re:member flex

 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Ingen årsavgift
 • Bästa förmånskortet 2021 enligt oss!

Om re:member flex

Re:member Flex har troligtvis fått sitt namn från den flexibla räntenivån som ges. Det är nämligen ett av de få kreditkort som finns med individuell ränta. Det är också kortets stora fördel tillsammans med att det är helt gratis. Någon bonus finns inte men däremot Re:member Rewards förmånsprogram som ger rabatt i över 300 E-butiker. Ett bra kreditkort för den som vill ha individuell ränta och ofta handlar över nätet.

Hur bra är re:member flex?

Bonus & förmåner
Rabatt hos 300 e-butiker. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring ingår alltid. Ytterligare försäkringar kan beställas. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,75 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 9,74 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 8,12 %. Räntefritt upp till 56 dagar.
Beviljandegrad
Jämfört med andra kreditkort är det många som får sin ansökan till det här kortet beviljad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,5 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 9,74 – 24,74 %
Effektiv ränta: 8,12 – 21,62 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 200 kr)
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr
Förseningsavgift: 125 kr

Krav

 • Minst 20 år
 • Inkomst på minst 8 333 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Rabatt hos 300 e-butiker.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Allriskförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Re:member Flex lever upp till sitt namn genom att vara flexibel på ett flertal punkter. Det gäller både gällande återbetalning, ränta och rabatter.

Kortet ger en räntefri period på upp till 56 dagar. Det är sedan möjligt att välja mellan att betala hela fakturerade beloppet eller göra avbetalning över kommande månader. Minsta beloppet som måste betalas är däremot 3 % av skulden men minst 200 kr. Om inte hela skulden betalas tillkommer ränta på detta belopp.

Även räntenivån är flexibel då den sätts individuellt utifrån personens ekonomiska förutsättningar. Som lägst går det att få en ränta på under 10 % (9,74 %) vilket är bland de bättre räntesatserna på kreditkort. Som mest ger de en ränta på 24,74 %.

Om krediten utnyttjas till 20 000 kr och man har en ränta på 17,24 % blir den effektiva räntan 14,67 %. Detta förutsatt att 39 räntefria dagar används.

Delbetala 3 000 - 20 000 kr räntefritt

Ytterligare ett sätt att dela upp betalningen är att välja Re:members räntefria delbetalning. Detta kan ske vid inköp på 3 000 kr upp till 20 000 kr. När du ansöker om delbetalning väljer du om detta ska ske på 6, 12 eller 24 månader. Den kostnad som i detta fall uppstår är 57 kr per månad i administrativ avgift.

Räntefri delbetalning aktiveras efter att köpet genomförts. Logga in via Mina Sidor och välj vilket köp som ska delbetalas.

Om ett köp sker på 15 000 kr och delbetalning väljs på 12 månader uppstår alltså en total administrativ kostnad på 684 kr vilket är betydligt billigare än om avbetalning skett via kreditkortsfakturan, med ränta på 10 - 25 %.

Betalningsfri månad:

Varje kalenderår är det möjligt att välja att aktivera "Betalningsfri månad" vid två tillfällen. Det betyder att någon inbetalning inte behöver ske till kortet trots att krediten har utnyttjas. Skulden skjuts upp till kommande månad och ränta tillkommer på det uppskjutna beloppet under denna tid.

För att kunna utnyttja "Betalningsfri månad" måste inbetalningar till kortet skett, utan anmärkningar, i tre månader från att kortet tecknats. Utöver det måste det även vara tre månader mellan de två olika tillfällena.

Bonusar

Någon bonus ges inte på Re:member Flex. Däremot får du tillgång till förmånsprogrammet Re:member Rewards. Ett program som ger rabatt hos över 300 olika E-butiker. Rabatterna nås på följande sätt:

 • Gå in på Re:members hemsida och klicka i menyn på Reward.
 • Logga in med de fyra sista siffrorna på ditt kreditkort från Re:member samt ditt personnummer.
 • I inloggat läge presenteras vilka butiker Re:member sammarbetar med samt hur stor rabatt du kan få.
 • Klicka på "Till Butik" och genomför sedan köpet med antingen Re:member Flex.

Rabatten kommer sedan att dras på kommande kreditkortsfaktura.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen (se nästa rubrik) så ingår inte några andra försäkringar. Däremot går det att teckna Trygghetspaketet vilket är ett paket med tre försäkringar och kostar totalt 129 kr per år.

Evenemangsavbeställning – Fungerar på samma sätt som avbeställningsskydd för resor men gäller i detta fall för konserter, idrottsevenemang och andra liknande evenemang.

Allrisk – ”Drulleförsäkring” som täcker hemelektronik och vitvaror i 2 år. (Vissa begränsningar finns gällande vilka produkter som omfattas av försäkringen)

Prisgaranti – Köp en produkt med re:member flex och få automatiskt prisgaranti i 90 dagar. Hittar du samma produkt till ett lägre pris inom denna tid får du mellanskillnaden tillbaka. Detta förutsatt att det är ordinariepris och inkl. eventuell frakt.

Detta är försäkringar som ingår utan extra kostnad hos vissa andra kreditkort. Men här har man valt att ha det som tillägg vilket eventuellt kan vara en orsak till att kortet inte har någon årsavgift.

Betalningsskydd Plus

Utöver de ovan nämnda mindre försäkringar erbjuder även Re:member försäkringen Betalningsskydd Plus som ger en ekonomisk trygghet mot plötsligt fallande inkomst.

Arbetslöshet och sjukskrivningar kan komma plötsligt - och kommer aldrig lägligt. Det skapar en situation där månadsinkomsten drastiskt minskar och det kan upplevas svårt att betala kommande kreditkortsfakturor.

Det är i denna situation som försäkringen Betalningsskydd Plus fyller sin funktion. Om kortägaren blir sjukskriven (100% i minst 22 dagar), blir ofrivilligt arbetslös (i minst 30 dagar) eller får en allvarlig sjukdom kan ersättning fås från kortet.

Ersättningen är då 5% av kreditskulden varje månad i upp till 12 år. I det fall som kortägaren avlider ersätts hela skulden.

Resefördelar

Betala resan med kreditkortet och en kompletterande reseförsäkring ingår automatiskt I likhet med andra kreditkorts reseförsäkringar finns här exempelvis avbeställningsskydd, resestart, missat anslutningsflyg och självriskskydd vid utlandsresa. En stor fördel är att även ID-stöld ingår som försäkringsdel. Detta är något som man behöver betala extra för hos vissa andra kort.

Reseförsäkringen gäller i 60 dagar och täcker dig som kortägare samt dina familjemedlemmar så som make/maka/sambo samt barn som är under 23 år och bor hemma.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om re:member flex?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Alexander

16 okt 2020
Bondfångeri

Aviavgift på 39 kr i månaden. Avin skickas ut även om du inte annat kortet och är skuldfri. Det ger en hög effektiv ränta. Undvik. Bör till Kompletts kort istället.

Cha

7 maj 2020
Katastrof!!!

Fick sms om någon som ansökt om re: member kort i mitt namn, och re: member har gjort en kreditupplysning på mig, tydligen så behöver man inte ha bekräftad bank id på personen som söker så fritt fram för bedragarna!!! Så dåligt av re: member att inte ta bank- id av dom som söker!!! Total katastrof så se upp!!!

Lotta

29 jan 2020
Riktigt konstig affärsmodell

Väldigt dåligt kort för dem som delbetalar. Enligt hemsidan skall man få en "individuell bedömning" där räntan skall hamna mellan 9.74 och 24.74. Dock kan man inte se räntan någonstans på "mina sidor" och inte ens kundtjänst svarar vad räntan är mer än att den är mellan 9.74 och 24.74. Den är dessutom flexibel och kan ändras. Extremt konstigt att det ens är lagligt då jag inte vet vad jag har för faktisk ränta förrän jag har handlat på kortet. Superkonstigt och väldigt oetiskt tycker jag. Dessutom väldigt hög avgift för delbetalning.

Delbetalar man ej är det väl ok men tycker det är en luraktig affärsidé som går ut på att tjäna pengar på dem som har dålig ekonomi och därför rekommenderar jag INTE detta kort.

Cecilia

27 okt 2019
Vi får en bonuskrona för varje krona vi...

Vi får en bonuskrona för varje krona vi gör inköp för, ingen maxgräns på bonusen vilket vi uppskattar eftersom vi handlar i princip allt på kortet (just för att få bonus). Kortet kostar 295:-/år vilket vi tycker är för dyrt, vi fick första året gratis därför tog vi erbjudandet. Kortet strular ganska ofta, det fungerar inte alltid att betala med så vi känner att vi inte riktigt vågar lita på det. Kundtjänsten är sådär, ofta tar det lång tid innan man får svar på sina frågor om man sänder in ett ärende via "Mina sidor".

Peter

30 jan 2019
Inte alls smidigt

Jag tycker att detta kortet är typ "good call batman", men det verkar vara för smidigt att vara tur. Fick typ 100k i kredit, men tyvärr har jag inget jobb eller intäkt och kommer ha svårt med att betala tillbaka. Där jag kommer ifrån i Ryssland måste man ha intäkt för at bli kreditslav.

Micke

21 okt 2018
Lätt det bästa kreditkortet

Har använt flex ett bra tag nu, lätt det bästa kreditkortet enligt mig.

Älskar alla rabatter man får

patrik

24 aug 2018
Smidig kredit

Smidig och hög kreditnivå. Använder kortet ganska ofta till en skälig ränta, kan rekommendera det till andra

Anita

22 aug 2018
Jättebra kreditkort med superbra rabatter!...

Jättebra kreditkort med superbra rabatter! Roligare än bonusar tycker jag :-D

Johan F

22 aug 2018
Riktigt nöjd med flex!

Ansökte om Flex och lyckades få räntan 10,40%. Använder även kortet när jag bokar hotell då man får 10% rabatt. Alla borde ha ett remember flex :D

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av re:member flex:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556673-0585
Adress: Klarabergsgatan 60
Postnummer: 111 21
Ort: Stockholm
Telefon: 0771-150 015
E-post:
Ansvarig bank: EnterCard Group AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: