Kreditkort

Marginalen Gold

  • Få pengar tillbaka genom återbäringsprogram
  • Bra valmöjligheter för delbetalning
  • Prisgaranti, allriskförsäkring, extra garanti

Om Marginalen Gold

Marginalen Gold är kreditkortet för den som först och främst prioriterar försäkringar och handlar mycket online. Tack vare rabattsystemet som ger rabatt hos ca 200 E-butiker kan stora summor sparas varje år.

Här finns ett flertal försäkringar som ger ett mycket bra skydd på resan samt billigare och säkrare shopping. Utöver dessa kan även Betalskydd och StopService tecknas som skapar en ytterligare trygghet.

En annan fördel är att kortet erbjuder flexibel betalning. Utöver 50 dagar räntefri tid erbjuds betalningsfria månader samt avbetalning på större inköp.

Kortfakta

Årsavgift 195 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 16,90 %
Effektiv ränta 16,76 %
Räntefritt Upp till 50 dagar
BonusIngen bonus.
FörsäkringarReseförsäkring, allriskförsäkring, prisgaranti, förlängd garanti och leveransförsäkring.
KorttypVISA
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,65 %
Minsta belopp att betala3,00 % av skulden (minst 150 kr)
Aviavgift0 kr
Förseningsavgift95 kr

Krav

  • Minst 20 år
  • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Inte arbetslös
  • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Med Marginalen Gold går det att få en kredit på hela 100.000 kr. Krediten kan utnyttjas med en räntefri period på upp till 50 dagar. När fakturan kommer på den utnyttjade krediten ska minst 1/89 av skulden betalas men minst 150 kr. Om inte hela skulden återbetalas skjuts den över till nästkommande månader. I detta fall kommer en räntekostnad att uppkomma på detta belopp.

Räntan på Marginalen Gold är 16,90%.

*I ett räkneexempel där en person utnyttjar krediten till 20.000 kr och återbetalar summan på 12 månader blir den effektiva räntan 17,73%.

Betalningsfria månader

Med kreditkort från Marginalen finns alltid möjlighet att välja två Betalningsfria månader varje kalenderår. För att utnyttja detta är kravet att man haft kortet i 6 månader och att man genomfört alla inbetalningar utan problem under den tiden. De två Betalningsfria månaderna får inte heller vara i följd.

Den som aktiverar Betalningsfri månad behöver inte betala en krona på kreditkortsskulden den månaden. Hela summan skjuts upp en månad och det tillkommer då ränta på denna summa.

Avbetalning på större köp

Om ett inköp sker på 4 000 kr – 30 000 kr (och är inom kreditnivån) kan kortägaren välja att delbetala denna summa på upp till 6-36 månader. Denna delbetalning aktiveras genom att man ringer in till kundtjänst senast 30 dagar efter inköpet. Delbetalningen är räntefri och den enda kostnaden som tillkommer är en fast månadskostnad på mellan 55 och 95 kr, beroende på inköpssumma.

Bonusar

Någon bonus ges inte på detta kort. Däremot finns ett fördelaktigt återbäringsprogram och en välkomstbonus.

Återbäringsprogram ”Handla Smart”

Marginalen Bank har samarbete med ca 200 E-butiker där alla med kort från banken kan få rabatt. För att ta del av rabatterna behöver du ansluta dig till programmet via hemsidan (helt gratis).Genom att ladda hem en widget till webbläsarna Chrome, Safari eller Firefox visas ett litet meddelande om du är på en E-butik som kan ge rabatt.

Hur stor rabatt som ges visas på Marginalen Banks hemsida. Rabatten dras av på kreditkortsfakturan och alltså inte direkt vid köpet på E-butiken.

Exempelvis gick det 2018 att få 7% hos Ellos och 4% på Stor & Liten

Med stora rabatter hos ett stort antal E-butiker samt ett stort försäkringsskydd är Marginalen Gold ett mycket bra ”shoppingkort”.

Välkomstbonus

Genomför minst fem köp med kortet inom 30 dagar att du fått det så ges 200 kr på kommande faktura.

Försäkringar

Prisgaranti – Vid köp av en produkt på minst 1000 kr ingår automatiskt Prisgaranti. Det betyder att du kan få tillbaka mellanskillnaden om du hittar samma vara till ett lägre ordinarie pris i en annan butik. Ersättningen kan maximalt uppgå till 2000 kr.

Leveransförsäkring på Internet – Uteblir en betald leverans (minst 1000kr) eller om varan levereras skadad kan ersättning fås på upp till 20 000 kr.

Allriskförsäkring – Om hushållsmaskiner eller hemelektronik (med vissa undantag) köps för minst 1000 kr ingår en allriskförsäkring. Denna gäller då i 3 år från inköpsdatum. På alla andra produkter gäller allriskförsäkringen i 90 dagar. Försäkringen ersätter för skada som uppkommit av ex. stöldförsök, olycka eller brand.

Ett års garanti – På hushållsmaskiner och hemelektronik (med vissa undantag)ingår även ett års extra garanti utöver den garantitid som återförsäljare gett. Sammanlagt får garantitiden däremot inte vara över 3 år. Även här gäller att inköpspriset måste vara minst 1000 kr.

Samtliga försäkringar gäller om produkten är köpt till minst 75% med kortet.

De ovan nämnda försäkringarna ingår med kortet. Utöver dessa kan även Betalskydd tecknas.

Betalskydd – Med Betalskydd kan ersättning fås om du blir arbetslös eller sjukskriven under längre tid. Det är tillfällen som generellt sänker inkomsten rejält och det kan då upplevas pressande att klara av de fasta utgifterna. Genom att teckna försäkringstillägget fås en trygghet mot att stå med kreditkortsskulder som är svåra att betala.

Ersättningen som kan fås motsvarar 7% av den skuld som finns på kortet varje månad. Denna summa dras av från kreditkortsskulden i upp till 6 månader. Skulle personen inte blivit frisk/inte fått jobb efter dessa sex månader skrivs hela skulden av. Vid dödsfall skrivs också skulden av direkt.

Priset för Betalskydd är 0,8% av kortskulden i slutet av månaden.

Se även under ”Resefördelar” nedan då en del försäkringar inom denna kategori även ger fördelar i vardagen.

Resefördelar

Om kortet används (minst 75% av kostnaden) vid köp av resa ingår ett paket av reseförsäkringar.

I reseförsäkringen ingår Avbeställningsskydd för evenemang/upplevelse, Avbeställningsskydd resa, Bagageförsening och försening av allmänt färdmedel, Feltankningsförsäkring, Hole-in-One, Nyckelservice, Självriskskydd hem/hyrbil, Självriskskydd bilbärgning/assistans samt Rån av kontanter.

Reseförsäkringen innefattar alltså inte bara försäkringar som är bra att ha på resan utan vissa är även anpassade för att skapa en tryggare fritid.

Övrigt

Betala räkningar – Rabatt hos Billhop - Billhop är en tjänst som gör att du kan betala räkningar med kreditkortet. Tjänsten kostar vanligtvis 2,5% av beloppet men med detta kreditkort ges rabatt och priset är 2,0%.

Överför pengar – Marginalen Flex - Med funktionen ”Marginalen Flex” kan pengar föras över från kortet till valfritt bankkonto. Är summan under 5000 kr kostar det 3% och minst 50 kr. Är summan över 5000 kr uppstår ingen kostnad. Däremot uppkommer ränta från första dagen.

StopService – Marginalen Gold är ett kreditkort som passar för de som vill få extra trygghet genom ett stort antal försäkringar. Med tillägget StopService skapas en ännu större säkerhet. När tjänsten tecknas registrerar man ID-kort, Pass och andra värdehandlingar. Skulle något bli stulen ringer man StopService (dygnet runt) och de ser sedan till att spärra dessa värdehandlingar/mobiltelefoner.

I StopService ingår även ID-skydd, som hjälper till att motverka, upptäcka och begränsa ID-kapningar, samt Nödpengar och Nödbiljetter, som kan utnyttjas om man blir rånad på pengar/biljetter utomlands.

Priset för StopService är 369 kr per år. Priset för StopService Plus är 494 kr. Då ingår också Säkerhetsdekaler, Bagageservice och Näthjälpen.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress Jakobsbergsgatan 13
Postort 100 41 Stockholm
Telefon 0771-717 710
E-post

Vad tycker våra användare om Marginalen Gold?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Vincent

3 nov

Bara nöjd hittills! Jag skriver igen om...

Bara nöjd hittills! Jag skriver igen om någonting förändras när jag har lärt känna kortet bättre.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Marginalen Gold:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.