SAS EuroBonus Extrapoäng – Tillgängligt med alla kort

Publicerad: 8/4/2022

Genom att valfria bank- och kreditkort nu kan kopplas till ett EuroBonus-konto kan Extrapoäng samlas automatiskt hos anslutna butiker. Ett smidigt sätt att samla poäng.

Du slipper ange ditt medlemsnummer

Det har länge varit möjligt att tjäna EuroBonus Extrapoäng på inköp hos företag som har samarbete med EuroBonus. Detta genom att exempelvis ange sitt medlemsnummer i kassan. Men det krävs då att man kommer ihåg sitt nummer – samt kommer ihåg att ange det. 

Nu har det däremot blivit betydligt enklare. I likhet med ICA, Coop, Circle K och flera andra kedjor erbjuds att poängsamlandet kopplas till valfritt kort. Vid varje betalningstillfälle, hos anslutna företag, ges därmed bonus. Poängen ses genom att inloggning sker till Mina Sidor. Kom ihåg att det ibland kan ta några dagar innan de är registrerade. 

Anslutna butiker

Via EuroBonus hemsida går det att se anslutna butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Färöarna. Det gäller både E-butiker och fysiska butiker. Delvis går det även att få Extrapoäng på abonnemangskostnader, exempelvis Readly. 

Mest poäng med kreditkort

 Med denna uppdatering är det möjligt att enkelt samla Extrapoäng hos ett stort antal butiker. För att få ännu fler poäng kan ett kreditkort tecknas som ger poäng på samtliga inköp – inte bara hos anslutna butiker. Antal poäng som ges per krona beror på hur exklusivt kort som väljs. 

Med SAS EuroBonus World Premium ges exempelvis 15 poäng per 100 kronor samt fler om inköp sker i utländsk valuta eller hos SAS. Med då är årsavgiften närmare 1500 kronor. 

Med SAS EuroBonus World ges istället 10 poäng per 100 kronor samt fler om inköp sker i utländsk valuta eller hos SAS. Kortet kostar ca 400 kronor per år. 

Även American Express har kort som är anslutna till detta förmånsprogram. Med SAS Amex Classic ges 10 poäng per 100 kronor. En fördel är att kortet inte har någon årsavgift

Mattias Skog
Mattias Skog Uppdaterad 8/4/2022

Mattias ansvarar för att de uppgifter som presenteras på Alltomkreditkort.se är aktuella. Han har god kännedom om den svenska kreditkortsmarknaden och håller hemsidan uppdaterad med alla nyheter om kreditkort.