Kreditkort

Coop Mer

 • 0,5 poäng på alla inköp
 • Köpskydd, Prisskydd, Reseförsäkring
 • Saldoöverföring
 • Relativt få räntefria dagar

Om Coop Mer

Coop Mer är ett kreditkort som ger bonus, försäkringar, förmåner, m.m.

Kreditkortet ger 0,5 poäng per krona oavsett om man handlar på Coop eller hos annat företag. Poängen används sedan i deras poängshop för att växlas in till allt från matvaror till reseupplevelser. Rekommenderas främst för dig som ofta handlar på Coop.

En stor fördel är att reseförsäkringen omfattar tre personer utöver familjemedlemmar. Däremot är kortet, sedan uppdaterade avtalsvillkor i mars 2019, inte längre lika fördelaktigt att ha med på resan. Detta på grund av både uttagsavgift och valutapåslag.

Hur bra är Coop Mer?

Bonus & förmåner
0,5 Poäng på alla inköp Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring, köpförsäkring och prisförsäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,75 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 15,70 %, årsavgift 295 kr och aviavgift 29 kr. Effektiv ränta 16,55 %. Räntefritt upp till 39 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 1,4 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 295 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 15,70 %
Effektiv ränta: 16,55 %
Räntefritt: Upp till 39 dagar
Korttyp:Mastercard
Uttagsavgift:1,50 %
Valutapåslag i utlandet:1,75 %
Aviavgift:29 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus:0,5 Poäng på alla inköp
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Finns inte

 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Vid ansökan till kortet anges hur stor kredit som önskas. Detta upp till 100 000 kr. Företaget gör sedan en bedömning utifrån den ansökandes ekonomi och sätter kreditgränsen utifrån detta. Med andra ord kan de sätta en lägre kredit än vad personen ansökt om. Räntan är däremot alltid samma för alla och är på 15,45%.

*Effektiv ränta är 21,91% förutsatt att kredit används på 10 000 kr och återbetalas på 12 månader.

När fakturan kommer finns möjlighet att delbetala summan eller betala allt på en gång. Däremot har de som krav att minst 100 kr måste betalas varje månad.

Exakt hur stort minsta betalningsbelopp är framgår tydligt på varje faktura. I detta fall tillkommer en aviavgift på 29 kr. Väljs E-faktura uppkommer ingen aviavgift.

Bonus

Alla som har medlemskort hos Coop samlar poäng på inköpen som sker i denna matvarukedja. Som mest går det att få 5 poäng per krona. Med Coop Mer ges 0,5 extra bonuspoäng per krona. Utöver det ges 0,5 poäng per krona som spenderas i butiker som inte är Coop. Hos samarbetspartners kan även extra bonuspoäng tjänas in.

Med kreditkortet maximeras alltså bonusprogrammet så att man snabbare ökar poängsaldot. Dessa poäng växlas sedan in i deras poängshop. Exempelvis går det att få "200 kr på Coop för 20 000 poäng. De som får 5 poäng per krona har därmed en återbäring på hela 5 %.

Den största återbäringen ges om man växlar poängen till en värdecheck som ger 5 % på nästa inköp. Med ett stort inköp hos Coop Forum (mat, kläder, byggmaterial m.m.) ges därmed en mycket hög återbäring.

I poängshopen går det även att köpa resor, växla dem till Nordic Choicepoäng, köpa produkter eller ge bort dem till välgörande ändamål.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen (se nedan) ingår tre försäkringar i kortet. Det är Köpskydd, Förlängd garanti och Prisskydd.

Med köpskydd menas att försäkringen ger ersättning likt en allriskförsäkring (drulleförsäkring). Därmed kan ersättning ges för stöld eller skada som uppstått av en av olycka. Detta inom 60 dagar efter att produkten köpts och om varuvärdet minst är på 750 kr.

Med Förlängd garanti menas att inköp av hemelektronik och hushållsmaskiner ger ett års extra garanti mot vad som ingår vid köpet. Däremot maximalt 3 år totalt. Ersättning uppgår till maximalt 25 000 kr. Gäller däremot inte för mobiler, datorer samt kameror.

Med Prisskydd menas att försäkringen ger ersättning för mellanskillnaden om en vara köpts med kortet och kortägaren sedan ser exakt samma vara till ett lägre pris hos en annan aktör. Detta måste då ske inom 60 dagar efter att inköpet genomförts och det krävs att varan har ett värde på 400 kr och prisskillnaden minst är på 300 kr.

Resefördelar

I kortet ingår Reseförsäkring med exempelvis Avbeställningsskydd, Försenat bagage, Försenat allmänt färdmedel och Självriskskydd på hemförsäkringen.

En fördel är att reseförsäkringen inte enbart omfattar familjemedlemmar utan även upp till tre medföljande resenärer (vänner, släkt osv.).

En annan fördel är att försäkringsdelen ”Självrisk för hyrbil”. Det är vanligt att denna försäkringsdel enbart ersätter självrisken men hos Coop Mer ingår även ersättning för skadekostnaden. Detta upp till 15 000 kr.

OBS – Coop Mer har vid flera tillfällen listats som ”Bästa kreditkortet på utlandsresan”. Detta gällde med tidigare villkoren då kortet varken hade uttagsavgift eller valutapåslag. Från mars 2019 gäller nya villkor och dessa kostnader har uppkommit. Det är därmed inte bästa kortet på utlandsresan längre.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Coop Mer?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

said

8 maj
entercard var dåligt med RE:member och är lika dåligt med coop

ja vad ska man säga. entrecard är en ricktigt usel leverantör tyvär. vi hadde dom när vi använde oss av remeber och vi hadde stora problem med att använda appen. förr kunde både jag och frugan se hur mycket pengar som fanns på kortet. nu kan bara jag se det. exakt som med remeber kortet. svårt att veta hur mycket man har att röra sig med då både appen och hemsidan går ner titt som tätt och det tar ibland 2 dagar att föra över pengar till kortet.

vi funderar på att bara fixa ett kort via vår bank....tråkigt.

Klas

29 mar
Vägrar svara

Försökt avsluta mitt kort under en månad men de vägrar svara.

Kajsa

13 mar
Orimligt

Går inte längre att stänga av för internetköp och utlandsköp i appen. Kundtjänst går inte att komma fram till. Dessutom dyrare. Bra med e-faktura.

Mikael

9 mar
Mediokert kort

Går inte att rekommendera ens om man handlar mycket på Coop. Gör man det så kommer man ändå lätt upp i tillräckligt med poäng till 5%-checkar, så den faktiska bonusen med kortet blir då maximalt ca. 0,5% (vid växling till kr-värdecheckar). Då kan man lika gärna betala med ett annat kort som ger högre bonus.

Anders

9 mar
Allt är sämre

Avslutar kortet NU efter man ändrat kortutgivate och ändrat villkoren! Avgiften upp med 50kr (95kr upp för extrakort), Valutaväxling 1,75% upp, faktura 29 upp

Tomas Stenberg

6 mar
Från OK till skräp!

Då allt blev så mycket dyrare och sämre för utlandsresan, så är det väl bara att säga upp det här kortet då! Alla fördelar bara försvann över en natt!

Cecilia

15 feb
Mycket sämre resekort

Tänker säga upp mitt Coop MC mer kort efter att ha varit kund i över 10 år då villkoren som resekort har försämrats väsentligt. ”Nytt kort. Sämre möjligheter”

Och dessutom får man hälften i poängbonus vid köp hos Coop. Märkligt att de valt att sänka just denna bonus då man blir mindre motiverad att handla på Coop framöver.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Coop Mer:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556673-0585
Adress: Englundavägen 4
Postnummer: 105 34
Ort: Stockholm
Telefon: 0771-171 717
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: EnterCard Group AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: