Hitta bäst premium kreditkort nedan

Resurs World
Resurs World
 • Concierge Service & Lounge Access
 • Ca 0,5 % i bonus
 • Räntefri delbetalning i 3 eller 6 månader
 • Årsavgift: 1 068 kr
 • Högsta kredit: 200 000 kr
 • Effektiv ränta: 26,12 %
 • Räntefritt: 60 dagar
Mer information
Jämför kort
Curve Black
Curve Black
 • 1% Cashback i 3 utvalda butiker
 • Utnyttja förmåner på flera olika kort
 • Inget valutapåslag eller uttagsavgift
 • Årsavgift: 1 200 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
Revolut Premium
Revolut Premium
 • Varken valutapåslag eller uttagsavgift
 • Investera i guld, silver, aktier, kryptovalutor
 • Allt för privatekonomin i samma app
 • Årsavgift: 1 140 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
N26 You
N26 You
 • IBAN-nummer ingår
 • Ger överblick på privatekonomin
 • Reseförsäkring
 • Årsavgift: 1 296 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
Varför lita på Alltomkreditkort.se
 • 190+ kreditkort recenserade och betygsatta av vårt team av experter
 • 10+ års erfarenhet av att täcka kreditkort och personlig ekonomi
 • Objektiva & omfattande betygskriterier

Vårt innehåll om kreditkort, inklusive betyg och rekommendationer, kontrolleras av ett team av skribenter och redaktörer som specialiserar sig på kreditkort. Varje skribent och redaktör följer våra strikta riktlinjer för redaktionell integritet.

Förmåner med premium kreditkort

Nedan presenteras punkter som skiljer premium kreditkort från "standard kreditkort". Flera av förmånerna nedan erbjuds hos många premiumkort som går att ansöka om i Svergie.

 1. Högre krav & högre kreditgräns
  Med fler förmåner kommer även högre krav för att kunna bli beviljad kortet. Framförallt handlar det om krav på inkomst. Många av premium kreditkorten har även högre kreditgräns
 2. Concierge Service
  Concierge Service är en av de tjänster som enbart hittas hos exklusiva kreditkort. Tjänsten innebär att kortägaren kan ringa, chatta eller maila kundtjänst och få hjälp med allt som kan ordnas på distans. Exempelvis kan Concierge Service boka taxi, flygbiljetter och hotell men även ordna med hämtmat eller ordna med lokal, catering och underhållning till födelsedagsfesten. 
 3. Tillgång till flygplatslounger
  Med premium kreditkort ges nästan alltid Lounge Access. En lugn ”oas” på en annars stressig och högljudd flygplats. Däremot skiljer det stort hur många flygplatser som loungetillträde erbjuds på, om mat/dryck ingår samt om entré även ingår för medresenärer. 
 4. Bredare reseförsäkring & bättre köpförsäkringar
  Nästan alla kreditkort har reseförsäkring men det är stor skillnad på när ersättning ges samt på vilka nivåer. Exklusiva kreditkort har ofta bättre reseförsäkring vilket exempelvis kan innebära högre ersättningsnivåer samt hjälp vid tillfällen där en reseförsäkring på basnivå inte ger någon ersättning. 
  Även gällande så kallade ”köpförsäkringar” kan villkoren vara bättre. Detta så som allriskförsäkringar, extra garantiår osv. 
 5. Förtur till och på evenemang
  Med förtur menas att kreditkortsföretaget får tillgång till evenemangsbiljetter redan innan dessa släpps till offentlig försäljning. Som kortägare är det alltså betydligt enklare att få tillgång till utvalda biljetter genom att de kan köpas direkt från kortföretaget. 
  Även förtur i entrén kan ingå. Tjänsten heter ”Fast Track” och innebär att kortägarna kan gå in via en unik entré och även i vissa fall få tillgång till exklusiva förmåner vid evenemanget. 
 6. VIP-evenemang
  Bli inbjuden till unika VIP-evenemang som enbart är tillgängliga för personer med premiumkort från den specifika kortutgivaren. Det kan exempelvis vara investerar- eller resekvällar. 

  De förmåner som nämns ovan är de vanligaste unika förmånerna hos premium kreditkort. Det betyder däremot inte att alla kreditkort inom denna kategori har samtliga av förmåner. Se recension på vardera kort för att tydligare jämföra dem utifrån dess förmåner. 

Skillnaden mot ”vanliga kreditkort”

Den tydligaste skillnaden mellan exklusiva kreditkort och ”standardkort” är den högre graden av service som erbjuds med premiumkort. Visserligen kan korten erbjuda rabatter och bonus men primärt är det ”VIP-tjänster” som kännetecknar dessa kort. Tjänster som både i vardagen och på resan ger ”guldkant”. Detta exempelvis med tillgång till Concierge Service (ofta dygnet runt), flygplatslounger, exklusiva evenemang och hotell osv. 

Skillnaden mot ”vanliga kreditkort”

Exempel på exklusiva kreditkort

Nedan presenteras tre exempel på exklusiva kreditkort som är tillgängliga för kunder i Sverige.

 • Handelsbanken Platinum – Handelsbanken Platinum kostar 2 400 kr per år och ger både bonus, Concierge Service, loungeaccess och en mycket fördelaktig reseförsäkring. Med enbart ca 5 % i ränta är det även ett av de kreditkorten med lägst ränta i Sverige. Ett klassiskt premiumkort där ett flertal av förmånerna är reserelaterade.  
 • American Express Platinum – American Express Platinum kostar 6 600 kr och har högsta kreditgräns på 1 500 000 kr. Det är det bästa kreditkortet från American Express som har ansökningsmöjlighet via hemsidan. Enligt företaget ger kortet ”förmåner värda 25 000 kr per året”. Detta med exempelvis bonus, flera köpförsäkringar, reseförsäkring, vägassistans och tillgång till flygplatslounger.  Ett premiumkreditkort på medelnivå. 
 • Swedbank Platinum – Swedbank Platinum är bankens mest exklusiva kreditkort. Det kostar 1 700 kr per år och har högsta kreditgräns på 750 000 kr. Med kortet ges tillgång till Concierge Service, bonus, flygplatslounger samt ett flertal försäkringar. Innehållsmässigt är detta ett klassiskt premiumkort i de lägre nivåerna. 

Världens mest exklusiva kreditkort

De mest exklusiva kreditkorten går det inte att ansöka om via bankens hemsida – det krävs istället en personlig inbjudan. Det är kort som enbart erbjuds till bankens allra rikaste kunder och som därmed kan ge en service och lyx långt utöver vad som erbjuds via andra kort. Exempel på några av de mest kända korten inom denna kategori är:

American Express Centurion

American Express Centurion är det mest exklusiva kreditkortet från American Express. Det är så exklusivt att det inte ens är möjligt att ansöka om. Istället går det bara att få det via unika inbjudningar. Både årsavgift, service och förmåner är på betydligt högre nivåer än övriga kort från American Express. Bland annat ges tillgång till hotell och evenemang som annars är svåra att nå. Men smakar det så kostar det. Enligt flera källor är det en initial kostnad på 10 000 USD och därefter en årsavgift på 5 000 USD. 

JP Morgan Reserve Card

Även JP Morgan Reserve Card kräver inbjudan. Kortet är framtaget för att möta behovet hos de allra rikaste kunderna hos banken JP Morgan. Av den anledningen finns exempelvis kravet att kortägaren måste ha minst 10 miljoner USD förvaltat av banken. Kortet hette tidigare Palladium Card. Enligt Wikipedia finns det bara ca 5 000 personer i världen med detta kort. 

Coutts Silk Car

Coutts Silk Card är känt som Englands mest exklusiva kreditkort. Kortet används bland annat av drottningen Elizabeth II och för att kunna få det krävs minst 1 miljon pund hos Coutts. Exakt hur många som har detta kort är okänt men ofta nämns siffror på ”ett hundratal personer”. Ett kort för de som vill ha riktigt god service via concierge service, private shopping och tillgång till unika flygplatslounger. 

Stratus Rewards Card

Stratus Rewards Card kräver inbjudning och de som väljer att använda kortet betalar ca 1500 USD i årsavgift. Med kortet ges möjlighet att åka privata jetflyg, boka lyxhotell och självklart sker alla bokningar via kortets personliga concierge service. Ett kort för de som uppskattar lite mer lyx i vardagen. 

Fördelar med exklusiva kreditkort

Med premium kreditkort ges fler förmåner och bättre service. Bland fördelarna finns därmed exempelvis:

 • Försäkringar
  Få fler och bredare försäkringar – med högre ersättningsnivåer. En extra trygghet i vardagen. 
 • Service
  Det som framförallt kännetecknar exklusiva kreditkort är den extra service som ges. Bland annat via tjänster som StopService, Concierge Service, Flygplatslounger och bokningstjänster. 
 • Exklusiva evenemang
  Få inbjudan till exklusiva evenemang samt möjlighet att köpa vissa evenemangsbiljetter före de släpps till försäljning offentligt. För vissa kan detta vara den avgörande förmånen för att teckna ett premiumkort.  

Nackdelar med premium kreditkort

 • Priset
  Det billigaste premiumkreditkorten kostar drygt 1 000 kr men de flesta har en årsavgift på mellan 2 000 kr och 6 000 kr. De kort som kräver personliga inbjudningar har betydligt högre årsavgift. Vill du inte betala mycket för att äga ditt kort finns det även en hel del billiga kreditkort som är utrustade med förmåner som bonus, cashback och försäkringar.
 • Kraven
  Ju mer förmåner och bättre service som erbjuds desto högre krav för att ansökan ska kunna beviljas. En del kort har inkomstkrav på ca 500 000 kr per år medan de mest exklusiva korten kan ha krav på tillgångar på över 10 miljoner.   

Exklusiva kreditkort passar för: 

Premiumkort passar dig som söker fler och bättre förmåner än vad standard kreditkort kan erbjuda. Du är beredd att betala ett par tusen per år för att få tillgång till den unika service som dessa kort erbjuder. Framförallt bör det vara Concierge Service samt rese- och eventförmåner som lockar då det är dessa kreditkorts primära styrka. 

Alternativ till premium kreditkort: 

Vilka alternativ som finns till exklusiva kreditkort beror framförallt på av vilken orsak de tecknas. 

 1. Fler försäkringar – Teckna försäkringar separat
  Är det fler och bättre försäkringar som lockar är ett alternativ att teckna liknande försäkringsalternativ hos ditt försäkringsbolag. 
 2. Bonus och rabatter – Andra kreditkort
  Är det bonusprogram och rabatter som lockar? Att betala ett par tusen för att nå dessa bonusprogram är sällan lönsamt. Då är det bättre att välja ett gratis kreditkort med lite lägre bonus. 
 3. Exklusiva evenemang eller Concierge Service
  Är det tillgänglighet till exklusiva evenemang eller Concierge Service som lockar? Då är det absolut ett exklusivt kreditkort som bör tecknas. Det är med tjänster inom ”VIP” som dessa kreditkort har sin absoluta styrka. 

Vanliga frågor om premium-kreditkort

Hur mycket kostar premiumkort?
Vilket är världens mest exklusiva kreditkort?
Vad får man med lyxiga kreditkort?
Vad är premium kreditkort?
Kan man ansöka om exklusiva kreditkort?
Lozan Hamid Publicerad 1/11/2022

Mitt namn är Lozan Hamid, och jag är en ekonomistudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har varit skribent för Alltomkreditkort.se sedan början av 2023 och ansvarar för att skriva recensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar om kreditbranschen. Jag arbetar också med att uppdatera och underhålla kortdatan för att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad.

Utöver mina studier och arbete på Alltomkreditkort.se, har jag även arbetat inom kreditbranschen och fått praktisk erfarenhet av att hantera kundernas behov och förväntningar. Denna erfarenhet, kombinerad med mitt starka akademiska engagemang, har gett mig en djup förståelse för privatekonomi och finansiella tjänster.

Uppdaterad 3/7/2024