ICA inför ränta på sina betalkort

Den första februari 2023 inför ICA 2,25 % i sparränta på sina två betalkort. Dessutom införs möjlighet att swisha in pengar och nya kortkunder får, under en begränsad tid, 100 kronor i välkomstbonus.

ICA-kortet Betala är ett debetkort som enbart kan användas för betalningar på ICA. Ett kort som gör det enklare att ha kontroll på hur stor summa som läggs på mat varje månad – och ett smidigt sätt för två personer att dela på matkostnaden. Kortet är även utan årsavgift. Nu kommer ytterligare fördelar till ICA Betala, sparränta och swishbetalning. 

Sparränta på bägge bankkorten

Från och med första februari ger ICA ränta på insatt kapital på sina bankkort. Det gäller därmed både det rosa debetkortet och det gråa bankkortet. En sparränta ges med 2,25 % upp till 15 000 kronor på debetkortet och upp till 25 000 kronor på det konto som är kopplat till bankkortet. 

Ränta ges på debetkortet utan att några ytterligare villkor behöver vara uppfyllda. För att få ränta på bankkortet krävs däremot att kortinnehavaren har insättning till kontot från lön, pension eller CSN. 

Sätt in via Swish – betala via app

En annan nyhet är att det nu går att sätta in pengar på kortkontot med swish. Det blir därmed betydligt enklare att sätta in pengar. Som tidigare går det även att betala med appen i butik. 

Nya kunder får 100 kronor

Utöver att införa ränta genomför ICA en kampanj som innebär att nya kortkunder kan få 100 kronor i välkomstbonus. Det som krävs är följande:

  1. Skaffa ICA-kort Betala.
  2. Starta Autogiro till kontot och gör en första insättning senast 31 maj.
  3. Få 100 kronor i bonuscheck hos ICA.

Autogiro måste ha startats mellan perioden 19 januari och 28 februari. Bonuschecken som skickas ut är på 100 kronor och har en giltighetstid på två månader. 

Betalkortet förbättras – men inte kreditkortet

Eftersom det bara är betalkorten som ICA inför sparränta på förbättras inte deras kreditkort. Vilket kort som bör användas beror självklart på vilka förmåner som önskas. Som visas nedan skiljer det sig mellan de olika korten. 

ICA Betala

ICA Betala har ingen månadsavgift och ger 2,25 % på insatt kapital. Kortet ger inte tillgång till dubbelbonus hos ICA. 

ICA Bankkort

ICA Bankkort kostar 24 kronor per månad och ger 2,25 % på insatt kapital. Kortet ger möjlighet att få dubbelbonus förutsatt att övriga villkor är uppfyllda. 

ICA Bankkort Plus

ICA Bankkort Plus (kreditkort) kostar 27 kronor per månad och ger ingen ränta på insatt kapital. Kortet ger möjlighet till dubbelbonus förutsatt att övriga villkor är uppfyllda.    

Lozan Hamid Publicerad 1/24/2023

Mitt namn är Lozan Hamid, och jag är en ekonomistudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har varit skribent för Alltomkreditkort.se sedan början av 2023 och ansvarar för att skriva recensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar om kreditbranschen. Jag arbetar också med att uppdatera och underhålla kortdatan för att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad.

Utöver mina studier och arbete på Alltomkreditkort.se, har jag även arbetat inom kreditbranschen och fått praktisk erfarenhet av att hantera kundernas behov och förväntningar. Denna erfarenhet, kombinerad med mitt starka akademiska engagemang, har gett mig en djup förståelse för privatekonomi och finansiella tjänster.

Uppdaterad 5/8/2023