Kreditkort

re:member flex

 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Ingen årsavgift
 • Bästa kreditkortet 2018 enligt oss!

Om re:member flex

?Re:member Flex har troligtvis fått sitt namn från den flexibla räntenivån som ges. Det är nämligen ett av de få kreditkort som finns med individuell ränta. Det är också kortets stora fördel tillsammans med att det är helt gratis. Någon bonus finns inte men däremot Re:member Rewards förmånsprogram som ger rabatt i över 300 E-butiker. Ett bra kreditkort för den som vill ha individuell ränta och ofta handlar över nätet. Till kortet går det även att teckna försäkringar som exempelvis ger längre garanti, prisgaranti m.m.

Kortfakta

Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 9,74 – 24,74 %
Effektiv ränta 8,12 – 21,62 %
Räntefritt Upp till 56 dagar
BonusRabatt hos 300 e-butiker
FörsäkringarKompletterande reseförsäkring ingår alltid.
KorttypMastercard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,75 %
Minsta belopp att betala3,00 % av skulden (minst 200 kr)
Aviavgift29 kr
Övertrasseringsavgift95 kr
Förseningsavgift125 kr

Krav

 • Minst 20 år
 • Inkomst på minst 8 333 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Re:member Flex lever upp till sitt namn genom att vara flexibel på ett flertal punkter. Det gäller både gällande återbetalning, ränta och rabatter.

Kortet ger en räntefri period på upp till 56 dagar. Det är sedan möjligt att välja mellan att betala hela fakturerade beloppet eller göra avbetalning över kommande månader. Minsta beloppet som måste betalas är däremot 3% av skulden men minst 200 kr. Om inte hela skulden betalas tillkommer ränta på detta belopp.

Även räntenivån är flexibel då den sätts individuellt utifrån personens ekonomiska förutsättningar. Som lägst går det att få en ränta på under 10% (9,74%) vilket är bland de bättre räntesatserna på kreditkort. Som mest ger de en ränta på 24,74%.

Delbetala 3 000 – 20 000 kr räntefritt

Ytterligare ett sätt att dela upp betalningen är att välja Re:members räntefria delbetalning. Detta kan ske vid inköp på 3 000 kr upp till 20 000 kr. När du ansöker om delbetalning väljer du om detta ska ske på 6,12 eller 24 månader. Den kostnad som i detta fall uppstår är 57kr per månad i administrativ avgift.

Räntefri delbetalning aktiveras efter att köpet genomförts. Logga in via ”Mina Sidor” och välj vilket köp som ska delbetalas.

Om ett köp sker på 15 000 kr och delbetalning väljs på 12 månader uppstår alltså en total administrativ kostnad på 684 kr vilket är betydligt billigare än om avbetalning skett via kreditkortsfakturan, med ränta på 10-25%.

Betalningsfri månad:

Varje kalenderår är det möjligt att välja att aktivera ”Betalningsfri månad” vid två tillfällen. Det betyder att någon inbetalning inte behöver ske till kortet trots att krediten har utnyttjas. Skulden skjuts upp till kommande månad och ränta tillkommer på det uppskjutna beloppet under denna tid.

För att kunna utnyttja ”Betalningsfri månad” måste inbetalningar till kortet skett, utan anmärkningar, i tre månader från att kortet tecknats. Utöver det måste det även vara tre månader mellan de två olika tillfällena.

Bonusar

Någon bonus ges inte på Re:member Flex. Däremot får du tillgång till förmånsprogrammet Re:member Rewards. Ett program som ger rabatt hos över 300 olika E-butiker. Rabatterna nås på följande sätt:

 • Gå in på Re:members hemsida och klicka i menyn på ”Reward”.
 • Logga in med de fyra sista siffrorna på ditt kreditkort från Re:member samt personnummer.
 • I inloggat läge presenteras de butiker som de samarbetar med och hur stor rabatt som ges vid köp.
 • Klicka på ”Till Butik” och genomför sedan köpet med antingen Re:member Flex eller Re:member MasterCard.

Rabatten kommer sedan att dras på kommande kreditkortsfaktura.

Försäkringar

Några försäkringar ingår inte i Re:member Flex. Däremot finns det ett stort utbud av försäkringar att teckna som tilläggsförsäkringar till kortet. Detta när kortet tecknas eller vid ett senare tillfälle. Det går även att byta försäkringar enkelt via ”Mina Sidor” på hemsidan. Varje försäkring kostar då 70 kr per månad.

De 12 försäkringar som går att välja på är Aktivitetsskydd, Avbeställningsskydd, Evenemangsskydd, Försening person – bagage, Köpskydd, Missad avresa, Nyckelservice, Nödbiljetter, Nödkontanter, Olycksfallsskada, Prisgaranti och Självriskskydd.

OBS – Från mars 2018 kommer villkor gällande försäkringar att ändras.

 1. Reseförsäkring kommer att ingå i kortet utan kostnad
 2. Tilläggsförsäkringar kommer inte att erbjudas längre. Däremot kan ”Trygghetspaket” tecknas för 129 kr per år. Det som då ingår är Evenemangsbeställning, Allrisk i 2 år för hushållsmaskiner och hemelektronik samt Prisgaranti gällande i 90 dagar.

Betalningsskydd Plus

Utöver de ovan nämnda ”mindre” försäkringar erbjuder även Re:member försäkringen ”Betalningsskydd Plus” som ger en ekonomisk trygghet mot plötsligt fallande inkomst.

Arbetslöshet och sjukskrivningar kan komma plötsligt - och kommer aldrig lägligt. Det skapar en situation där månadsinkomsten drastiskt minskar och det kan upplevas svårt att betala kommande kreditkortsfakturor.

Det är i denna situation som försäkringen Betalningsskydd Plus fyller sin funktion. Om kortägaren blir sjukskriven (100% i minst 22 dagar), blir ofrivilligt arbetslös (i minst 30 dagar) eller får en allvarlig sjukdom kan ersättning fås från kortet.

Ersättningen är då 5% av kreditskulden varje månad i upp till 12 år. I det fall som kortägaren avlider ersätts hela skulden.

Resefördelar

Re:member Flex är inte ett kort som främst ska användas på resor utomlands. Det ingår inte per automatik någon reseförsäkring vilket gör att dessa delar måste tecknas separat. Utöver det kostar uttagen utomlands samtidigt som det är valutapåslag. Den som vill ha ett resekort bör därför se efter andra alternativ.

OBS – Från Mars 2018 kommer reseförsäkring att ingå automatiskt utan kostnad. Trots denna förbättring rekommenderas andra resekreditkort för de som vill resa utomlands.

Övrigt

StopService är en tilläggstjänst som går att teckna till samtliga kreditkort från Re:member. I tjänsten ingår ID-skydd, Spärrservice och Nödhjälp.

Med ID-skydd menas att företaget hjälper till att begränsa bedrägeri er om någon tagit över din identitet och exempelvis tar lån i ditt namn. Spärrservice betyder att man kan spärra valfritt antal värdehandlingar genom ett enda samtal och Nödhjälp är möjlighet till nödlån i det fall du blivit bestulen på kort och kontanter utomlands.

Allt sker med ett enda samtal till samma telefonnummer – dygnet runt.

Priset för StopService är 369 kr per år. Det gäller då för hela familjen.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress Klarabergsgatan 60
Postort 111 21 Stockholm
Telefon 0771-150 015
E-post

Vad tycker våra användare om re:member flex?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Micke

21 okt

Lätt det bästa kreditkortet

Har använt flex ett bra tag nu, lätt det bästa kreditkortet enligt mig.

Älskar alla rabatter man får

patrik

24 aug

Smidig kredit

Smidig och hög kreditnivå. Använder kortet ganska ofta till en skälig ränta, kan rekommendera det till andra

Anita

22 aug

Jättebra kreditkort med superbra rabatter!...

Jättebra kreditkort med superbra rabatter! Roligare än bonusar tycker jag :-D

Johan F

22 aug

Riktigt nöjd med flex!

Ansökte om Flex och lyckades få räntan 10,40%. Använder även kortet när jag bokar hotell då man får 10% rabatt. Alla borde ha ett remember flex :DSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av re:member flex:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.