Everydaycard

 • Låg ränta
 • Bonus på allt du handlar

Om Everydaycard

Everydaycard är ett bra och seriöst kreditkort där du kan få upp till 100 000 kronor i kredit och upp till 55 dagar räntefritt. Du kan välja att betala hela månadsfakturan direkt, och då tillkommer inga extra kostnader. Du kan också välja att delbetala din kreditkostnad. Om du handlar i vissa nätbutiker och över en viss summa får du direkt fyra månaders räntefri delbetalning. Du kan även nyttja två betalningsfria månader per kalenderår.

I Everydaycard ingår dessutom ett bonusprogram där du får bonus på allt du handlar, vilket innebär att du sedan får riktiga pengar för dina inköp. Du får också olika slags erbjudanden från partners till Everydaycard. I kortet ingår flera olika försäkringar, bland annat en allriskförsäkring vid köp av bland annat hemelektronik, en reseförsäkring samt en leveransförsäkring om du handlar via Internet. Du kan med fördel använda kortet utomlands och givetvis får du bonus även vid köp utomlands.

Hur bra är Everydaycard?

Bonus & förmåner
0.5% bonus på köp under 20000, därefter 1% bonus. Alltid 1% bonus på matbutiker och bensinstationer Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Självriskskyddet gäller för bilbärgning och assistans om kortet har används till 100% för betalning av drivmedel. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,55 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 9,80 %, årsavgift 195 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 12,99 %. Räntefritt upp till 55 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,3 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 195 kr 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 9,80 %
Effektiv ränta: 12,99 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 2,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,55 %
Aviavgift: 0 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 0.5% bonus på köp under 20000, därefter 1% bonus. Alltid 1% bonus på matbutiker och bensinstationer
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 50 – 100 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Leveransförsäkring
 • Självriskreducering
 • Allriskförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Everydaycard ger upp till 100 000 kronor i kredit och upp till 55 dagar räntefritt. Dina köp samlas på en faktura som kommer varje månad. Du kan då välja att betala hela det utnyttjade kreditbeloppet eller så har du möjlighet att välja delbetalning. Om du betalar hela beloppet, betalar du endast själva köpen och det tillkommer då ingen ränta eller andra avgifter.

Du kan som vi nämnt ovan även välja delbetalning och då dela upp fakturan eller delbetala enskilda köp. Om du väljer delbetalning av fakturan erbjuds du en av marknadens lägsta krediträntor. Om vi till exempel räknar på att du har ett fakturabelopp på 8 000 kronor, varav du ska dela upp den på två månader; om du betalar hälften om 4 000 kronor nu, tillkommer cirka 57 kronor i administrationsavgift och ränta som påförs nästa faktura. Räntan är då beräknad utifrån en årsränta på 9,55 procent. Den effektiva räntan är 12,71 procent per år vid en utnyttjad kredit om 20 000 kronor.

Fyra månaders räntefritt

Då du handlar i vissa nätbutiker och handlar över 1 000 kronor läggs köpet automatiskt upp på fyra månaders räntefri delbetalning. Du behöver alltså inte göra något. Det är dessutom utan extra kostnad, förutsatt att månadsavierna betalas i sin helhet. Om du endast betalar en del av månadsbeloppen så gäller kortets ordinarie villkor. Du har också möjlighet att ha flera olika delbetalningar på samma kort upp till din köpgräns. Det går givetvis bra om du vill betala hela köpet direkt.

Betalningsfria månader

Om du gjort minst tre inbetalningar i följd, har du möjlighet att nyttja upp till två betalningsfria månader per kalenderår. Du kan dock inte använda de betalningsfria månaderna i följd. Det tillkommer ränta och administrationsavgift som tillkommer på nästa månadsfaktura.

Bonusar

När du betalar med Everydaycard får du bonus som sedan betalas ut i riktiga pengar. Varje gång du handlar med ditt kort så samlar du bonus, och du får 1 procent i livsmedelsbutiker och drivmedelsstationer (oavsett köpbelopp) och 0,5 procent på övriga köp upp till 19 999 kronor och 1 procent vid övriga köp över 20 000 kronor. Du får också bonus på köp utomlands.

Utbetalning av bonusen sker direkt till ditt Everydaycard två gånger per år som för närvarande är maj och november. Det finns vissa villkor för att få bonus, till exempel måste du ha gjort minst fem inköp med kortet under varje sexmånadersperiod. Se hemsidan för mer exakta villkor.

Erbjudanden

Om du har ett Everydaycard får du också möjlighet att nyttja olika erbjudanden och rabatter från olika partners. Här finner du till exempel rabatter på resor, upplevelser och biluthyrning.

Försäkringar

Det ingår vissa försäkringar när du har Everydaycard, vilka listas nedan:

 • Allriskförsäkring: Om du betalar hemelektronik och hushållsmaskiner om minst 1 000 kronor och de betalas till 100 procent med Everydaycard, ingår en allriskförsäkring. Du kan alltså få ersättning för plötslig och oförutsedd fysisk skada på en vara eller förlust av inköpt vara. Varan ska då få ett minskat värde eller att den mister hela sitt värde från skadan eller förlusten.
 • Reseförsäkring: Denna försäkring gäller om du betalar din resa med mer än 75 procent med Everydaycard. I försäkringen ingår avbeställningsskydd, ersättning för merkostnader vid missat anslutningsflyg eller vid försening av allmänt färdmedel vid avresa, merkostnader om ditt bagage inte kommit inom skälig tid eller alls vid utlandsresa samt självriskskydd för eventuella skador i hyrd lägenhet, stuga och/eller hyrbil.
 • Leveransförsäkring vid Internetköp: Denna försäkring avser varor för inköpspris om minst 1 000 kronor och ska betalas till 100 procent med Everydaycard. Försäkringen avser kommande skada och/eller förlust på/av varan från inköpstillfället till leverans till din hemadress via postpaket eller budfirma.
 • Självriskskydd för bilbärgning och assistans: Denna försäkring gäller om du betalar drivmedel om minst 20 liter eller 14 kg gas per tankning, och köpet betalas till 100 procent med Everydaycard. Försäkringen tar över självrisken om ersättningsbar skada på fordonet har lett till att den behöver bärgas och/eller assistans och att du som ägare/förare behövt stå för självrisken.

Resefördelar

Du kan med fördel använda Everydaycard utomlands. Om du betalar din resa med mer än 75 procent via kortet ingår en kompletterande reseförsäkring samt avbeställningsskydd för dig och en medresande familjemedlem som till exempel make/maka/sambo/registrerad partner.

Ditt kort fungerar också utmärkt för att både ta ut kontanter och använda i affärer, restauranger och liknande. Om du väljer att använda kortet utomlands vid köp eller uttag tillkommer ett administrativt påslag om 1,55 procent av det svenska beloppet.

Övrigt

Årsavgiften är låg om man jämför med andra kreditkort, endast 195 kronor per år, och första året är även kostnadsfritt.

 

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Everydaycard?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

PeO

12 sep 2019
vill inte delbetala

Missnöjd med att man inte kan ställa in i förväg att hela beloppet ska betalas månadsvis. Man måste aktivt bevaka och åtgärda månadsvis att hela beloppet betalas annars sätter man sig i skuld. Unikt för detta kort och heltokigt. Känslan är att man ska luras in i skuldsättning.

Lucas

6 dec 2018
Generellt väldigt nöjd

Har haft kortet i snart ett år. Har inte haft några större problem med dem. Enstaka krångel när de nyss omdesignat sidan men de har alltid löst det snabbt.

Fakturorna är tydligt markerade på hemsidan, har inte dykt upp några dolda avgifter för mig iaf. Inte testat delbetala någon månad så kan inte uttala mig där. Bonusarna är enkla att förstå och det syns tydligt hur mycket man tjänat in. Så sålänge du använder kortet flitigt, betalar i tid och har e-avisering är det ett myclet bra kort med bra bonusar. (också väldigt bra reseförsäkringar).

De gånger jag haft frågor kring fakturor eller krångel med inloggning som ju händer alla företag någon gång har supporten varit väldigt hjälpsam och köerna härligt korta. De flesta gånger jag ringt har det tagit kanske 5minuter att komma fram, som mest cirka 10.

Lite negativt i min åsikt är dock tt de har avtal med vissa nätshopar så man automatiskt delbetalar om man köper för mer än X kronor. Detta lär ska stå i avtalet men är iaf inte tydligt skrivet.

Då jag köpt från just en sådan sida har både hela beloppet OCH delbetalningsbeloppet spärrats från maxgränsen. Det har inte DRAGITS från kortet och de har inte krävt pengarna dubbelt på fakturan. Men då det ändå spärrats och därför påverkar det som på sidan visar din nuvarande "skuld" är det ett onödigt moment att behöva handskas med. Speciellt när man inte får valet att välja bort delbetalningen när man köper från dessa sidor. Har dock nyligen pratat med kundsupporten som instämt till att det är mycket onödigt att detta syns på ditt saldo när det inte kommer dras. Fick höra att de kommer se över detta och åtgärda om möjligt.

David

6 dec 2018
Bra cashback om man shoppar mycket, men värdelös support

Hej,

Om du shoppar mycket, typ 20.000kr/månad så får du 1% i cashback vilket snabbt betalar kortavgiften på 200kr/år. Det bästa med cashbacken är att den dras av automatiskt på fakturan en gång per halvår, så det sköts automatiskt utan checkar, mycket bra.

Nu till det dåliga:

1: Deras support är helt bedrövlig, jag har som ny kund begärt att få mitt OCR-nummer(för att kunna förskottsbetala så att jag kan handla mer, dvs hålla mig under min kreditlimit), första gången får jag till svar hur man handlar på internet, det svaret tar tre dagar att få. Sedan får jag ett felaktigt OCR-nummer. Då tänker man att på andra försöket borde de vara noggranna. Men nej då fortfarande felaktigt OCR-nr. Det sjuka är att det har snart gått 18 daga sedan första förfrågan, så ja det löser sig väl av sig själv när de väl skickar ut första fakturan... Men att vänta tre dagar mellan varje svar känns bedrövligt.

2: Jag har läst mig till att de default skickar ut fakturor på ett delbtalningsbelopp så att de kan tjäna grova pengar på räntor och avgifter. Så man måste själv ha koll på vad man skall betala, för att tjäna på cashbacken.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Everydaycard:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556021-1475
Adress: Lindhagensgatan 112
Postnummer: 105 71
Ort: Stockholm
Telefon: 08-402 57 54
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: Nordea Finans Sverige AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: