Kreditkort

OKQ8 Kreditkort

  • Återbäring när du tankar hos OKQ8
  • Bra bonusar på hyrbil, biltvätt, m.m.
  • Ränta på insatt belopp

Om OKQ8 Kreditkort

Tankar eller handlar du ofta på OKQ8? I så fall finns en hel del att spara genom att betala med OKQ8 kreditkort. Kortet har en rad förmåner som framförallt gynnar de som handlar på denna bensinkedja. Alla inköp hos företaget ger upp till 2 % i bonus. Dessutom kan man dubblera denna bonus genom att handla för en viss nivå. Bonus ges även på alla övriga inköp men då med en lägre bonusgrad (0,3-0,6 %). Andra fördelar är att kortet är gratis, att det har inlåningsränta och att reseförsäkring ingår.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 14,25 %
Effektiv ränta: 17,52 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus:2 % på OKQ8 och 0,3 – 0,6 % på övriga inköp.
Försäkringar:Reseförsäkring.
Korttyp:VISA
Uttagsavgift:3,00 %
Valutapåslag i utlandet:2,00 %
Aviavgift:0 kr

Krav

  • Minst 18 år
  • Inte arbetslös
  • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Högsta kredit som går att få på OKQ8 kreditkort är 50 000 kr. De flesta klarar sig med den krediten och de som vill öka flexibiliteten med kortet kan göra insättningar i förväg. Genom att sätta in pengar på kortet fås inlåningsränta på summan samtidigt som det ger större belopp att röra sig med under månaden.

Om en person har satt in 2000 kr på kortet är det dessa som först dras innan krediten på kortet börjar utnyttjas. Som mest går det att sätta in 100 000 kr på kortet.

Den utnyttjade krediten faktureras nästkommande månad och då finns möjlighet att betala hela summan eller ”lägsta betalningsbelopp”. Den lägsta summan motsvarar alltid 5% av hela skulden. Betalas inte hela beloppet kvarstår skulden till kommande månader och räntekostnad tillkommer.

Varje kalenderår kan man även utnyttja två betalningsfria månader. De får däremot inte ligga efter varandra. Om en betalningsfri månad utnyttjas behöver inget betalas på skulden och allt förflyttas till kommande månader. I likhet med delbetalning tillkommer då ränta.

Bonus

När kreditkortet används för inköp på OKQ8 ges en bonus på upp till 2%. Detta gäller exempelvis för inköp i butik, hyrbilar, biltvätt och företagets bilförsäkring. Vid tankning ges 20öre/l på bemannade stationer och 5 öre på de obemannade stationerna. Exakt nivå på återbäringen fastställs varje år på föreningsstämman. Under de senaste åren har bonusen varit ca 2 % men den kan alltså ändras.

Sedan 2016 finns även bonusen ”Dubbelt-Upp”. Möjligheten finns att dubblera den bonus man tjänat in på inköp på OKQ8. Detta sker automatiskt om personen handlat hos företaget för den summa som gäller för ”Dubbelt-Upp”. Om så sker dubbleras alltså bonusen och summan dras av från skulden.

Med OKQ8 kreditkort ges även bonus på alla inköp som sker utanför OKQ8. Bonus ges däremot inte på konkurrerande stationer, på finansiella institut och på inköp av lotter/spel. Den betalas sedan ut varje kvartal och beroende på hur checken används ger den olika stor återbäring. Om den används vid inköp av produkter på OKQ8 kommer värdet motsvara 0,6 % av den bonusgrundade summan. Vill man istället ha kontanter går detta att få men då på en summa som enbart är 0,3 % det av bonusgrundande beloppet.

Försäkringar

Några försäkringar utöver reseförsäkringarna (se nedan) ingår inte i kortet.

Reseförsäkringar

Den som ska betala en resa gör det fördelaktigast med kreditkortet. Detta eftersom det ingår en reseförsäkring i det fall som resan betalas till minst 75 % med kortet.

I den reseförsäkringen ingår bland annat delarna Avbeställningsskydd, Försenat bagage, Invaliditetsförsäkring och Livförsäkring.

Kom ihåg att reseförsäkringen är ett komplement till den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen och att den gäller i 60 dagar. Ska längre resa genomföras bör en ännu bredare reseförsäkring tecknas.

Övrigt

Inlåningsränta - Att sätta in pengar på kortet har två fördelar. För det fösta dras denna summa först och man behöver inte utnyttja krediten. För det andra ges ränta på insatt belopp från första kronan. År 2016 var inlåningsräntan 0,5 %.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om OKQ8 Kreditkort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt OKQ8 Kreditkort är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av OKQ8 Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556008-0441
Adress: Sveavägen 155
Postnummer: 104 35
Ort: Stockholm
Telefon:
E-post:
Ansvarig bank: OK-Q8 Bank AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: