Bynk lanserar kort

Publicerad: 2021-05-04

Kreditbolaget Bynk kommer ”snart” att lansera ett eget debetkort. Ett kort som har flera likheter med korten från både Revolut och P.F.C även om vissa skillnader finns. Med kortet breddar de sina tjänster ytterligare. I början hade Bynk enbart privatlån men nu finns både kreditkonto, lån och snart kort. Dessutom är bolån på väg.

Ska bank- och debetkorten bli nästa trend inom kortbetalning? Både Revolut och P.F.C är två uppstickare på denna marknad och inom kort lanserar även det svenska kreditbolaget Bynk ett kort inom samma kategori.

Ingen kredit – Inga avgifter

Även om kortet ännu inte är lanserat är Bynk öppen med en rad detaljer, fördelar och funktioner. Det är exempelvis ett kort helt utan avgifter. De som har kortet betalar varken årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag. Eftersom det är ett debetkort, och inte ett kreditkort, kan inte heller räntor eller avikostnader vid delbetalning uppstå. Däremot får uttag max göras på upp till 3000 kr per månad innan det uppstår en kostnad.

Skillnaden mot storbankernas kort är därmed fundamental. Många banker tar en årsavgift för sina kort och därutöver tas exempelvis valutapåslag vid köp utomlands.

Styr säkerheten själv

En annan sak som skiljer Bynks kort mot många av storbankernas kort är säkerhetsaspekten och möjligheten att själv påverka denna. Varje gång ett köp genomförs med kortet skickas en pushnotis till mobilen. Därmed upptäcks bedrägliga transaktioner blixtsnabbt. Det går även att ställa in vilka länder som kortet ska vara brukbart inom.

Stora likheter med andra externa debetkort

Sett till fördelarna med kortet finns mycket stora likheter med fördelarna hos Revolut och P.F.C. Även dessa kort är utan årsavgift, uttagsavgift och valutapåslag. Där finns även ett flertal olika säkerhetsdetaljer som användaren själv kan aktivera och avaktivera.

Om Bynk kommer ha unika tjänster som särskiljer dem från dessa två kort återstår att se. I den information som än så länge finns på hemsidan nämns inte det. Men kortet är hellre ännu inte lanserat.

För att få kortet krävs att man är 18 år, har svenskt personnummer och kan identifiera sig med Bank-ID. Än så länge går det inte att ansöka om kortet men en intresseanmälan kan skickas in via hemsidan.

Läs vår recension om Bynkkortet här.