Marginalen och Resurs får ett nytt utseende

Nyligen bytte Marginalen sin design på både loggan och hemsidan. Syftet med förändringen vara att nå ett ekonomiskt försprång och ompositionera sig på marknaden genom att skapa en ny identitet. Marginalen bank har sett nästan likadana ut i 11 år och bestämde sig nu för en förändring genom att förtydliga sin vision samt att förbättra marginalen för sina kunder, berättar VD Ewa Glennow. Kolla in den nya designen på Marginalens hemsida eller på Marginalens bankapp. Nedan följer den föregående loggan bredvid den nya:

Marginalen bank logo

Marginalen bank logo

Marginalen är en trygg, säker och lönsam bank som står under Finansinspektionens tillsyn. De omfattas av insättningsgarantin och är ISO-certifierade. Marginalen bank ägs av Marginalen AB och bildades i början av 90-talet. Marginalens kreditkort har flera försäkringar och poängsystem samt utformade för att passa in i alla situationer.

På Alltomkreditkort.se jämför vi Marginalen banks debetkort och kreditkort. 

Marginalen I’m yours

Detta är ett debetkort utan årsavgift och uttagsavgift. I’m yours erbjuder dessutom cashback i 200 ansluta e-butiker. Om man skulle vilja utnyttja en kredit finns det en kontokredit som ett tillval. För att ansöka om detta kortet krävs det att du är minst 18 år och har en fast anställning.

Marginalen Gold  

Detta är ett kreditkort som är gratis det första året och därefter kostar 195 kr/året. Det erbjuds cashback i 300 anslutna e-butiker och erbjuder flera olika försäkringar. Försäkringarna innefattar betalskydd, reseförsäkring, allriskförsäkring, avbeställningsskydd, självriskskydd, nyckelförsäkring och feltankningsförsäkring. Maxkrediten ligger på 100 000 kronor och räntan på 16,9 %. Man får 50 räntefria dagar och kan använda 2 betalningsfri månader per kalenderår. Till kortet erbjuds försäkringarna: betalskydd, reseförsäkring, allriskförsäkring, avbeställningsskydd, självriskskydd, nyckelförsäkring och feltankningsförsäkring. För att ansöka om detta kortet krävs det att man är minst 20 år gammal, har en månadsinkomst på 10 000 kronor och saknar betalningsanmärkningar. 

Marginalen Traveller 

Detta är ett kreditkort som är gratis första året och sedan har en årsavgift på 395 kronor. Traveller erbjuder cashback i 200 e-butiker och erbjuder bonus på alla köp. Försäkringar som finns till kortet är betalskydd, reseförsäkring, avbeställningsskydd och självriskskydd. Maxkrediten ligger på 150 000 kronor och har en ränta på 16,9 %. Det ingår 50 räntefria dagar och 2 betalningsfria månader per kalenderår. För att ansöka om detta kortet krävs det att man är minst 20 år gammal, har en månadsinkomst på 10 000 kronor och saknar betalningsanmärkningar.

Resurs bank har även bestämt sig för att ändra designen av sin logga men också valt att ta bort “bank” från sitt namn. Resurs bank kallas sig idag alltså endast för Resurs. 

Nedan ser ni skillnaden från den föregående loggan till den nya:

Resurs bank logo

Resurs logo

Resurs arbetar med att skapa smarta betal- och finansieringslösningar för både konsumenter och företag. 2001 fick Resurs bank sitt banktillstånd.

På Alltomkreditkort.se jämför vi Resurs tre olika kreditkort.

Resurs Classic 

Detta är ett gratis kreditkort med en högsta kredit på 30 000 kronor. De erbjuder en räntefri delbetalning på 6 månader och har 60 räntefria dagar. Maxkrediten ligger på 30 000 kronor och har en individuell ränta mellan 14,36 - 19,32 %. För att ansöka om detta kortet krävs det att man är minst 18 år gammal, har en fast anställning och saknar betalningsanmärkningar.

Resurs Gold 

Detta är ett kreditkort med en årsavgift på 245 kronor. Maxkrediten ligger på 150 000 kronor och har en individuell ränta mellan 12,36 - 17,32 %. Man får 60 räntefria dagar och bonus på alla inköp. Du får 0,5 poäng per spenderad krona som du sedan kan använda i deras poängshop. Kortet innefattar även flera olika försäkringar, vilket är: betalskydd, reseförsäkring, avbeställningsskydd och självriskskydd. 

Resurs World  

Detta är ett premium kreditkort med en årsavgift på 1 068 kronor. Maxkrediten ligger på 200 000 och har en ränta på 17,32 %. Kortet innefattar exklusiva förmåner som concierge service, lounge access och räntefri delbetalning i 3 eller 6 månader. Försäkringar som finns med kortet är betalskydd, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Dessutom samlar du bonus på alla dina köp, du får 1 poäng per spenderad krona som sedan kan användas i poängshoppen. För att ansöka om detta kortet krävs det att du är minst 18 år gammal, har en månadsinkomst på minst 8 333 kronor och saknar betalningsanmärkningar. 

Lozan Hamid Publicerad 4/27/2022

Mitt namn är Lozan Hamid, och jag är en ekonomistudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har varit skribent för Alltomkreditkort.se sedan början av 2023 och ansvarar för att skriva recensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar om kreditbranschen. Jag arbetar också med att uppdatera och underhålla kortdatan för att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad.

Utöver mina studier och arbete på Alltomkreditkort.se, har jag även arbetat inom kreditbranschen och fått praktisk erfarenhet av att hantera kundernas behov och förväntningar. Denna erfarenhet, kombinerad med mitt starka akademiska engagemang, har gett mig en djup förståelse för privatekonomi och finansiella tjänster.

Uppdaterad 5/8/2023