Finansplattformen Rocker fulländar plånbokssortimentet med Samsung Pay

I takt med att kontantlösa betalningar blir alltmer populärt utökar fintechbolaget sitt erbjudande med Samsung Pay. Allt enligt strategin att erbjuda smarta och trygga betallösningar för alla slags plattformar, samlar nu Rocker alla stora mobila plånböcker i sina finanstjänster.

Samarbetet med Samsung är en viktig milstolpe i vår ambition att erbjuda kunderna en helhetslösning där de enkelt kan samla hela sin ekonomi på ett och samma ställe, oavsett vilken eller vilka banker och konton man har, säger Jonas Hultin, VD på Rocker i pressmeddelande.

Rocker följer med att lägga till Samsung Pay sin vision att bygga marknadens bästa plattform för finansiella tjänster i vardagen och för hållbara betalningar. Rocker Pay möjliggör säkra och flexibla transaktioner när  privatpersoner handlar med begagnade varor. 

Tidigare har Rockers kunder haft tillgång till Apple Pay och Google Pay. Det är mycket uppskattat att Samsung Pay tillkommer nu. Andelen människor som betalar med kontanter har på tio år fallit från runt 40 procent till under 10 procent. Det är uppenbart att även Rockers kunder föredrar kontaktlösa betalningar eftersom 70 procent av bankutmanarens kunder har aktiverat mobila betalningar. 

Utmaningen med mobila betalningar har varit att kunden inte vill välja sin telefon baserat på om banken stöder betalningar för mobilmodell man har valt. Bland Rockers kunder ser vi ett enormt intresse för att betala med mobilen. Det är därför självklart för oss att ha med även Samsung Pay i vårt erbjudande, säger Jonas Hultin. 

I och med det nya samarbetet kan nu Rocker och Samsung också erbjuda Galaxy-användare en smooth och säkert betalningsmetod. Samsung Pay skyddar varje separat överföring eftersom varje köp verifieras med fingeravtryck, irisskanning eller pinkod.

Vi vet att många efterfrågar den nya tekniken och de fördelar som den ger med enkla och säkra betalningar. Vi är glada över att kunna erbjuda våra användare många betalningsalternativ och är stolta över att Rocker nu kan erbjuda Samsung Pay, säger Conny Lindström, Affärsutvecklingschef för mobilt på Samsung Norden.

Sandra Attermo Publicerad 7/7/2022

Mitt namn är Sandra och jag är sedan 2022 skribent på Alltomkreditkort.se. Mitt arbete går ut på att skriva texter, som till exempel recensioner, nyheter och guider. Jag har tidigare arbetat med lån och har tack vare detta stor kunskap om kreditupplysning och kreditbedömning. Ett annat område som jag gillar att skriva om är hur man sparar pengar och förbättrar sin privatekonomi.

Uppdaterad 5/8/2023