Curve börjar med bonus i kryptovaluta

Publicerad: 7/28/2022

Betalkortet Curve erbjuds på fyra olika nivåer och på de två högsta nivåerna, Black och Metal, har det hittills varit möjligt att få cashback. Med Black ges 1% hos tre utvalda butikskedjor medan det med Metal ges 1% hos sex butikskedjor. Via appen väljs vilka butikskedjor som ska ge bonus och den betalas sedan automatiskt ut genom att ”Curve Reward” laddas på kortet. Vid nästa betalning kommer först betalning ske med dessa rewardpoäng och därefter debiteras resterande belopp. 

Nu även med kryptovaluta

Från juli 2022 är det möjligt att få kryptovaluta istället för Curve Rewardpoäng. Tjänsten behöver aktiveras i appen och i detta fall ges kryptovaluta som bonus vid inköp i valda butikskedjor samt om köp sker via Curve Rewards Offers. 

Exempel på Curve Rewards Offers är 31,5 % hos Uber Eats, 3,93 % hos Booking.com och 2,1 % hos Hotels.com. 

Så aktiveras bonusen

  1. Öppna Curve appen
  2. Tryck på ”Wallet”
  3. Scrolla mellan korten till ”Curve Cash”
  4. Klicka på kugghjulet under kortet
  5. Klicka på ”Select Crypto”
  6. Välj kryptovaluta

De kryptovalutor som det går att få bonus i är Aave, Bitcoin, Cardano, Ethereum, Chainlink, Litecoin, Polkadot, Solana, Uniswap och Stellar. 

Använda kryptobonus

Den intjänade kryptobonusen kan när som helst växlas till Curvepoäng och därefter spenderas med kortet. Det går alltså inte att skicka ut kryptovalutan till någon annan kryptoplånbok. Enda sättet är alltså att spendera dem med kortet. 

Curve är med denna uppdatering ett av få traditionella betalkort som ger bonus i kryptovaluta. Främst hittas denna funktion hos så kallade kryptokort

Mattias Skog
Mattias Skog Uppdaterad 7/28/2022

Mattias ansvarar för att de uppgifter som presenteras på Alltomkreditkort.se är aktuella. Han har god kännedom om den svenska kreditkortsmarknaden och håller hemsidan uppdaterad med alla nyheter om kreditkort.