Kreditkort med låga krav

Resurs Gold
Resurs Gold
 • 0.5 poäng per spenderad krona
 • 6 månaders räntefri delbetalning
 • Betala räkningar med kortet
 • Årsavgift: 245 kr
 • Högsta kredit: 150 000 kr
 • Effektiv ränta: 20,95 - 27,43 %
 • Räntefritt: 60 dagar
Mer information
Jämför kort
Coop Mastercard
Coop Mastercard
 • 0,5 poäng per spenderad krona
 • Flera köpförsäkringa ringår
 • Ingen årsavgift första året
 • Årsavgift: 0 kr 295 kr
 • Högsta kredit: 100 000 kr
 • Effektiv ränta: 20,51 %
 • Räntefritt: 55 dagar
Mer information
Jämför kort
Northmill Kortet
Northmill Kortet
 • Ingen årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag
 • Finns i tre färger
 • Kontokredit kan kopplas på
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
Resurs Classic
Resurs Classic
 • Räntefri delbetalning i 6 månader
 • Betala räkningar med kortet
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 30 000 kr
 • Effektiv ränta: 18,68 - 24,74 %
 • Räntefritt: 60 dagar
Mer information
Jämför kort
Varför lita på Alltomkreditkort.se
 • 190+ kreditkort recenserade och betygsatta av vårt team av experter
 • 10+ års erfarenhet av att täcka kreditkort och personlig ekonomi
 • Objektiva & omfattande betygskriterier

Vårt innehåll om kreditkort, inklusive betyg och rekommendationer, kontrolleras av ett team av skribenter och redaktörer som specialiserar sig på kreditkort. Varje skribent och redaktör följer våra strikta riktlinjer för redaktionell integritet.

Vad är kreditvärdighet? 

Kortfattat kan kreditvärdighet förklaras med en persons förmåga att återbetala en skuld. 

När en lån- eller kreditansökan skickas in genomförs alltid en kreditupplysning via ett av Sveriges upplysningsföretag. På dessa upplysningar finns en mängd information om personens privatekonomi samt ett sammanlagt kreditbetyg. Detta kreditbetyg speglar alltså personenens totala kreditvärdighet. Exempelvis påverkas betyget av deklarerad inkomst, aktuella lån och krediter, civilstånd och ägande av fastigheter. 

Ett högt kreditbetyg påvisar att personen har god ekonomi och att det är en låg risk för en bank, eller annan kreditgivare, att ge ett lån. Ett lågt betyg innebär att risken är stor vilket resulterar i att många banker och långivare nekar ansökan. 

Detta innebär dålig kreditvärdighet

Med dålig kreditvärdighet anses risken vara stor att du inte kommer kunna återbetala lån och krediter enligt avtal. Det i sig innebär att det blir betydligt svårare att få dessa beviljade. 

På de låne- och kreditprodukter som har individuell ränta kommer även räntan bli betydligt högre. Detta för att banken förväntas kompensera den förhöjda risken. 

Krav på alla kreditkort

Samtliga kreditkortsföretag har fyra punkter som måste vara uppfyllda för att de ska kunna bevilja kortansökan. 

 1. Myndig - Personen ska vara minst 18 år gammal och myndig. 
 2. Ej betalningsanmärkning – Inget kreditkortsföretag godkänner anmärkningar
 3. Kronofogden – Inget kreditkortsföretag godkänner skuldsaldo hos Kronofogden
 4. Inkomst – Personen måst ha en deklarerad inkomst. Däremot kan det krävas olika hög inkomst beroende på kort. 

Utöver dessa punkter behöver personen ha en tillräckligt hög kreditvärdighet utifrån kortföretagets regler. De utgår generellt från de kreditbetyg som upplysningsföretagen skapar.  

Kreditkort som är lättare att få med låga krav

Det finns inget kreditkortsbolag som exakt anger vilken kreditvärdighet som krävs för att deras kort ska kunna tecknas. En del anger en lägsta inkomstnivå men inte mer än så. En mycket vanlig nivå är 100 000 kr eller 120 000 kr per år. Men kom ihåg att det inte bara är inkomsten som avgör en persons totala kreditpoäng utan även exempelvis lån, ålder, civilstånd m.m. 

Topplista - Bäst kreditkort som är lätta att få

 • Resurs Classic är ett av de kreditkorten som är lättast att få med låga krav.
 • Revolut Standard är ett debetkort som är lätt att få då det är helt utan krav.
 • re:member flex har relativt låga krav och passar dig med låg kreditvärdighet.
 • Bank Norwegian är ytterligare ett kreditkort som är lätt att få med låga krav.

Förbättra kreditvärdighet – 5 steg

Nedan presenteras hur du kan öka din kreditvärdighet via fem steg. Kom ihåg att det tar tid innan eventuella ändringar i privatekonomin kommer speglas i ett förbättrat kreditbetyg. 

1. Förstå vad som påverkar

För att förbättra sin kreditvärdighet är det viktigt att förstå vad som påverkar nivån samt på vilken nivå den är idag. Första steget är därmed att använda exempelvis UC eller Creditsafe för att ta en kreditupplysning på sig själv. På den upplysningen kommer även upplysningsföretagets totala betyg (kreditpoäng) presenteras. Via tjänsten Kreditkollen hos UC kommer även tips ges på hur du kan öka din kreditvärdighet över tid.

2. Lös lån och krediter

Försöka att betala av lån och krediter. Om du har ett kreditkort kommer kortets fulla kredit att påverka din kreditvärdighet. Detta oavsett om du använder kortet eller inte. Säg därför upp kort du inte använder. Genom att ta en kreditupplysning på dig själv kan du se vilka öppna krediter och lån du har. 

3. Utnyttja bolån eller samlingslån

Håll nere antalet lån och välj de ”bättre” låneformerna. Det är alltså bättre att ha ett bolån än ett privatlån osv. Har du möjligheten att höja bolånet och använda summan för att betala av andra lån och krediter är detta alltså positivt. Alternativet är att teckna ett samlingslån (privatlån) för att betala av alla övriga skulder. 

4. Påverka inkomsten

Att påverka inkomsten är inte lätt. Dessutom tar det lång tid innan inkomsten påverkar kreditvärdigheten då upplysningsföretagen ser på deklarerad inkomst från föregående år. Men det är ändå viktigt att förstå att detta något som långsiktigt kan öka ditt kreditbetyg.  

5. Undvik betalningsanmärkningar

En av de punkter som allra mest påverkar en persons kreditvärdighet negativt är eventuella betalningsanmärkningar. De är aktiva i tre år och innebär exempelvis att det blir betydligt svårare att få kreditkort och lån. 

Undvik betalningsanmärkningar genom att alltid betala alla fakturor i tid samt läsa och förstå eventuella brev från inkassoföretag och Kronofogden. Har du inte möjlighet att betala fakturor bör du direkt kontakta företaget du är skyldig pengar. 

Skaffa kreditkort – eller inte?

Bör en person med dålig kreditvärdighet skaffa kreditkort? Det beror framförallt på personens totala ekonomiska situation. En person kan exempelvis ha låg kreditvärdighet på grund av låg deklarerad inkomst men sedan deklarationstillfället fått kraftig löneförhöjning. Ekonomin kan alltså vara betydligt stabilare än vad upplysningsföretagens sammanlagda kreditpoäng anger. 

Fördelar

 • Ger rabatter och bonus
  Det finns flera gratis kreditkort med både bonusprogram och rabatter hos flera samarbetspartners. Det går därmed att spara pengar med kortet – pengar som istället kan användas för att betala av eventuella skulder.
 • Gratis försäkringar
  Nästan alla kreditkort har reseförsäkring och många har även olika köpförsäkringar. Om månadsfakturan alltid betalas i tid går det alltså att få rabatter, bonusar och försäkringar utan att betala en krona. 

Nackdelar

 • Försämrar kreditvärdigheten
  Ett kreditkort försämrar alltid kreditvärdigheten även om det inte används. Detta utifrån att upplysningsföretagen räknar hela kortets kreditgräns som en skuld – likt ett lån. 
 • Risk för högre skulder
  Personer med dålig kreditvärdighet har ofta detta på grund av lån och krediter. Att då teckna en ytterligare kredit ökar risken att personen drar på sig högre skulder. I värsta fall så stora att de inte kan hanteras. 

Alternativ till kreditkort för dig med dålig kreditvärdighet

Den överlägset vanligast orsaken till att en kreditkortsansökan blir nekad är att personen har för låg kreditvärdighet. En annan orsak kan vara att personen tidigare misskött återbetalningar på lån eller krediter till företaget. 

Vilka alternativ som finns beror på vad målet är med kortet. Det finns nämligen alternativ till de flesta fördelar som kan hittas hos kreditkort. 

 • Ett kort med kredit
  Om du inte kan få ett kreditkort kan ett alternativ vara att teckna ett debetkort och därefter en separat onlinekredit. Från kreditens konto kan pengar föras över till bankkontot och sedan till debetkortet. Detta när behov av extrapengar finns. Ränta uppstår enbart de dagar som krediten utnyttjas. Däremot finns ingen räntefri period och räntan brukar vara betydligt högre än på ett kreditkort. 
  Om du däremot har så låg kreditvärdighet att du inte kan få ett kreditkort bör du däremot verkligen fundera över om en dyr kredit ska tecknas. 
 • Bonusen
  Det är inte bara kreditkort som kan ge bonus på alla inköp. Samma funktion finns även på vissa debetkort.  
 • Cashback
  Via Refunder.se går det att få cashback i över 1000 E-butiker. Tjänsten är öppen för alla och har inget krav på inkomst. 
 • Reseförsäkring
  Även reseförsäkring går att nå på debetkort.

Vilket kreditkort är lättast att få?

Resurs Classic är det lättaste kortet att få eftersom de har en låg maxkredit och saknar årsavgift. Det är ett smidigt kort för de som haft ekonomiska svårigheter eftersom de erbjuder upp till 60 räntefria dagar och 6 månaders räntefri delbetalning. Dessutom är det möjligt att betala dina räkningar med kreditkortet.

Kan man få kreditkort med dålig kreditvärdighet?

Ja, med dålig kreditvärdighet är det svårare att få lån och krediter beviljade. För de som ändå godkänns, kan räntan vara betydligt högre för att kompensera banken för den ökade risken.

Vanliga frågor om kreditkort med låg kreditvärdighet

Hur förbättrar man sin kreditvärdighet?
Kan jag kolla min kreditvärdighet?
Vad betyder hög kreditvärdighet? 
Hur kan en kreditupplysning sänka ens kreditvärdighet?
Är det bra att skaffa flera kreditkort om det påverkar ens kreditvärdighet?
Lozan Hamid Publicerad 4/12/2022

Mitt namn är Lozan Hamid, och jag är en ekonomistudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har varit skribent för Alltomkreditkort.se sedan början av 2023 och ansvarar för att skriva recensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar om kreditbranschen. Jag arbetar också med att uppdatera och underhålla kortdatan för att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad.

Utöver mina studier och arbete på Alltomkreditkort.se, har jag även arbetat inom kreditbranschen och fått praktisk erfarenhet av att hantera kundernas behov och förväntningar. Denna erfarenhet, kombinerad med mitt starka akademiska engagemang, har gett mig en djup förståelse för privatekonomi och finansiella tjänster.

Uppdaterad 4/19/2024