I februari 2024 kommer Betalo höja serviceavgiften med 0,5% för samtliga kortbetalningar. Detta utifrån att företagets leverantörer höjt sina avgifter. Partnerkort omfattas inte av höjningen. 

Ökad kostnad

Betalo erbjuder en mycket populär tjänst som innebär att fakturor kan betalas med debet- och kreditkort. Det går även att överföra pengar från ett kort till ett bankkonto. Tjänsten kan exempelvis användas under kampanjperioder för att maximera intjäning av bonuspoäng. 

Kostnaden för att betala en faktura med kort är i dagsläget 2,5 % för American Express, 1,9 % för debetkort från Visa och Mastercard samt 2,4 % för kreditkort från Visa och Mastercard. Detta förutsatt att korten är utgivna via en kortutgivare inom EU. Används kort som är utgivet utanför EU är kostnaden 3,4 %. 

Samtliga dessa serviceavgifter höjs i februari 2024 med 0,5%. Önskas en faktura betalas med American Express kommer därmed serviceavgiften vara på 3%. Samma betalning med ett kreditkort från Mastercard eller Visa kommer att kosta 2,9%. Med ett fakturabelopp på 5 000 kronor blir betalningen därmed 25 kronor dyrare. 

Gäller inte partnerkort

Bankpartners är kortutgivare som Betalo har specialavtal med och därmed kan erbjuda lägre serviceavgift. Ett exempel är att kortbetalningar med kort från Santander är kostnadsfria samt att betalning med kreditkort från Wasa Kredit kostar 0,5 %. 

Dessa serviceavgifter kommer inte att påverkas i februari utan kommer vara på samma nivåer som tidigare.