Kontokrediter trots många förfrågningar

Ferratum är en kontokredit som godkänner ansökan upp till 6 kreditupplysningar.

Ferratum
Belopp 1 000 - 40 000 kr
Ränta 43,49 %
Löptid 3 mån - 8 år
Kreditupplysning creditsafe
Utan UC
Bet. anmärkning
Ansök nu

Kort du kan få om du har många förfrågningar

Nedan listar vi de bästa kreditkorten som du kan få trots många förfrågningar.

Flygbonus på alla köp
Betala räkningar med
Flera förmånliga försäkringar
Utan UC
Rabatt när du handlar
Bank Norwegian Visa

Flygbonus på alla köp: Bank Norwegian

Årets bästa resekort är Bank Norwegian som ger flygpoäng på alla köp som kan användas för billigare resor. Kortet är utan årsavgift och erbjuder upp till 45 räntefria dagar.

 • Bonuspoäng eller cashback på alla köp
 • Reseförsäkring
 • Ingen uttagsavgift
Mer information
Jämför kort
Resurs Gold

Betala räkningar med: Resurs Gold

Resurs Gold är ett kreditkort du kan betala dina räkningar med. På det sätt kan du delbetala fakturor under en längre tid.

 • 0.5 poäng per spenderad krona
 • 6 månaders räntefri delbetalning
 • Betala räkningar med kortet
Mer information
Jämför kort
Coop Mastercard

Flera förmånliga försäkringar: Coop Mastercard

Bäst kort för dig som vill vara försäkrad både i vardagen och på resan. Kortet erbjuder inte bara en kompletterande reseförsäkring men även flera shoppingförsäkringar.

 • 0,5 poäng per spenderad krona
 • Flera köpförsäkringa ringår
 • Ingen årsavgift första året
Mer information
Jämför kort
Northmill Kortet

Utan UC: Northmill

Northmill Visa är ett debetkort går att få helt utan en kreditupplysning. Kortet är helt gratis och har dessutom en sparränta på 2%.

 • Ingen årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag
 • Finns i tre färger
 • Kontokredit kan kopplas på
Mer information
Jämför kort
Collector Easyliving

Rabatt när du handlar: Collector Easyliving

Collector Easyliving är ett kreditkort utan valutapåslag. Med detta kortet slipper du betala onödiga avgifter utomlands.

 • Inget valutapåslag
 • Flera försäkringar för tryggare shopping
 • Gratis årsavgift första året när du söker via oss
Mer information
Jämför kort

Bäst i Test kreditkort torts många förfrågningar

Olika påverkan utifrån upplysningsföretag

Påverkar många kreditupplysningar en persons kreditvärdighet negativt? Det är en fråga som upplysningsföretagen ofta får och på två av de största upplysningsföretagen, UC och Creditsafe, ges svar på deras hemsidor. De ger något olika svar.  

UC

- Antal kreditförfrågningar kan påverka din UC Riskprognos, men att ha flera kreditförfrågningar behöver inte per automatik ge en högre riskprognos /Minuc.se

UC påpekar noga att det är det är många olika faktorer som påverkar riskprognosen och därmed kreditbetyget samt att ”antalet kreditförfrågningar utgör en av dessa faktorer”.

Alltid UC vid kreditkort

Samtliga kreditkortsföretag använder UC som kreditupplysningsföretag. En person som skickar in flera ansökningar om kreditkort kommer alltså få flera kreditupplysningar vilket kan påverka personens UC-score (poäng som speglar personens totala kreditvärdighet). Det är även orsaken till att det kan vara svårt att skaffa kreditkort trots många förfrågningar. 

Creditsafe

- Creditsafe sänker inte ditt kreditbetyg baserat på hur många företag som hämtat en kreditupplysning på dig…..Antalet kreditupplysningsförfrågningar påverkar därmed varken rating, scoring eller framtida kreditomdöme. /Creditsafe.se

Till skillnad mot UC anser Creditsafe alltså inte att antalet upplysningsförfrågningar påverkar personens totala kreditvärdighet. 

Därför påverkar upplysningsförfrågningar

Att många kreditupplysningar kan påverka en persons kreditvärdighet negativt beror på att det kan vara ett tecken på svag ekonomi. 

Exempel:

En vän kontaktar dig och frågar om han kan låna 5 000 kr. Bara några timmar tidigare har du hört att samma person har kontaktat flera av era gemensamma vänner med liknande fråga. Det har då handlat om lån på allt från 1 000 kr till 8 000 kr.  Skulle du låna ut pengarna?

De flesta ser det som en riskfaktor om en vän skulle fråga om lån hos flera gemensamma vänner inom en kort tid. Detta även om det bara är en fråga om att få låna – inte nödvändigtvis att pengar måste överföras. 

På samma sätt kan upplysningsföretagen resonera. Många kreditupplysningar kan påvisa en högre risk, dvs. svag ekonomi. 

Hur många förfrågningar är för många?

Det går inte att ange hur många förfrågningar som är ”för många” då detta helt är beroende av personens övriga privatekonomi. Antalet upplysningar är bara en faktor, av väldigt många, som avgör en persons totala kreditvärdighet. Det som väger tyngst är däremot personens deklarerade inkomst samt övriga lån och krediter. 

 1. Har du en låg inkomst och många/stora lån? 
  Då kan flera kreditupplysningar på kort tid kan eventuellt vara den avgörande faktorn till att du inte får ett kreditkort. 
 2. Har du medelinkomst och få/små lån?
  Även om företag tar flera kreditupplysningar på dig bör detta inte påverka din kreditvärdighet i så stor utsträckning att ansökan om kreditkort nekas.

Istället kan du få en kontokredit

Det är inte ovanligt att personer blir nekade kreditkort men ändå exempelvis kan bli beviljade kontokrediter och vissa lån. Det kan finnas flera orsaker till detta:

 • Kreditupplysningsföretag
  Samtliga kreditkortsföretag använder UC. Därmed kommer de se antalet förfrågningar och annan information som UC har tillgång till. Vid många ansökningar till olika kreditkort kommer alltså ett flertal kreditupplysningar att registreras. 
  Många kreditbolag som erbjuder kontokrediter använder istället Bisnode eller Creditsafe. De ser inte antalet förfrågningar hos UC. 
 • Belopp
  Det finns kontokrediter med mycket låga kreditgränser. Det är alltid lättare att bli beviljad krediter och lån om de är på lägre belopp. 

Skaffa kreditkort trots många förfrågningar – Lösningar

Har du svårt att få kreditkortsansökningarna beviljade? Det finns minst tre lösningar.

 1. Ansök om kreditkort med låg kreditnivå
  Ansök om kreditkort där lägsta kreditnivån är så låg som möjligt. Det finns exempelvis flera där lägsta kreditnivån är 5 000 kr. 
 2. Förbättra din övriga kreditvärdighet
  Det är inte antalet förfrågningar som primärt avgör att en kreditkortsansökan blir nekad. Det är istället personens totala kreditvärdighet. Du kan exempelvis förbättra den genom att betala av lån, stänga krediter samt prioritera bolån före exempelvis privatlån. Med en hög kreditvärdighet har du större möjlighet att beviljas ett kreditkort.
 3. Välj debetkort
  Det är lättare att få debetkort än kreditkort. Detta på grund av att det inte ingår någon kredit. På vissa av dessa kort går det däremot att koppla på en kontokredit i efterhand.. 

Vanliga frågor om att skaffa kreditkort trots många förfrågningar

Varför är det svårt att skaffa kreditkort trots med förfrågningar?
Vilka kreditkort kan man skaffa med många förfrågningar?
Kan jag se mina förfrågningar?
Hur länge sparas mina förfrågningar?
Sandra Attermo Publicerad 4/14/2022

Mitt namn är Sandra och jag är sedan 2022 skribent på Alltomkreditkort.se. Mitt arbete går ut på att skriva texter, som till exempel recensioner, nyheter och guider. Jag har tidigare arbetat med lån och har tack vare detta stor kunskap om kreditupplysning och kreditbedömning. Ett annat område som jag gillar att skriva om är hur man sparar pengar och förbättrar sin privatekonomi.

Uppdaterad 12/5/2023