Kreditkortet Gustav

 • Räntefritt upp till 58 dagar
 • Högsta kredit 100 000 kr
 • Ingen bonus

Om Kreditkortet Gustav

Med kreditkortet Gustav kan du få upp till 100 000 kronor i kredit i upp till 55 dagar räntefritt. Du kan välja att betala hela månadsfakturan direkt eller delbetala och då tillkommer ränta och andra avgifter. Du kan också välja att betala räkningar, delbetala ditt köp och/eller göra ett större kontantuttag på en valfri summa mellan 5 000 och 100 000 kronor med ditt kort. Du får ingen bonus genom att använda kortet men kan köpa rabatterade märkesvaror i en webbshop samt få olika rabatter och erbjudanden hos samarbetspartners.

I kortet ingår inte mindre än sex olika försäkringar: reseförsäkring, köpskydd på internet, prisgaranti, förlängd garanti, allriskförsäkring samt självriskskydd vid bilbärgning och assistans. Det är inga problem att använda kortet utomlands eftersom det är kopplat till Visa, men extra avgifter tillkommer som så många andra kreditkort vid köp eller uttag utomlands.

Kortet har en årsavgift men den är varken högre eller lägre än hos andra kreditkort. Du får genom kortet tillgång till olika utökade tjänster men det krävs att du laddar ner en app och har tillgång till Mobilt BankID.

Hur bra är Kreditkortet Gustav?

Bonus & förmåner
Ingen bonus. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 16,85 %, årsavgift 195 kr och aviavgift 45 kr. Effektiv ränta 19,87 %. Räntefritt upp till 58 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 1,0 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 16,85 %
Effektiv ränta: 19,87 %
Räntefritt: Upp till 58 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 45 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,50 %
Minsta belopp att betala: 0,03 % av skulden (minst 50 kr)
Aviavgift: 45 kr
Övertrasseringsavgift: 125 kr
Förseningsavgift: 150 kr
Dröjsmålsränta: 24,00 %

Krav

 • Minst 20 år
 • Inkomst på minst 13 333 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Allriskförsäkring

Finns inte

 • Leveransförsäkring
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Med kreditkortet Gustav kan du ha en kredit upp till 100 000 kronor som du kan betala upp till 55 dagar räntefritt. Det gäller både uttag och köp. Vilken kreditgräns du har på ditt kort väljer du helt själv. Den utnyttjade krediten återbetalas antingen på en och samma gång eller så väljer du att delbetala kreditbeloppet.

Fakturan kommer månadsvis, och om du väljer att delbetala gör du det genom månatliga delbetalningar om minst 1/36-del av beloppet, minst 50 kronor samt ränta och andra avgifter som tillkommer vid delbetalning. Den effektiva räntan vid en utnyttjad kredit på 30 000 kronor, en återbetalningstid på ett år samt 30 dagar räntefritt och därefter en årsränta på 16,85 procent, med årsavgift och andra administrativa avgifter är 19,87 procent. Den totala kostnaden att betala efter ett år inklusive ränta och avgifter är 33 044 kronor.

Andra betalmöjligheter

Förutom att använda kortet för att göra olika slags inköp och/eller ta ut kontanta medel i uttagsautomaten, finns det även andra möjligheter för dig att nyttja kortet. Du kan till exempel betala räkningar, delbetala ditt köp och/eller göra ett större kontantuttag på en valfri summa mellan 5 000 och 100 000 kronor.

Om du vill göra en delbetalning direkt i butiken när du gör ditt inköp, går detta givetvis bra. Du kan då välja att betala månadsvis utan ränta. Du får av butikspersonalen veta villkoren och hur lång tid du kan ha en delbetalning, till exempel sex eller tolv månader. En kreditprövning sker direkt i butiken, och blir du godkänd får du varan med dig hem med en gång. När du beviljas delbetalningen kopplas din kredit till kreditkortet Gustav om du inte redan har kortet.

Bonusar

Om du är ute efter ett kreditkort där du kan samla mycket bonuspoäng på, är kreditkortet Gustav inte det rätta kortet för just dig. Det finns ingen bonus alls att samla. Däremot finns det flertalet erbjudanden och rabatter som du kan nyttja.

Webbshopen Gustav

I Gustavshopen som är en exklusiv webbshop för dig med kreditkortet Gustav, kan du köpa saker inom kök, resor, teknik med mera. Du kan bland annat handla märkesvaror till rabatterade priser. Det finns också alltid månadens erbjudande som brukar vara något extra spännande erbjudande.

Andra erbjudanden och rabatter

Genom samarbetspartners med Wasa Kredit kan du ta del av andra rabatter och erbjudanden. Vissa butiker erbjuder bland annat räntefri delbetalning, mer om detta kan du läsa under rubriken Kredit. Du kan till exempel få riktigt bra rabatter och erbjudanden hos företag som Ticket, Circle K, Nordic Choice, Mekonomen och Lensway.

Försäkringar

I kreditkortet Gustav ingår det inte mindre än sex (!) olika försäkringar:

 • Reseförsäkring

  Reseförsäkringen är en kompletterande försäkring till din hemförsäkring. Du måste betala minst 75 procent av din resa med kreditkortet för att försäkringen ska gälla. Försäkringen gäller för dig och make/maka/sambo samt barn som är skrivna på samma adress och gäller i hela världen. I försäkringen ingår avbeställningsskydd, självriskreducering, olycksfallsförsäkring samt bagage- och personförsening.

 • Allriskförsäkring

  En allriskförsäkring som gäller i 180 dagar samt utan självrisk ingår. Försäkringen gäller skador som har uppstått vid en plötslig och oförutsedd yttre händelse, stöld eller brand och upp till 25 000 kronor per produkt. Denna typ av försäkring kallas ibland för drulleförsäkring.

 • Självriskskydd vid bilbärgning och assistans

  I kreditkortet Gustav ingår även ett självriskskydd för bilbärgning och assistans, det vill säga att din självrisk ersätts om du skulle behöva bärgning eller assistans på grund av bilproblem. Skyddet gäller för ersättningsbar skada, vilket innebär att du som kortinnehavare behöver ha en giltig bilförsäkring som täcker skadan.

  Skyddet ger också en ersättning på maximalt 2 000 kronor. Försäkringen aktiveras när du betalar drivmedel om minst 20 liter eller 5 kg gas per gång, och du måste betala hela summan med kortet. Skyddet gäller i 60 dagar från den första tankningen men förlängs automatiskt när du uppfyller kraven på tankning på nytt.

 • Förlängd garanti

  När du handlar exempelvis hushållsmaskiner, vitvaror eller hemelektronik med kreditkortet Gustav, får du en förlängd garanti på två år efter att tillverkarens garanti har upphört och upp till fyra år från det datum du köpte varan. Försäkringen täcker mekaniska fel som inte uppkommit av en yttre skada och avser reparationskostnader med max 25 000 kronor per vara.

 • Prisgaranti

  Om du hittar en identisk vara som du köpt med ditt kreditkort, till ett lägre pris någon annanstans, kan du få en kontant ersättning för mellanskillnaden. Prisgarantin gäller i 90 dagar från inköpsdatum och den högsta ersättningen är 5 000 kronor.

  Det finns också några andra krav som behöver uppfyllas för att prisgarantin ska gälla: varan har ett inköpsvärde om minst 1 000 kronor, prisskillnaden är minst 100 kronor, det lägre priset är ett ordinarie pris och inte något rea- eller specialerbjudande samt att varan betalas till fullo med kreditkortet. Varan måste också vara köpt i en fysisk butik i Sverige eller en webbshop som är svenskregistrerad. Om du handlar i en butik så jämförs priset i annan butik och så vidare.

 • Internetköpskydd

  Om du handlar varor på nätet som av någon anledning inte levereras, om en vara saknas i paketet eller det blir en skada på en vara under leveransen, är det skönt att veta att det finns ett internetköpskydd när du har och handlar med kreditkortet Gustav. Försäkringen gäller för varor som har ett inköpsvärde på minst 1 000 kronor. Den totala maximala ersättningen som du kan få är 20 000 kronor och avser till exempel tull, frakt eller andra avgifter som kan uppkomma. Det finns vissa undantag från internetköpskyddet, där till exempel inte levande djur, växter eller alkohol ingår i försäkringen.

Resefördelar

Det är inga problem att använda kortet utomlands då det är kopplat till Visa. Som nämnts ovan ingår det en kompletterande reseförsäkring om resan betalas med minst 75 procent.

Du kan givetvis också ta ut kontanter utomlands för en mindre avgift om 3 procent av köpbeloppet, dock minst 45 kronor. Handlar du varor utomlands tillkommer en valutaväxlingsavgift om 1,5 procent av beloppet.

Övrigt

Om du har kreditkortet kan du ladda ner appen Wasa+ i din mobil. Genom att ha appen i din telefon får du tillgång till flera olika utökade tjänster, som till exempel att du kan se ditt saldo, du kan se köp och transaktioner, ansöka om en högre kortkredit samt överföra pengar till annat och valfritt bankkonto. Du loggar enkelt in genom att använda Mobilt BankID.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Kreditkortet Gustav?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Fredrik

16 maj
Warning för Gustav

Jag kan inte se mina fakturor på nätet. T.ex ser jag bara en fakturaavgift 45 kronor då en faktura på ett betydligt större belopp har skickats med snigelpost.

Jag kan inte få autogiro.

Jag kan inte få efaktura.

Jag kan inte få fakturan via Kivra.

Jag kan bara få fakturan på papper via post, oklart vilket postbolag. Detta är det osäkra och minst fördelaktiga sättet att skicka ut fakturor på. Postgång är osäkert i Sverige idag.

Missar du att betala kommer höga påslag direkt. Syftet är som hos Klarna. Du skall missa inbetalningen så att LF tjänar mera pengar.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Kreditkortet Gustav:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556311-9204
Adress: Box 6740
Postnummer: 115 41
Ort: Stockholm
Telefon: 08-635 36 00
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: Wasa Kredit AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: