Börja använda Lunar

Efter att ha laddat ner Lunarappen och registrerat mig, fick jag möjligheten att välja färg på mitt kort, både i den fysiska och digitala formen. Det var bland annat möjligt att välja mellan färgerna svart, silver och korall.  Då Lunar erbjuder alternativ för både fysiskt- och digitalt kort, var det smidigt att använda det virtuella kortet i mobilen för betalningar tills mitt fysiska Lunarkortet levererades.

Vid varje korttransaktion ges en notis i mobilen som informerar om exakt hur mycket pengar som har dragits. Detta uppskattades extra mycket vid transaktioner i utländska valutor för att få en exakt uppfattning kring rådande valutakurser. Vidare är Lunar kompatibelt med både Apple Pay och Google Pay.

Kom igång med Lunar

Lunars app

För att få tillträde till Lunars app kan man verifiera sig med hjälp av Face ID eller genom att ange en personlig fyrsiffrig kod. Inom applikationen finns det möjlighet att hämta kortuppgifter, granska PIN-kod, låsa kortet för transaktioner, utföra insättningar och överföringar samt erhålla en översikt över transaktionshistoriken. 

Lunars applikation erbjuder ett större urval av smarta tjänster som jag för närvarande inte utnyttjar eftersom jag inte använder mitt Lunarkort i tillräckligt stor utsträckning. Dessa tjänster inkluderar:

  • Möjlighet att koppla samman flera bankkonton
  • Inställning av fasta betalningar och överföringar
  • Skapande av olika kategorier för att organisera transaktioner
  • Handel med kryptovalutor
  • Tillgång till rabatter och erbjudanden från samarbetspartners
  • Och mycket mer.
transaktioner i Lunar

Min bästa upplevelse

Min bästa upplevelse är den imponerande sparräntan som regelbundet krediteras mitt Lunarkonto. För närvarande erbjuder Lunar en räntesats på 3.75%, vilket innebär att mitt sparande växer varje månad. En annan fördelaktig egenskap med Lunarkortet är möjligheten att föra över pengar till kontot via Swish. Överföringar och betalningar via Swish är en förmån som vanliga kreditkort inte erbjuder. 

Min sämsta upplevelse

Min sämsta upplevelse med Lunarkortet uppstod vid omvandlingen från Lunar Standard till Lunar Light. Med Lunar Light tillkommer både valutapåslag och en avgift för kontantuttag, vilka var exakt de två avgifter jag i första hand ville undvika när jag valde kortet. Dessutom tillkom en avgift om 79 kr, om man vill få hem ett fysiskt Lunar Light kort. Denna uppgradering stod inte i linje med min ursprungliga förväntan när jag skaffade kortet.

Sammanfattning

Jag använde mitt Lunarkort flitigt under resor fram till Lunars omstrukturering som gjorde att mitt Lunar Standard förvandlades till ett Lunar Light. För att fortsätta undvika valutapåslag och uttagsavgifter kan jag naturligtvis uppgradera mitt nuvarande Lunarkort till Lunar Standard, men det medför en årlig kostnad på 228 kr. Dock anser jag att det finns andra kostnadsfria alternativ så i detta fall passar bättre, till exempel Northmill Visa. Northmill Visa är ett debetkort utan årsavgift, valutapåslag och med fria kontanuttag.

För mig är det endast fördelaktigt att behålla mitt Lunarkonto på grund av den höga sparränta. Dock ser jag inga andra fördelar med att skaffa eller använda just Lunar Light, till vardags använder jag heller mitt Resurs World som ger mig bonuspoäng på mina köp.

lunar översikt
Mattias Skog
Mattias Skog Publicerad 10/6/2023

Mitt namn är Mattias, och jag har varit innehållsansvarig för Alltomkreditkort.se sedan 2015. En av mina huvudsakliga uppgifter är att säkerställa att all information på vår webbplats är korrekt och uppdaterad. Utöver detta är jag också ansvarig för att hantera alla frågor som våra besökare har om kreditkort. Så om du någonsin undrar över något, tveka inte att kontakta mig!

Uppdaterad 11/16/2023