Problemet - kreditkort kan nekas 

Kreditkort kan användas till de allra flesta kortbetalningar, men det finns en del begränsningar. Bland annat går det inte att betala kreditkortsfakturor och vissa andra fakturor med alla kreditkort. En av orsakerna till detta är att kreditgivaren vill undvika att skuldsatta personer drar på sig ytterligare skulder genom denna process. 

Men det finns även flera fördelar att kunna genomföra dessa korttransaktioner, vilka presenteras längre ner i denna guide. Med Curve Fronted blir det möjligt. 

Lösning - Curve Fronted

Curve Fronted innebär att kortbetalningen, med Curvekortet, kommer registreras som en betalning med ett debetkort. Eftersom dessa inte har någon kredit kan de användas för betalning av exempelvis kreditkortsfakturor. Det som däremot sker är att Curve debiterar valbart kort – vilket även kan vara ett kreditkort. 

Så aktiveras Curve Fronted

 1. Öppna Curveappen
 2. Klicka på ”Account” längst ner till höger
 3. Kicka på ”Settings”
 4. Klicka på Curve Fronted
 5. Aktivera tjänsten

Kostnad på 1,5 %

När betalningar sker, med Curve Fronted aktiverad, dras en avgift på 1,5 % av beloppet. Vid en betalning på 1 000 kronor dras därmed 15 kronor i avgift. Med Curve Metal är det gratis upp till ett värde av 10 000 brittiska pund. 

OBS! En del kreditkort klassar fakturabetalning som kontantuttag. Det innebär att ränta uppstår från den dag då betalning sker via Curve. Det är alltså inte en kostnad som uppstår med Curvekortet utan är kopplat till det kreditkort som används. 

Fördelar med Curve Fronted

Den uppenbara fördelen med Curve Fronted är att ett kreditkort kan användas för att betala av lån eller andra krediter. Men det finns även en fördel utifrån ett bonusperspektiv. 

Flytta skulden till annat kreditkort

Med Curve Fronted kan ett kort, som är registrerat i Curve appen, användas för att betala en räkning från ett annat kreditkort. Det går på detta sätt att utnyttja räntefria perioder samt skjuta upp betalningen. Ett annat alternativ är att delbetala kreditkortsfaktura via ett annat kreditkort. 

Maximera bonus och rabatter

Curve Fronted kan även användas för att maximera bonusar och rabatter. Detta på flera olika sätt:

 • Betala krediter
  Betala räkningar med kortet och få den bonus som kreditkortet ger. Visserligen är kostnaden 1,5 % men i vissa fall kan det vara värt för att få bonuspoängen. 
 • Maximera bonus
  Om du exempelvis har ett kreditkort med 30 000 kronor i kreditnivå kan du enbart handla för denna summa innan pengar behöver sättas in på kortkontot. Om du har ett kreditkort med hög bonus, eller som ger specifika rabatter, kanske du vill handla för en större summa. Ett alternativ är då att utnyttja krediten på ett annat kreditkort för att betala in pengar till det första kreditkortet. På detta sätt utnyttjas krediten på ett kort samtidigt som förmånerna kan maximeras på ett annat kort. 

Vanliga frågor om Curve Fronted

Ger kreditkorten poäng när Curve Fronted används?
Hur stora belopp kan betalas via Curve Fronted?
Påverkar Curve Fronted min kreditvärdighet?
Hur kan jag aktivera Curve Fronted?
Vad är Curve Fronted?
Håkan Eriksson Publicerad 5/9/2023

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.

Uppdaterad 11/16/2023