OKQ8 Kreditkort

 • Återbäring när du tankar hos OKQ8
 • Bra bonusar på hyrbil, biltvätt, m.m.
 • Ränta på insatt belopp

Om OKQ8 Kreditkort

Tankar eller handlar du ofta på OKQ8? I så fall finns en hel del att spara genom att betala med OKQ8 kreditkort. Kortet har en rad förmåner som framförallt gynnar de som handlar på denna bensinkedja. Alla inköp hos företaget ger upp till 2 % i bonus. Dessutom kan man dubblera denna bonus genom att handla för en viss nivå. Bonus ges även på alla övriga inköp men då med en lägre bonusgrad (0,3-0,6 %). Andra fördelar är att kortet är gratis, att det har inlåningsränta och att reseförsäkring ingår.

Hur bra är OKQ8 Kreditkort?

Bonus & förmåner
2 % på OKQ8 och 0,3 – 0,6 % på övriga inköp. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,00 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 14,95 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 17,52 %. Räntefritt upp till 45 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,3 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 14,95 %
Effektiv ränta: 17,52 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 45 kr
Dröjsmålsränta: 19,75 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 2 % på OKQ8 och 0,3 – 0,6 % på övriga inköp.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 30 – 200 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Högsta kredit som går att få på OKQ8 kreditkort är 100 000 kr. De flesta klarar sig med den krediten och de som vill öka flexibiliteten med kortet kan göra insättningar i förväg.

Genom att sätta in pengar på kortet fås inlåningsränta på summan samtidigt som det ger större belopp att röra sig med under månaden. Om en person har satt in 2000 kr på kortet är det dessa som först dras innan krediten på kortet börjar utnyttjas. Som mest går det att sätta in 100 000 kr på kortet.

Faktura

Den utnyttjade krediten faktureras nästkommande månad och då finns möjlighet att betala hela summan eller lägsta betalningsbelopp. Den lägsta summan motsvarar alltid 5 % av hela skulden. Betalas inte hela beloppet kvarstår skulden till kommande månader och räntekostnad tillkommer.

Betalningsfria månader

Varje kalenderår kan man även utnyttja två betalningsfria månader. De får däremot inte ligga efter varandra. Om en betalningsfri månad utnyttjas behöver inget betalas på skulden och allt förflyttas till kommande månader. I likhet med delbetalning tillkommer då ränta.

Bonus

När kreditkortet används för inköp på OKQ8 ges en återbäring på upp till 2 %. Detta gäller exempelvis för inköp i butik, hyrbilar, biltvätt och företagets bilförsäkring. Exakt nivå på återbäringen fastställs varje år på föreningsstämman. Under de senaste åren har återbäringen varit ca 2 % men den kan alltså ändras.

Vid tankning ges 20 öre/l på bemannade stationer och 5 öre på de obemannade stationerna.

Med OKQ8 kreditkort ges även bonus på alla inköp som sker utanför OKQ8. Bonus ges däremot inte på konkurrerande stationer, på finansiella institut och på inköp av lotter/spel. Den betalas sedan ut varje kvartal och beroende på hur checken används ger den olika stor återbäring. Om den används vid inköp av produkter på OKQ8 kommer värdet motsvara 0,6 % av den bonusgrundade summan. Vill man istället ha kontanter går detta att få men då på en summa som enbart är 0,3 % det av bonusgrundande beloppet.

Försäkringar

Några försäkringar utöver reseförsäkringarna (se nedan) ingår inte i kortet.

Reseförsäkringar

Den som ska betala en resa gör det fördelaktigast med kreditkortet. Detta eftersom det ingår en reseförsäkring i det fall som resan betalas till minst 75 % med kortet.

I den reseförsäkringen ingår bland annat delarna Avbeställningsskydd, Försenat bagage, Invaliditetsförsäkring och Livförsäkring.

Kom ihåg att reseförsäkringen är ett komplement till den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen och att den gäller i 60 dagar. Ska längre resa genomföras bör en ännu bredare reseförsäkring tecknas.

Övrigt

Inlåningsränta - Att sätta in pengar på kortet har två fördelar. För det fösta dras denna summa först och man behöver inte utnyttja krediten. För det andra ges ränta på insatt belopp från första kronan. År 2019 var inlåningsräntan 0,75 %.

Back-Up försäkring - OKQ8 Back-Up försäkring är en ”sällsynt bra tilläggsförsäkring” som skapar extra trygghet på vägen. Försäkringen finns både för personbil, lätt lastbil, husvagn, husbil, MC och moped.

I försäkringen för personbil ingår exempelvis extra assistans, hyrbil vid driftsstopp, ersättning vid punktering, nyckelförlust, feltankningsförsäkring, stöld, brand, rättsskydd samt självriskersättning (upp till 3000 kr).

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om OKQ8 Kreditkort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Michael

7 sep 2020
Man får vad man betalar för

Helt omöjligt att nå kundtjänst. Om man lyckas efter 45-60 min är personalen inte kompetent.

Chris

2 maj 2020
Katastrofalt dåligt bonussystem

Har aldrig varit med om ett krångligare bonussystem.

Bonus går inte tillbaka på kortet. De skickar papperslappar som man måste signera och använda i kassan på bemannad station. Glömmer man att använda lappen går den ut efter ett par månader.

Har man flera kort på kontot går det bara att lösa in om den vars namn står på lappen löser in den. Det går inte att handla för lägre belopp än vad som står på lappen.

Bonusen är sämre än flertalet, mycket mer attraktiva, konkurrenter.

Gunilla

22 dec 2019
Hur bonusen skickas ut

Bonusen kommer per post i form av en check att använda inom en viss giltighets tid!!! Jag missar konstant att använda bonusen!! Varför inte få in den på kortet istället, eller på ett konto som kunden uppgett! Antingen sluta med dubbelt upp då det bara blir onyttiga inköp som köps eller så får kunden själv bestämma vad bonusen skall användas till!

Håkan

11 nov 2019
Finns bättre val

Ifall man tankar öer 1000 liter per år så är circle k ett bättre val då det ger 1% bonus på alla köp som kan användas till att tanka

Micael

27 jun 2019
Bra återbäring, men det ska ju såklart...

Bra återbäring, men det ska ju såklart tankas en hel del innan det börjar bli några stora pengar. Som med alla bensinkort, alltså.

Dick

27 feb 2019
Bra överblick

Väldigt nöjd med hur transaktionerna kan läsas av samma dag som de skett (med vissa undantag) när man loggat in på "mina sidor". En förbättring skulle kunna vara att man erbjöds fria bankomatuttag när man har pengar utöver kreditbeloppet insatta på kortet. Kontanta pengar behövs ju ibland.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av OKQ8 Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556008-0441
Adress: Sveavägen 155
Postnummer: 104 35
Ort: Stockholm
Telefon: 08-506 80 000
E-post:
Ansvarig bank: OK-Q8 Bank AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: