Marginalen Gold


Marginalen Gold

Marginalen Gold är kreditkortet för den som först och främst prioriterar försäkringar. De 15 försäkringarna som ingår ger ett mycket bra skydd på resan och ger även billigare och säkrare shopping.

Utöver dessa kan även Betalskydd och StopService tecknas som skapar en ytterligare trygghet.

En annan fördel är att kortet erbjuder flexibel betalning. Utöver 55 dagar räntefri tid erbjuds betalningsfria månader samt avbetalning på större inköp.

Snabb recension

  • Ersättning vid försenat bagage när du reser
  • Bra valmöjligheter för delbetalning
  • Prisgaranti på varor inhandlade i Sverige på upp till 2000 kr
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Ränta16,90 %
Effektiv ränta17,73 %
Kredit15 000 - 200 000 kr
Räntefritt54 dagar
Årsavgift 0 kr 195 kr
BonusIngen bonus.
FörsäkringarReseförsäkring, allriskförsäkring, prisgaranti, förlängd garanti och leveransförsäkring.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,65 %

Krav

  • Minst 20 år
  • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte student eller arbetslös

Kredit

Med Marginalen Gold går det att få en kredit på hela 200.000kr. Krediten kan utnyttjas med en räntefri period på upp till 54 dagar. När fakturan kommer på den utnyttjade krediten ska minst 1/89 av skulden betalas men minst 150kr. Om inte hela skulden återbetalas skjuts den över till nästkommande månader. I detta fall kommer en räntekostnad att uppkomma på detta belopp.

Räntan på Marginalen Gold är 16,9%. I ett räkneexempel där en person utnyttjar krediten till 20.000kr och återbetalar summan på 12 månader blir den effektiva räntan 17,73%.

Betalningsfria månader: Med kreditkort från Marginalen finns alltid möjlighet att välja två Betalningsfria månader varje kalenderår. För att utnyttja detta är kravet att man haft kortet i 6 månader och att man genomfört alla inbetalningar utan problem under den tiden. De två Betalningsfria månaderna får inte heller vara i följd.

Den som aktiverar Betalningsfri månad behöver inte betala en krona på kreditkortsskulden den månaden. Hela summan skjuts upp en månad och det tillkommer då ränta på denna summa.

Avbetalning på större inköp: Om ett inköp sker på mer in 4000kr kan kortägaren välja att delbetala denna summa på upp till 3 år. Denna delbetalning aktiveras genom att man ringer in till kundtjänst senast 30 dagar efter inköpet. Delbetalningen är räntefri och den enda kostnaden som tillkommer är en fast månadskostnad på mellan 55 och 95kr, beroende på inköpssumma.

Bonusar

Någon bonus ges inte på detta kort. Fördelen med kortet är istället försäkringsutbudet då det består av 15 olika försäkringar. Både en bred reseförsäkring samt ett flertal försäkringar som skapar tryggare shopping.

Försäkringar

Prisgaranti – Vid köpa av en produkt på minst 1000kr ingår automatiskt Prisgaranti. Det betyder att du kan få tillbaka mellanskillnaden om du hittar samma vara till ett lägre ordinarie pris i en annan butik. Ersättningen kan maximalt uppgå till 2000kr.

Leveransförsäkring på Internet – Uteblir en betald leverans (minst 1000kr) eller om varan levereras skadad kan ersättning fås på upp till 20.000kr.

Allriskförsäkring – Om hushållsmaskiner eller hemelektronik (med vissa undantag) köps för minst 1000kr ingår en allriskförsäkring. Denna gäller då i 3 år från inköpsdatum. På alla andra produkter gäller allriskförsäkringen i 90 dagar. Försäkringen ersätter för skada som uppkommit av ex. stöldförsök, olycka eller brand.

Ett års garanti – På hushållsmaskiner och hemelektronik (med vissa undantag)ingår även ett års extra garanti utöver den garantitid som återförsäljare gett. Sammanlagt får garantitiden däremot inte vara över 3 år. Även här gäller att inköpspriset måste vara minst 1000kr.

Samtliga försäkringar gäller om produkten är köpt till minst 75% med kortet.

De ovan nämnda försäkringarna ingår med kortet. Utöver dessa kan även Betalskydd tecknas.

Betalskydd – Med Betalskydd kan ersättning fås om du blir arbetslös eller sjukskriven under längre tid. Det är tillfällen som generellt sänker inkomsten rejält och det kan då upplevas pressande att klara av de fasta utgifterna. Genom att teckna försäkringstillägget fås en trygghet mot att stå med kreditkortsskulder som är svåra att betala.

Ersättningen som kan fås motsvarar 7% av den skuld som finns på kortet varje månad. Denna summa dras av från kreditkortsskulden i upp till 6 månader. Skulle personen inte blivit frisk/inte fått jobb efter dessa sex månader skrivs hela skulden av. Vid dödsfall skrivs också skulden av direkt.

Priset för Betalskydd är 0,8% av kortskulden i slutet av månaden.

Resefördelar

Om kortet används (minst 75% av kostnaden) vid köp av resa ingår ett paket av reseförsäkringar.

I reseförsäkringen ingår Avbeställningsskydd för evenemang/upplevelse, Avbeställningsskydd resa, Bagageförsening och försening av allmänt färdmedel, Feltankningsförsäkring, Hole-in-One, Nyckelservice, Självriskskydd hem/hyrbil, Självriskskydd bilbärgning/assistans samt Rån av kontanter.

Reseförsäkringen innefattar alltså inte bara försäkringar som är bra att ha på resan utan vissa är även anpassade för att skapa en tryggare fritid.

Övrigt

StopService – Marginalen Gold är ett kreditkort som passar för de som vill få extra trygghet genom ett stort antal försäkringar. Med tillägget StopService skapas en ännu större säkerhet. När tjänsten tecknas registrerar man ID-kort, Pass och andra värdehandlingar. Skulle något bli stulen ringer man StopService (dygnet runt) och de ser sedan till att spärra dessa värdehandlingar/mobiltelefoner.

I StopService ingår även ID-skydd, som hjälper till att motverka, upptäcka och begränsa ID-kapningar, samt Nödpengar och Nödbiljetter, som kan utnyttjas om man blir rånad på pengar/biljetter utomlands.

Priset för StopService är 369kr per år


Ansök nu