 000 kr vilket betyder att det är en relativt hög välkomstbonus.

Extra bonus hos samarbetspartners - Hos flera av de samarbetspartners där Eurobonuspoäng kan växlas in ges även extrapoäng vid köp. På Scandic ges exempelvis 500 poäng vid en hotellbokning (ej bokning via tredjepart) och samma bonus ges som grundersättning hos Hertz vid bokning av hyrbil.

Extrabonus vid onlinehandel - I grunden ges 15 poäng per 100 kr med detta kort. Men det går att få betydligt mer poäng vid köp hos en rad olika E-butiker. Har du ett kreditkort från SAS går du till deras hemsida och klickar dig vidare till onlineshopping. Här presenteras ett hundratal E-butiker som ger extra hög bonusnivå. Ett exempel från 2018 är att handel hos Rum21 ger 60 poäng per 100 kr och Frank Daddy ger 76 poäng per 100 kr. Det är alltså långt över grundnivån.

För att få dessa poäng krävs att man går in på hemsidan och klickar på den E-butik där handel ska ske. Sedan genomförs köpet med kortet och poängen registreras automatiskt. De syns på poängsaldot efter ett par dagar.

Månadsbonus - Varje månad som kortet används ges automatiskt 1000 poäng som ligger till grund för aktuell Eurobonusnivå hos SAS. Dessa kan däremot inte användas för att köpa biljetter m.m.

Mer bonus via extrakort PointEarner - Ett extrakort kostar 95kr per år och kan användas av annan vuxen i samma hushåll. Därmed kan man tillsammans spara ihop poäng då alla inköp med de bägge korten påverkar samma poängsaldo. Något medlemskap i SAS Eurobonus krävs inte av den personen då allt är kopplat till huvudkortet.

 

Skillnaden mot SAS Eurobonus World

SAS har två kreditkort där bägge korten ger bonus som kan växlas till flygresor. De punkter som främst skiljer dessa kort åt är:

 • World - Årsavgift 395 kr, 3000 p i välkomstbonus, 10-20 poäng per 100 kr. Tjäna poäng på poängrundande inköp upp på till 200 000 kr per år.
 • Premium Årsavgift 1495 kr, 10 000 p i välkomstbonus, 15-25 poäng per 100 kr, nivågrundande poäng per månad på 1000 p, tillgång till Fly Premium, Obegränsad poängintjäning.

Försäkringar

I kortet ingår reseförsäkring (Se resefördelar) men inte några andra försäkringar. Däremot kan betalskydd tecknas som tillägg:

Betalskydd

Betalskydd är en försäkring som kan ge ersättning om du som kortägare blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. I dessa tillfällen minskar månadsinkomsten kraftigt och det kan upplevas svårt att betala kreditkortsfakturan. Med försäkring ges ersättning för denna kostnad i det fall du blir hemma under längre tid. Läs alltid fullständiga villkor innan försäkringen tecknas.

Resefördelar

När en resa ska betalas bör det alltid ske med kreditkortet. Detta eftersom det ingår en kompletterande reseförsäkring om resan minst betalas till 75 % med kortet. Bland annat kan du få ersättning vid avbeställning av resan, försenat flyg och bagageförsening.

Övrigt

Fly Premium blir billigare - Boka och betala flygbiljetter inom SAS Plus eller SAS Business men betala enbart som om du bokat inom SAS Go.

Lägre årsavgift - Årsavgiften är i grunden 1495 kr men den kan ändras beroende på vilken nivå du har inom SAS Eurobonus. På nivåerna Medlem/Silver och Guld är det ordinariepris. Vid Diamant blir årsavgiften 750 kr.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om SAS Eurobonus World Premium?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Philip

5 nov 2018
Använder kortet till allt nu

World Premium fungerar hur smidigt som helst. Enkelt att ansöka om högre kreditgräns och rätt schysst bonus på alla inköp. Jag använder inte något annat kort längre utan betalar allt på det här kreditkortet.

Räntan är hög (som på alla kreditkort) men detta märker jag inte av eftersom jag betalar fakturan direkt vid månadsskiftet.

Ett minus är dock kopplingen till Eurobonus som jag tycker är relativt fattig. Jag hade velat se vilken Fly Premium-nivå jag ligger på och vad som "behöver göras" för att jag ska kunna uppnå en högre nivå.

Ett annat minus är årskostnaden, men denna kommer jag enligt min kalkyl att tjäna in på flygresor.

Sammanfattningsvis ett toppenkort som rekommenderas! :)

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av SAS Eurobonus World Premium:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556574-6624
Adress: Stjärntorget 4
Postnummer: 16979
Ort: Solna
Telefon: 08-146 85 5
E-post:
Ansvarig bank: SEB Kort Bank AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: