P.F.C följer efter Lunar och Revolut och erbjuder nu handel i Bitcoin direkt via deras app. Det sker i samarbete med Bitpanda och inom ett slutet system vilket innebär att kryptovalutan inte kan skickas ut från plattformen

Redan i våras annonserade kortutgivaren P.F.C att de skulle börja erbjuda handel med kryptovalutor. Tjänsten är nu live vilket innebär att de som har ett P.F.C kort kan investera i bitcoin direkt via appen. Om det finns planer på att erbjuda ett bredare utbud av kryptovalutor framgår inte. 

I samarbete med BitPanda

P.F.C erbjuder investeringsmöjligheten via ett samarbete med den österrikiska kryptobörsen BitPanda. För att kunna ta del av tjänsten krävs därför att användaren godkänner villkoren från denna kryptobörs. All handel sker däremot direkt i P.F.C appen så integreringen med BitPanda är något som användarna knappast kommer märka något av. 

Avgift och överföring

Att köpa bitcoin, via P.F.C, är mycket enkelt. Det är möjligt att swisha in pengar till kortkontot och sedan gå till tjänsten ”Kryptovalutor” och köpa bitcoin. Kostnaden för detta är 4% på köpesumman vilket innebär att ett köp på 1000 kronor resulterar en kostnad på 40 kronor. Det är en avgift som går till P.F.C vilket innebär att billigare handel kan ske om ett konto skapas direkt på BitPandas hemsida. Den högre avgiften kan däremot rättfärdigas med användarvänligheten att köpa och sälja bitcoin via en svensk app. 

Köp av bitcoin, som sker via P.F.C, kommer dessutom hanteras inom ett ”slutet system”. Det går alltså enbart att köpa och sälja via appen. Det innebär att användaren inte kan skicka bitcoin till kontot eller skicka ut bitcoin till en extern adress. Troligtvis erbjuds denna lösning för att kortföretaget ska kunna skydda sig mot de hårda lagar som reglerar transaktioner som kan omfatta penningtvätt eller terrorfinansiering. Med enbart köp- och säljfunktion kan de säkerställa att handel enbart sker som personlig investering i kryptovalutan. 

Fjärde kortet med kryptovaluta

Att P.F.C integrerar handel med bitcoin är inte oväntat. Revolut och Lunar har redan liknande lösningar och med Curvekortet går det att tjäna cashback i bitcoin. Det finns dessutom ett flertal renodlade kryptokort att välja på i Sverige. En stor skillnad mot de ovan nämnda korten är kryptovaluta på kryptokorten inte hanteras inom ett slutet system. Det är därmed möjligt att både skicka kryptovaluta till och från kortkontot samt använda kryptovaluta vid kortbetalning.