Nytt kort på Alltomkreditkort.se – Revolut Ultra

Nytt kort på Alltomkreditkort.se – Revolut Ultra

Det senaste kortet på Alltomkreditkort.se är Revolut Ultra. Ett premiumkort med årsavgift på 6000 kronor. Kan det utmana andra premiumkort?

Revolut har länge erbjudit fyra olika kortnivåer:

Under 2023 lanserades premiumnivån Revolut Ultra med både fler försäkringar, högre cashback och lägre avgifter än på övriga kort.  

Växling och överföringar

I jämförelse med det tidigare bästa kortet från Revolut, Metal, har Ultra ett flertal fördelar inom växling, överföringar och betalningar. Några exempel är att internationella överföringar, från Revolut appen, är gratis och att avgiftsfria uttag kan ske på upp till 20 000 kronor per månad. 

Andra exempel på förmåner är att courtagefri aktiehandel kan ske tio gånger per månad samt att avgiften för att investera i råvaror är 1,49 % och lägst 20 kronor. 

Fler reseförmåner

Ultra har även fler reseförmåner än Metal. Detta är exempelvis det enda Revolutkortet som har avbeställningsskydd för resor och evenemang. Ett avbeställningsskydd som gäller ”oavsett vad” och kan utnyttjas på allt från tågresor och evenemangsbiljetter till hotellvistelser. 

En annan reseförmån, som inte ingår i andra Revolutkort, är fri tillgång till flygplatslounger. Fritt antal besök kan ske i de över 1400 lounger som Revolut samarbetar med. 

Utmanar premiumkreditkort?

Revolut Ultra kostar, som introduktionserbjudande, 500 kronor per månad. Med en årsavgift på 6000 kronor hamnar det därmed i samma priskategori som exempelvis American Express Platinum (6 600 kr), Swedbank Platinum (1 700 kr) och SAS Amex Elite (4800 kr).

Sett till försäkringsutbud och övriga förmåner har dessa kreditkort betydligt bättre förmåner. Alla dessa ger dessutom tillgång till flygplatslounger, har bonusprogram och har mycket generösa reseförsäkringar. Dessutom ingår concierge service i vissa kort. 

Det som gör Revolut Ultra unik är de finansiella tjänster som blir tillgängliga i appen. Detta med exempelvis obegränsad valutaväxling utan avgift. Dessutom att kortet är platinapläterat vilket Revolut är ensamma om att erbjuda i Sverige. 

Håkan Eriksson Publicerad 11/16/2023

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.

Uppdaterad 11/17/2023