American Express Gold


American Express Gold

American Express Gold är kortet som tydligt bevisar att det finns betalkort med minst lika många fördelar som kreditkorten generellt erbjuder. Poängen, som samlas på alla inköp, kan växlas in i tusentals butiker i Sverige, överföras till andra bonusprogram eller bytas till rabatter på resor m.m. Det är en flexibilitet som få andra kort kan matcha.

Kortet stora fördel är de reseförmåner som ingår. Samla poäng i vardagen till billigare resor, få tillgång till flygplatslounger runt om i världen och en rad rabatter med bland annat billigare hotell och hyrbil.

Snabbrecension

  • Stora fördelar på resan
  • Ingen räntekostnad eller avikostnad
  • Bonuspoäng på allt du handlar
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Villkoren kontrollerades senast igår

Ränta0,00 %
Effektiv ränta0,00 %
Kredit0 - 0 kr
Räntefritt44 dagar
Årsavgift 750 kr
BonusPoäng på allt som handlas. En extra poäng per krona om man köper från American Express Traveller.
FörsäkringarReseförsäkring.
KorttypAmerican Express
Uttagsavgift4,00 %
Valutapåslag i utlandet2,00 %
Aviavgift0 kr

Krav

  • Minst 18 år
  • Fast inkomst
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar

För vem passar American Express Gold?

Amarican Express är betalkortet för de som älskar att resa. Kortet har en rad olika reseförmåner så som tillgång till flygplatslounger, billigare hotellnätter och hyrbil. Dessutom ingår tjänster som underlättar om oturen är framme på resan (eller hemma). Både StopService och Nödhjälp är fördelar som på många andra kort kostar extra.Men se upp för uttagsavgiften (4 %) och valutapåslaget (2 %).

Kredit

Det som främst skiljer American Express Gold mot alla andra kort på Alltomkreditkort.se är att det är ett betalkort medan övriga kort är kreditkort. Den största skillnaden är att hela skulden behöver betalas när fakturan kommer och att man därmed inte har möjlighet att delbetala fakturan. Det är även orsaken till att det inte finns någon gräns för övre kredit. Tack vare att det är ett betalkort uppkommer aldrig någon räntekostnad. Det är ett kort lika fullt med fördelar och förmåner som ett kreditkort – men utan risk för att räntekostnad uppkommer.

Bonus

För de som har American Express Gold ingår medlemskap i Membership Rewards vilket är ett belöningsprogram som gör att kortägaren får poäng för varje krona (1-2p/kr) som man handlar med kortet för. I medlemskapet ingår även ett extrakort och ett Additional Card. Även de inköp som sker med extrakort ger insamlade poäng. Poängen kan föras över till Bonusprogram hos deras samarbetspartners så som SAS, FinnAir, Royaldesign.se m.fl. Poängen kan även användas i över tusen butiker som erbjuder SafeKey dvs alla butiker som erbjuder sina kunder Klarna Checkout. Beroende på vad poängen används till kan man räkna med olika hög ”återbäring”. Det handlar om 0,5-3 %.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen så ingår inte några andra försäkringar. Däremot ingår tjänster som underlättar situationer om oturen är framme. Det är StopService, Nödhjälp och Ersättningskort (Se Övrigt)

Resefördelar

Även om det finns flera andra fördelar med American Express Gold så är det resefördelarna som är dess absoluta styrka

Övriga fördelar

De förmåner som presenteras i kategorin ”Tryggt & Säkert” har även en tydlig reseprofil. Det är förmåner som man kan ta del av oavsett var man är men som väger extra tungt på resan.

Ansök nu

Kommentarer