Bäst Entercard kreditkort

Bäst med rabatter
Bästa matkortet
Bäst för golfspelare
Bäst premiumkort
Bäst för pensionärer
Re:member flex

Bäst med rabatter: Re:member Flex

re:member flex flex är gratis kreditkort med ett mycket förmånligt rabattprogram. Genom detta program går det att få rabatt i över 300 E-butiker. Ett enkelt sätt att kunna handla billigare utan att betala något extra för det.

 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Drivmedelsrabatt på Preem
 • Bästa förmånskortet 2023 enligt oss
Mer information
Jämför kort
Coop Mastercard

Bästa matkortet: Coop Mastercard

Coop Mer passar dig som oftast handlar på Coop och därmed samlar Coop-poäng. Utöver ordinarie bonuspoäng ges 0,5 poäng per krona oavsett var inköp sker. Detta alltså även i andra butiker än Coop. Det ingår även både reseförsäkring samt flera köpförsäkringar. 

 • 0,5 poäng per spenderad krona
 • Flera köpförsäkringa ringår
 • Ingen årsavgift första året
Mer information
Jämför kort
MoreGolf Mastercard

Bäst för golfspelare: MoreGolf Mastercard

MoreGolf är ett fördelaktigt kort för dig som spelar golf. Detta via hög bonus, flera rabatter samt golfutrustningsförsäkring. Förmånerna väger tydligt upp årsavgiften på cirka 300 kronor. 

 • 1 % bonus på alla köp
 • Få ett 3-pack Callaway Chrome Soft vid ansökan
 • 9 000 poäng i välkomstbonus
Mer information
Jämför kort
Swedbank Platinum

Bäst premiumkort: Swedbank Platinum

Swedbank Mastercard Platinum är ett premiumkreditkort med årsavgift på cirka 1700 kronor. I kortet ingår ett flertal förmåner för dig som reser mycket. Bland annat loungeaccess, concierge service samt en bred reseförsäkring. Dessutom ingår flera köpförsäkringar. 

 • Lounge Access & Concierge service
 • Bonusar & rabatter
 • Bred reseförsäkring
Mer information
Jämför kort
PRO Mervärde Mastercard

Bäst för pensionärer: PRO Mervärde Mastercard

Alla medlemmar i PRO har möjlighet att ansöka om PRO Mervärde Mastercard. Kreditkort är helt gratis och erbjuder många försäkringar som ger ett extra skydd i vardagen. Dessutom ger rabatt på drivmedel.

 • Ingen årsavgift
 • Försäkringar utan självrisk
 • Rabatt på drivmedel
Mer information
Jämför kort

Topplisa: Bästa korten via Entercard

Övriga kort

Utöver de som presenteras i listan ovan ges följande kreditkort ut i samarbete med Entercard. 

Specifika förmåner på kreditkorten

Det finns ett par förmåner som finns hos samtliga kort som ges ut av Entercard. Utöver dessa förmåner kan det ingå ytterligare förmåner vilka därmed erbjuds av kortutgivaren. 

Reseförsäkring med avbeställningsskydd

I samtliga kort ingår en reseförsäkring via försäkringsbolaget Europeiska (ERV). I reseförsäkringen ingår exempelvis avbeställningsskydd samt ersättning vid försenat bagage eller allmänt färdmedel. Skadeanmälan sker därmed direkt via ERV.

Betalningsskydd PLUS

Betalningsskydd PLUS är en tilläggsförsäkring som alltså inte ingår i årskostnaden för kreditkortet. Försäkringen kan ge ersättning om kortinnehavaren blir sjukskriven i minst 30 dagar eller arbetslös i minst 90 dagar. I detta fall betalas månatligen 12,5 % av kreditkortsskulden vilket innebär att skulden inte belastar den egna ekonomin. Vid dödsfall avskrivs hela skuldbeloppet. 

Denna förmån finns inte på PRO Mervärde. Troligtvis beror detta på att försäkringen har en övre åldersgräns. 

Saldoöverföring

Det är möjligt att föra över pengar från kortets kredit till ett bankkonto. Lägsta summa som kan överföras är 500 kronor och detta sker antingen via ”Mina Sidor” eller genom att Kundservice kontaktas. Vid saldoöverföring uppstår räntekostnad från den dagen som överföringen genomfördes. 

Betalningsfri månad

Under varje kalenderår kan betalningsfri månad aktiveras två gånger. Det får däremot inte ske två månader efter varandra. Det krävs även att tidigare fakturor har betalats i tid. 

Kontaktlösa betalningar

Kreditkort från Entercard kan användas tillsammans med:

Hemsida eller app

All information om kreditkortens förmåner, avgifter och villkor hittas på kortens respektive hemsida samt på Entercards hemsida. Via hemsidan går det även att logga in för att se aktuellt saldo, fakturor och annan information om det egna kontot. 

Varje kreditkort har dessutom en egen app som kan laddas hem från App Store eller Google Play. Sök efter följande för att hitta passande app:

 • re:member
 • LO Mervärde
 • PRO Mervärde
 • MoreGolf
 • Coop Mastercard

Inloggning i appen sker med mobilt BankID. 

Entercards historia

Entercard är ett så kallat samföretag som ägs av Swedbank och den brittiska banken Barclays Principal Investments Limited. Företaget grundades 1999 och köptes upp av Swedbank 2003 vilka två år senare valde att skapa samföretaget tillsammans med den brittiska banken. Detta för att bli ”ledande inom kreditkort på den nordiska marknaden”. 

Vanliga frågor om Entercard

När kommer fakturan från Entercard?
Vad är räntan på Entercard?
Hur gör man för att avsluta Entercard kreditkort? 
Vilka försäkringar ingår i Entercard?
Varför kontaktar Entercard mig?
Vad kostar Entercard?
Mattias Skog
Mattias Skog Publicerad 5/10/2023

Mitt namn är Mattias, och jag har varit innehållsansvarig för Alltomkreditkort.se sedan 2015. En av mina huvudsakliga uppgifter är att säkerställa att all information på vår webbplats är korrekt och uppdaterad. Utöver detta är jag också ansvarig för att hantera alla frågor som våra besökare har om kreditkort. Så om du någonsin undrar över något, tveka inte att kontakta mig!

Uppdaterad 8/1/2023