Marginalen Gold

 • Få pengar tillbaka genom återbäringsprogram
 • Bra valmöjligheter för delbetalning
 • Prisgaranti, allriskförsäkring, extra garanti
 • Ingen bonus

Om Marginalen Gold

Marginalen Gold är kreditkortet för den som först och främst prioriterar försäkringar och handlar mycket online. Tack vare rabattsystemet som ger rabatt hos ca 200 E-butiker kan stora summor sparas varje år.

Här finns ett flertal försäkringar som ger ett mycket bra skydd på resan samt billigare och säkrare shopping. Utöver dessa kan även Betalskydd och StopService tecknas som skapar en ytterligare trygghet.

En annan fördel är att kortet erbjuder flexibel betalning. Utöver 50 dagar räntefri tid erbjuds betalningsfria månader samt avbetalning på större inköp.

Hur bra är Marginalen Gold?

Bonus & förmåner
Ingen bonus. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring, allriskförsäkring, prisgaranti, förlängd garanti och leveransförsäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,65 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 16,90 %, årsavgift 195 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 17,73 %. Räntefritt upp till 50 dagar.
Beviljandegrad
Jämfört med andra kreditkort är det få som får sin ansökan till det här kortet beviljad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,1 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 16,90 %
Effektiv ränta: 17,73 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 150 kr)
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 75 kr
Förseningsavgift: 95 kr

Krav

 • Minst 20 år
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Leveransförsäkring
 • Självriskreducering
 • Feltankningsförsäkring
 • Allriskförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Nyckelförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Med Marginalen Gold går det att få en kredit på hela 100 000 kr. Krediten kan utnyttjas med en räntefri period på upp till 50 dagar. När fakturan kommer på den utnyttjade krediten ska minst 1/89 av skulden betalas men minst 150 kr. Om inte hela skulden återbetalas skjuts den över till nästkommande månader. I detta fall kommer en räntekostnad att uppkomma på detta belopp.

Räntan på Marginalen Gold är 16,90 %.

*I ett räkneexempel där en person utnyttjar krediten till 20 000 kr och återbetalar summan på 12 månader blir den effektiva räntan 17,73 %.

Betalningsfria månader

Med kreditkort från Marginalen finns alltid möjlighet att välja två betalningsfria månader varje kalenderår. För att utnyttja detta är kravet att man haft kortet i 6 månader och att man genomfört alla inbetalningar utan problem under den tiden. De två Betalningsfria månaderna får inte heller vara i följd.

Den som aktiverar betalningsfri månad behöver inte betala en krona på kreditkortsskulden den månaden. Hela summan skjuts upp en månad och det tillkommer då ränta på denna summa.

Avbetalning på större köp

Om ett inköp sker på 4 000 kr - 30 000 kr (och är inom kreditnivån) kan kortägaren välja att delbetala denna summa på upp till 6 - 36 månader. Denna delbetalning aktiveras genom att man ringer in till kundtjänst senast 30 dagar efter inköpet. Delbetalningen är räntefri och den enda kostnaden som tillkommer är en fast månadskostnad på mellan 55 och 95 kr, beroende på inköpssumman.

Bonusar

Någon bonus ges inte på detta kort. Däremot finns ett fördelaktigt återbäringsprogram och en välkomstbonus.

Återbäringsprogram Handla Smart

Marginalen Bank har samarbete med ca 200 E-butiker där alla med kort från banken kan få rabatt. För att ta del av rabatterna behöver du ansluta dig till programmet via hemsidan (helt gratis). Genom att ladda hem en widget till webbläsarna Chrome, Safari eller Firefox visas ett litet meddelande om du är på en E-butik som kan ge rabatt.

Hur stor rabatt som ges visas på Marginalen Banks hemsida. Rabatten dras av på kreditkortsfakturan och alltså inte direkt vid köpet på E-butiken.

Exempelvis gick det 2018 att få 7 % hos Ellos och 4 % på Stor & Liten.

Med stora rabatter hos ett stort antal E-butiker samt ett stort försäkringsskydd är Marginalen Gold ett mycket bra shoppingkort.

Välkomstbonus

Genomför minst fem köp med kortet inom 30 dagar från att du har fått det så ges 200 kr på kommande faktura.

Försäkringar

Prisgaranti - Vid köp av en produkt på minst 1000 kr ingår automatiskt Prisgaranti. Det betyder att du kan få tillbaka mellanskillnaden om du hittar samma vara till ett lägre ordinarie pris i en annan butik. Ersättningen kan maximalt uppgå till 2000 kr.

Leveransförsäkring på Internet - Uteblir en betald leverans (minst 1000 kr) eller om varan levereras skadad kan ersättning fås på upp till 20 000 kr.

Allriskförsäkring - Om hushållsmaskiner eller hemelektronik (med vissa undantag) köps för minst 1000 kr ingår en allriskförsäkring. Denna gäller då i 3 år från inköpsdatum. På alla andra produkter gäller allriskförsäkringen i 90 dagar. Försäkringen ersätter för skada som uppkommit av ex. stöldförsök, olycka eller brand.

Ett års garanti - På hushållsmaskiner och hemelektronik (med vissa undantag) ingår även ett års extra garanti utöver den garantitid som återförsäljare gett. Sammanlagt får garantitiden däremot inte vara över 3 år. Även här gäller att inköpspriset måste vara minst 1000 kr.

Samtliga försäkringar gäller om produkten är köpt till minst 75 % med kortet.

De ovan nämnda försäkringarna ingår med kortet. Utöver dessa kan även Betalskydd tecknas.

Betalskydd - Med Betalskydd kan ersättning fås om du blir arbetslös eller sjukskriven under en längre tid. Det är tillfällen som generellt sänker inkomsten rejält och det kan då upplevas pressande att klara av de fasta utgifterna. Genom att teckna försäkringstillägget fås en trygghet mot att stå med kreditkortsskulder som är svåra att betala.

Ersättningen som kan fås motsvarar 7 % av den skuld som finns på kortet varje månad. Denna summa dras av från kreditkortsskulden i upp till 6 månader. Skulle personen inte blivit frisk/inte fått jobb efter dessa sex månader skrivs hela skulden av. Vid dödsfall skrivs också skulden av direkt.

Priset för Betalskydd är 0,8 % av kortskulden i slutet av månaden.

Se även under Resefördelar nedan då en del försäkringar inom denna kategori även ger fördelar i vardagen.

Resefördelar

Om kortet används (minst 75 % av kostnaden) vid köp av resa ingår ett paket av reseförsäkringar.

I reseförsäkringen ingår Avbeställningsskydd för evenemang/upplevelse, Avbeställningsskydd resa, Bagageförsening och försening av allmänt färdmedel, Feltankningsförsäkring, Hole-in-One, Nyckelservice, Självriskskydd hem/hyrbil, Självriskskydd bilbärgning/assistans samt Rån av kontanter.

Reseförsäkringen innefattar alltså inte bara försäkringar som är bra att ha på resan utan vissa är även anpassade för att skapa en tryggare fritid.

Övrigt

Betala räkningar, Rabatt hos Billhop - Billhop är en tjänst som gör att du kan betala räkningar med kreditkortet. Tjänsten kostar vanligtvis 2,5 % av beloppet men med detta kreditkort ges rabatt och priset är 2,0 %.

Överför pengar Marginalen Flex - Med funktionen Marginalen Flex kan pengar föras över från kortet till valfritt bankkonto. Är summan under 5000 kr kostar det 3 % och minst 50 kr. Är summan över 5000 kr uppstår ingen kostnad. Däremot uppkommer ränta från första dagen.

StopService - Marginalen Gold är ett kreditkort som passar för de som vill få extra trygghet genom ett stort antal försäkringar. Med tillägget StopService skapas en ännu större säkerhet. När tjänsten tecknas registrerar man ID-kort, Pass och andra värdehandlingar. Skulle något bli stulet ringer man StopService (dygnet runt) och de ser sedan till att spärra dessa värdehandlingar/mobiltelefoner.

I StopService ingår även ID-skydd, som hjälper till att motverka, upptäcka och begränsa ID-kapningar, samt Nödpengar och Nödbiljetter, som kan utnyttjas om man blir rånad på pengar/biljetter utomlands.

Priset för StopService är 369 kr per år. Priset för StopService Plus är 494 kr. Då ingår också Säkerhetsdekaler, Bagageservice och Näthjälpen.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Marginalen Gold?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Vincent

23 mar 2019
Jag har skrivit här tidigare. Nu har jag...

Jag har skrivit här tidigare. Nu har jag använt kortet ett tag och inser att det finns så många bättre kort (med bonus tex). Jag använder inte kortet längre.

Herman

15 mar 2019
ska man behöva vara miljardär för att...

ska man behöva vara miljardär för att få kortet eller? jag har en bra stadig inkomst, heltidsjobb och inga betalningsanmärkningar, ändå får jag inte kortet beviljat

Vincent

3 nov 2018
Bara nöjd hittills! Jag skriver igen om...

Bara nöjd hittills! Jag skriver igen om någonting förändras när jag har lärt känna kortet bättre.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Marginalen Gold:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516406-0807
Adress: Jakobsbergsgatan 13
Postnummer: 100 41
Ort: Stockholm
Telefon: 0771-717 710
E-post:
Ansvarig bank: Marginalen Bank Bankaktiebolag

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: