Re:member flex


Re:member flex

Re:member Flex har troligtvis fått sitt namn från den flexibla räntenivån som ges. Det är nämligen ett av de få kreditkort som finns med individuell ränta. Det är också kortets stora fördel tillsammans med att det är helt gratis.

Någon bonus eller något rabattprogram finns inte och den som vill ha försäkringar får betala extra för dessa. Ett bra kreditkort för den som söker en lägre räntesats och inte prioriterar andra förmåner.

Snabbrecension

  • Individuella räntor
  • 12 försäkringar att välja mellan
  • Ingen årsavgift
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Ränta9,74 %
Kredit10 000 - 50 000 kr
Räntefritt56 dagar
Årsavgift 0 kr
BonusFinns ingen.
FörsäkringarInga ingår men 12 försäkringar kan väljas för att komplettera kortet.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,75 %

Krav

  • Du måste vara minst 20 år
  • Inkomst på minst 8 333 kr/mån
  • Inte arbetslös eller student

Kredit

Re:member Flex lever upp till sitt namn genom att vara flexibel på ett flertal punkter. Den som ansöker om kortet får automatiskt en kredit på 50.000kr. Den som sedan vill kan ansöka om höjd kredit upp till maximalt 100.000kr. Detta sker enkelt i inloggat läge på hemsidan.

Kortet ger en räntefri period på upp till 56 dagar. Det är sedan möjligt att välja mellan att betala hela fakturerade beloppet eller göra avbetalning över kommande månader. Minsta beloppet som måste betalas är däremot 3% av skulden men minst 200kr. Om inte hela skulden betalas tillkommer ränta på detta belopp.

Även räntenivån är flexibel då den sätts individuellt utifrån personens ekonomiska förutsättningar. Som lägst går det att få en ränta på under 10% (9,74%) vilket är bland de bättre räntesatserna på kreditkort. Som mest ger de en ränta på 24,74%.

Betalningsfri månad:

Varje kalenderår är det möjligt att välja att aktivera ”Betalningsfri månad” vid två tillfällen. Det betyder att någon inbetalning inte behöver ske till kortet trots att krediten har utnyttjas. Skulden skjuts upp till kommande månad och ränta tillkommer på det uppskjutna beloppet under denna tid.

För att kunna utnyttja ”Betalningsfri månad” måste inbetalningar till kortet skett, utan anmärkningar, i tre månader från att kortet tecknats. Utöver det måste det även vara tre månader mellan de två olika tillfällena.

Bonusar

Det är få kreditkort som inte har bonussystem eller större rabattsystem. Men detta saknas på Re:member Flex. Kortets styrka sitter i en individuell ränta – inte i förmånerna.

Försäkringar

Några försäkringar ingår inte i Re:member Flex. Däremot finns det ett stort utbud av försäkringar att teckna som tilläggsförsäkringar till kortet. Detta när kortet tecknas eller vid ett senare tillfälle. Det går även att byta försäkringar enkelt via ”Mina Sidor” på hemsidan. Varje försäkring kostar då 70kr per månad.

De 12 försäkringar som går att välja på är Aktivitetsskydd, Avbeställningsskydd, Evenemangsskydd, Försening person – bagage, Köpskydd, Missad avresa, Nyckelservice, Nödbiljetter, Nödkontanter, Olycksfallsskada, Prisgaranti och Självriskskydd.

Betalningsskydd Plus

Utöver de ovan nämnda ”mindre” försäkringar erbjuder även Re:member försäkringen ”Betalningsskydd Plus” som ger en ekonomisk trygghet mot plötsligt fallande inkomst.

Arbetslöshet och sjukskrivningar kan komma plötsligt - och kommer aldrig lägligt. Det skapar en situation där månadsinkomsten drastiskt minskar och det kan upplevas svårt att betala kommande kreditkortsfakturor.

Det är i denna situation som försäkringen Betalningsskydd Plus fyller sin funktion. Om kortägaren blir sjukskriven (100% i minst 22 dagar), blir ofrivilligt arbetslös (i minst 30 dagar) eller får en allvarlig sjukdom kan ersättning fås från kortet.

Ersättningen är då 5% av kreditskulden varje månad i upp till 12 år. I det fall som kortägaren avlider ersätts hela skulden.

Resefördelar

Re:member Flex är inte ett kort som främst ska användas på resor utomlands. Det ingår inte per automatik någon reseförsäkring vilket gör att dessa delar måste tecknas separat. Utöver det kostar uttagen utomlands samtidigt som det är valutapåslag. Den som vill ha ett resekort bör därför se efter andra alternativ.

Övrigt

StopService är en tilläggstjänst som går att teckna till samtliga kreditkort från Re:member. I tjänsten ingår ID-skydd, Spärrservice och Nödhjälp.

Med ID-skydd menas att företaget hjälper till att begränsa bedrägeri er om någon tagit över din identitet och exempelvis tar lån i ditt namn. Spärrservice betyder att man kan spärra valfritt antal värdehandlingar genom ett enda samtal och Nödhjälp är möjlighet till nödlån i det fall du blivit bestulen på kort och kontanter utomlands.

Allt sker med ett enda samtal till samma telefonnummer – dygnet runt.

Priset för StopService är 369kr per år. Det gäller då för hela familjen.


Ansök nu