Kreditkort

Coop Mer

  • 0,5 poäng på alla inköp
  • Köpskydd, Prisskydd, Reseförsäkring
  • Saldoöverföring

Om Coop Mer

Coop Mer är ett kreditkort som ger bonusar, försäkringar, förmåner, m.m. Dessutom är det ett av de bästa korten att ha med på utlandssemester tack vare att det inte har uttagsavgift eller valutapåslag.

Utöver bonusprogrammet hos COOP (som kan ge 5 poäng per krona) ger detta kort ytterligare 1 poäng/kr och i övriga butiker ges 0,5 poäng/kr. Poängen används sedan i deras poängshop för att växlas in till allt från matvaror till reseupplevelser.

Det är lätt att tro att kreditkortet är ett ”matkreditkort” som enbart ska användas av de som handlar mycket på COOP. De som handlar hos denna matkedja kan visserligen främst ta del av kortets fördelar men med bonus på alla inköp (även utanför Coop), reseförsäkring och shoppingförsäkring finns även andra fördelar att ta del av.

OBS: 2017 ändrade Coop namnet på kortet från "Coop Medmera Mer" till "Coop Mer"

Kortfakta

Årsavgift: 295 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 15,45 %
Effektiv ränta: 16,32 %
Räntefritt: Upp till 54 dagar
Bonus:0,5 Poäng på alla inköp
Försäkringar:Reseförsäkring, köpförsäkring och prisförsäkring.
Korttyp:Mastercard
Valutapåslag i utlandet:0,50 %
Aviavgift:29 kr

Krav

  • Minst 18 år
  • Inte arbetslös
  • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Vid ansökan till kortet anges hur stor kredit som önskas. Detta upp till 100 000 kr. Företaget gör sedan en bedömning utifrån den ansökandes ekonomi och sätter kreditgränsen utifrån detta. Med andra ord kan de sätta en lägre kredit än vad personen ansökt om. Räntan är däremot alltid samma för alla och är på 15,45%.

*Effektiv ränta är 21,91% förutsatt att kredit används på 10 000 kr och återbetalas på 12 månader.

När fakturan kommer finns möjlighet att delbetala summan eller betala allt på en gång. Däremot har de som krav att minst 100 kr måste betalas varje månad.

Exakt hur stort minsta betalningsbelopp är framgår tydligt på varje faktura. I detta fall tillkommer en aviavgift på 29 kr. Väljs E-faktura uppkommer ingen aviavgift.

Bonus

Alla som har medlemskort hos Coop samlar poäng på inköpen som sker i denna matvarukedja. Som mest går det att få 5 poäng per krona. Med Coop Mer ges 0,5 extra bonuspoäng per krona. Utöver det ges 0,5 poäng per krona som spenderas i butiker som inte är Coop. Hos samarbetspartners kan även extra bonuspoäng tjänas in.

Med kreditkortet maximeras alltså bonusprogrammet så att man snabbare ökar poängsaldot. Dessa poäng växlas sedan in i deras poängshop. Exempelvis går det att få "200 kr på Coop för 20 000 poäng. De som får 5 poäng per krona har därmed en återbäring på hela 5 %.

Den största återbäringen ges om man växlar poängen till en värdecheck som ger 5 % på nästa inköp. Med ett stort inköp hos Coop Forum (mat, kläder, byggmaterial m.m.) ges därmed en mycket hög återbäring.

I poängshopen går det även att köpa resor, växla dem till Nordic Choicepoäng, köpa produkter eller ge bort dem till välgörande ändamål.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen (se nedan) ingår tre försäkringar i kortet. Det är Köpskydd, Förlängd garanti och Prisskydd.

Med köpskydd menas att försäkringen ger ersättning likt en allriskförsäkring (drulleförsäkring). Därmed kan ersättning ges för stöld eller skada som uppstått av en av olycka. Detta inom 60 dagar efter att produkten köpts och om varuvärdet minst är på 750 kr.

Med Förlängd garanti menas att inköp av hemelektronik och hushållsmaskiner ger ett års extra garanti mot vad som ingår vid köpet. Däremot maximalt 3 år totalt. Ersättning uppgår till maximalt 25 000 kr. Gäller däremot inte för mobiler, datorer samt kameror.

Med Prisskydd menas att försäkringen ger ersättning för mellanskillnaden om en vara köpts med kortet och kortägaren sedan ser exakt samma vara till ett lägre pris hos en annan aktör. Detta måste då ske inom 60 dagar efter att inköpet genomförts och det krävs att varan har ett värde på 400 kr och prisskillnaden minst är på 300 kr.

Resefördelar

I kortet ingår Reseförsäkring med exempelvis Avbeställningsskydd, Försenat bagage, Försenat allmänt färdmedel och Självriskskydd på hemförsäkringen.

En fördel är att reseförsäkringen inte enbart omfattar familjemedlemmar utan även upp till tre medföljande resenärer (vänner, släkt osv.).

En annan fördel är att försäkringsdelen ”Självrisk för hyrbil”. Det är vanligt att denna försäkringsdel enbart ersätter självrisken men hos Coop Mer ingår även ersättning för skadekostnaden. Detta upp till 15 000 kr.

OBS – Coop Mer har vid flera tillfällen listats som ”Bästa kreditkortet på utlandsresan”. Detta gällde med tidigare villkoren då kortet varken hade uttagsavgift eller valutapåslag. Från mars 2019 gäller nya villkor och dessa kostnader har uppkommit. Det är därmed inte bästa kortet på utlandsresan längre.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Coop Mer?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Coop Mer är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Coop Mer:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556710-5480
Adress: Englundavägen 4
Postnummer: 171 88
Ort: Solna
Telefon: 0771-171 717
E-post:
Ansvarig bank: Coop Sverige AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: