Kreditkort

SAS Eurobonus World

  • 10-20 poäng per 100 kr
  • Extrapoäng vid onlinehandel
  • 3000 poäng i välkomstbonus

Om SAS Eurobonus World

För dig som vill samla SAS Eurobonuspoäng via kredit- eller betalkortet finns flera kort att välja på. De två kreditkorten som ges ut av SAS är World och Premium. Sedan finns även betalkort som ges ut i samarbete med American Express.

Av deras två egna kreditkort är World billigast (395 kr/år) och ger bonuspoäng på alla inköp som sker. Poäng som sedan blir flygresor, hotellnätter m.m. Detta är däremot det kort som ger minst antal poäng och de som reser mycket bör tjäna på att välja något av de andra korten.

Kortfakta

Årsavgift 395 kr
Högsta kredit 200 000 kr
Ränta 15,48 %
Effektiv ränta 17,46 %
Räntefritt Upp till 60 dagar
Bonus10–20 Eurobonus per 100 kr
FörsäkringarReseförsäkring.
KorttypMastercard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet2,00 %
Aviavgift12 kr
Övertrasseringsavgift95 kr

Krav

  • Minst 18 år
  • Inte arbetslös
  • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Vid ansökan om kortet anges vilket kreditbelopp som önskas upp till 200 0000 kr. Kortet kan sedan beviljas även om kortföretaget väljer att bevilja ett lägre belopp än vad som angetts i ansökan. Alla inköp som sedan sker med kortet presenteras på månadsfakturan och så länge den betalas till fullt belopp uppkommer inte några extra kostnader eller räntor.

I det fall som krediten inte återbetalas till fullt belopp skjuts det upp på kommande månader. I detta fall uppkommer en räntekostnad med 15,48 % årsränta. I det fall krediten utnyttjas till 40 000 kr och sedan återbetalas över 12 månader blir den effektiva räntan 16,67 %.

Bonus

Bonus på alla inköp - När du handlar med kortet samlar du Extrapoäng. Det är dessa poäng som sedan används vid bokning av flygresor hos SAS.. Poängen kan även användas hos ett flertal olika flygbolag, hotellkedjor m.m.

Det finns tre nivåer på bonusen. Vid köp i svensk valuta ges 10 poäng per 100 kr, vid köp av varor i utländsk valuta ges 15 poäng per motsvarande 100 kr och vid köp av biljetter hos SAS ges 20 poäng per 100 kr.

Extrapoäng hos samarbetspartners - Vid inköp hos ett flertal samarbetspartners ges extrapoäng. Exempelvis ges 500 poäng vid bokning av hotellrum hos Scandic. Däremot gäller detta enbart om bokning och betalning sker direkt hos Scandic, dvs. inte genom någon tredjepart så som hotellbokningssida eller Sas.se.

Ett annat exempel är att 500 poäng ges vid bokning av bil hos Hertz. Hyrs bilen mer än fem dagar ges 100 poäng per dag upp till 1000 poäng per bokning. Det går även att boka bilen och betala med Eurobonuspoäng. Det är främst flygbolag, hotellkedjor och biluthyrningsföretag som är samarbetspartners.

Konvertera till andra poäng - En smidig funktion hos SAS olika kreditkort är att poängen kan konverteras till poäng hos andra företag. Exempelvis kan 1000 Eurobonuspoäng växlas mot 2500 Coop-poäng. Räkna däremot med en viss ”växlingsavgift”. Med andra ord är det bättre att använda kreditkortet Coop Mer om du snabbt vill få ihop många Coop-poäng. Men samtidigt är det smidigt att kunna flytta poängen till olika poängssystem.

Kortet följer din nivå på Eurobonus - Beroende på hur många resor som köps med kortet kan du klättra till olika nivåer inom Eurobonus. Detta registreras automatiskt och kreditkortet ger poäng beroende på vilken nivå du är på.

Välkomstbonus - Om kortet används för minst tre inköp inom 30 dagar efter att det tecknats ges automatiskt 3000 poäng i välkomstbonus.

PointEarner – Extrakort - Ett extrakort, kopplat till samma poängsaldo, kostar 95 kr per år. Därmed kan man vara två personer i hushållet som tillsammans spar ihop poäng till hotellvistelser, flygresor m.m. Även detta extrakort har en välkomstbonus. I detta fall 1000 poäng om tre inköp sker inom tre månader.

Det är däremot bara du som kortägare som behöver vara medlem i SAS Eurobonus för att poängen på bägge kortet ska samlas tillsammans.

Totalt går det att tjäna poäng på maximalt 200 000 kr poänggrundande inköp per år.

Extrapoäng vid onlinehandel - SAS har en tjänst som de kallar för ”Onlineshopping” som ger extra bonuspoäng vid inköp hos över 100 olika E-butiker. Gå till SAS hemsida, klicka på den butik du vill handla från, genomför köpet med kortet och få bonuspoäng. Istället för grundnivån på 10 poäng per 100 kr ges betydligt fler poäng genom dessa butiker. Exempel från 2018: Få 104 poäng per 100 kr hos Batteriexperten, 50 poäng per 100 kr hos Björn Borg och 32 poäng per 100 kr hos Adlibris.

Vad är poängen värda? - Tidningen Privata Affärer gjorde 2018 en uträkning gällande hur mycket man behöver köpa med sitt kort för att man ska kunna växla poängen till en resa till London t/r. Enligt dem krävdes det inköp för 300 000 kr. För att ta sig till New York krävdes inköp på 600 000 kr. Samma summa för Norwegiankortet var 90 000 kr respektive 300 000 kr.

De som ofta reser med SAS (och därmed får 20 poäng per 100 kr) kan välja detta kreditkort. Men kan du tänka dig att resa med Norwegian, och bonusen är viktigast, bör Norwegiankortet väljas.

Ett alternativ är att välja något av de dyrare korten från SAS som ger mer bonus per inköp och därmed kan ge biljetterna snabbare.

Försäkringar

Det ingår inte några ytterligare försäkringar utöver reseförsäkringen. Däremot kan du välja att teckna ett betalskydd/kortförsäkring.

Betalskydd

Betalskydd är en försäkring som kan ge ersättning för månadskostnaden för kreditkortsfakturan. Om du blir sjukskriven eller arbetslös blir din inkomst betydligt lägre än tidigare. Det är i dessa fall som betalskydd kan ge ersättning genom att täcka utestående saldo. Vid dödsfall löses hela skulden direkt. Försäkring kan tecknas i samband med att ansökan sker men även vid senare tillfällen genom kontakt med kundtjänst.

Resefördelar

SAS Eurobonus är ett klassiskt ”resekreditkort” som både gör resan billigare och tryggare. I vardagen samlas poäng som ger billigare flygbiljetter och när resan ska betalas är det en fördel att betalning sker med kortet. Så länge som resan betalas med minst 75 % med kortet ingår deras kompletterande reseförsäkring. (Ett komplement till hemförsäkringens reseförsäkring).

Försäkringen har exempelvis avbeställningsskydd, ger ersättning vid försenad resa och om bagaget kommer bort eller är försenat. I likhet med de flesta kreditkort ingår alltså en bred reseförsäkring som kan ge ersättning vid ett flertal olika tillfällen.

Övrigt

Om du har kommit upp till nivån ”Diamant” inom Eurobonusprogrammet tas årsavgiften bort på detta kort. Handlar du så mycket med kortet rekommenderas däremot istället Eurobonus Premium eller något av deras American Express-kort då dessa ger högre bonus.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress
Postort 118 66 Stockholm
Telefon
E-post

Vad tycker våra användare om SAS Eurobonus World?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt SAS Eurobonus World är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av SAS Eurobonus World:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.