Kreditkort

Revolut Sverige - Omdöme och information

Revolut är egentligen inte ett kreditkort, men har en rad fördelar som hittas hos just dessa kort. Det finns tre olika nivåer på kortet där Metal är det dyraste och därmed med mest förmåner. Fördelarna sitter framförallt i att det är extremt enkelt att skaffa kortet med tillhörande konto, dess olika säkerhetsfunktioner samt mycket fördelaktiga valutaväxlingskurser.

(Denna text har enbart fokus på kortets olika funktioner. Ytterligare funktioner hittas i Revolutappen. Detta så som internationellt bankkontonummer, IBAN, handel med kryptovalutor och budgethantering)

Kredit

Någon kredit finns inte på Revolut då detta är ett bankkort och inte ett kreditkort. Via banköverföring eller inbetalning från annat kort ”laddas” kontot som kortet är kopplat till. När sedan betalning sker med kortet dras pengarna från detta konto.

Olika kort med olika fördelar

Revolut marknadsförs med ”Your Digital Banking Alternative – A world beyond banking”. Målet är att skapa en smidig app som enkelt kan användas till allt från microtransaktioner (som Swish) och banköverföringar till smidiga budgetalternativ. Till kontot kopplas ett eller flera kort.

Försäkringar

I det kort som är gratis ingår inte några försäkringar. Genom att uppgradera till Premium eller Metal ges tillgång till försäkringar som visas ovan.

Resefördelar

En av de tydligaste fördelarna med Revolut är kortet passar utmärkt att ha med på utlandsresan och betalning av annan valuta än SEK. Orsaken är betalning alltid sker i lokal valuta vilket därmed inte resulterar i något valutaväxlingspåslag.

Växla i appen

Via appen växlas valfritt belopp extremt enkelt mellan olika valutor vilket därmed innebär att man snabbt kan skicka pengar i valfri valuta till en någon annan som har Revolutappen. Inköp som sker utomlands sker även alltid i den lokala valutan.

Det går också att lägga in prisavisering på olika valutor samt automatisk växling. Genom denna tjänst går det alltså att köpa valutor till förutbestämt pris.

Enkel hantering av säkerhet

Skulle det bli stulet eller komma bort kan du alltså låsa det själv utan att kontakta någon bank. Hittar du kortet igen är det lika enkelt att låsa upp det.

Det är även möjligt att utöka säkerheten genom att:

Med möjlighet att växla, skicka och betala i olika valutor har Revolut blivit ett mycket populärt kort i bland annat i Storbritannien och vissa andra europeiska länder. Framförallt är det just valutahanteringen, där även kryptovalutor ingår, som har fått goda recensioner. Att det sedan är extremt enkelt att få ett kort genom att validera sig med foto på sitt pass och en selfie ger kortet en stor tillgänglighet.