Ansöka och komma igång

Det var mycket enkelt att ansöka om och komma igång med Northmill Visa. Jag skapade ett konto genom att uppge min kontaktinformation samt verifiera mig med BankID. Jag fick även välja om jag ville ha ett grönt eller ett lila kort. Kortet ges både som virtuellt och fysiskt så jag kunde använda mitt virtuella kort tills dess att jag fick hem mitt fysiska kort. Det virtuella kortet kunde kopplas till Apple Pay, så jag kunde använda det direkt.

Funktioner och användarvänlighet

Jag skaffade Northmill Visa för att jag ville ha ett kort utan valutapåslag inför en utlandsresa till Grekland med min familj. Det var smidigt att swisha pengar till kortet och alla transaktioner fungerade felfritt hela resan. Jag har även fortsatt använda kortet på utlandsresor efteråt och aldrig stött på problem.

Northmill app

I den tillhörande appen kan jag se kortinformationen för både mitt virtuella kort och mitt fysiska kort. I appen kan jag bland annat även se alla transaktioner, se hur mycket sparränta jag får varje månad, frysa kortet för olika köp eller alla köp samt hantera min PIN-kod.

Northmill app

I jämförelse med andra…

I min mening har Northmill Visa flera fördelar jämfört med andra liknande debetkort. En stor fördel är att kortet är helt gratis och har inga begränsningar gällande fri valutaväxling och fria kontantuttag. Detta kan jämföras med exempelvis Revolut Standard som också är ett populärt gratis debetkort. dock har Revolut Standard begränsat antal fira kontanuttag och valutaväxling per månad.

Det är även mycket enkelt att sätta in pengar på Northmill Visa genom swish. Ytterliga en fördel med Northmill Visa i jämförelse med andra liknande kort är att sparränta ges trots att kortet är utan årsavgift. Ett annat debekort som erbjuder sparränta är Lunar Standard, dock kostar kortet 29 kr/månaden, medan Northmill Visa är gratis.

Min bästa upplevelse:

Min bästa upplevelse är helt klart att kortet är gratis men samtidigt är utan valutapåslag, utan begränsningar. Det är dessutom ett stort plus att kortet erbjuder 2% sparränta på insatt belopp. Eftersom jag endast använder kortet på resor så brukar jag låta resten av min reskassa ligga kvar på kortet när jag väl kommit hem. Att få sparränta på det återstående beloppet är bara positivt för mig.

Min sämsta upplevelse:

Jag har inte haft någon dålig upplevelse med Northmill Visa. Kortet har bara använts under två resor och det har aldrig uppstått några problem när jag betalat, tagit ut pengar eller swishat pengar till kortet.

Sammanfattningsvis

Northmill Visa är ett enkelt debetkort som passar bra för att slippa avgifter på resor. Eftersom kortet är gratis finns inget press om att kortet måste användas tillräckligt mycket för att kompensera för kostnaden av en eventuell årsavgift.

Kortet erbjuder inga extra förmåner förutom avsaknaden av valutapåslag, fria kontantuttag och sparränta. I min menig gör det dock ingenting eftersom kortet är gratis. Önskas fler förmåner såsom bonus eller försäkringar, tillkommer även årsavgift och/eller begränsningar.

Jag skulle varmt rekommendera Northmill Visa till alla som vill slippa avgifter på sin resa.

Mitt namn är Lozan Hamid, och jag är en ekonomistudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har varit skribent för Alltomkreditkort.se sedan början av 2023 och ansvarar för att skriva recensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar om kreditbranschen. Jag arbetar också med att uppdatera och underhålla kortdatan för att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad.

Utöver mina studier och arbete på Alltomkreditkort.se, har jag även arbetat inom kreditbranschen och fått praktisk erfarenhet av att hantera kundernas behov och förväntningar. Denna erfarenhet, kombinerad med mitt starka akademiska engagemang, har gett mig en djup förståelse för privatekonomi och finansiella tjänster.

Uppdaterad 2025-05-19