Kreditkort

American Express Gold

 • Stora fördelar på resan
 • Ingen räntekostnad eller avikostnad
 • Bonuspoäng på allt du handlar

Om American Express Gold

American Express Gold är kortet som tydligt bevisar att det finns betalkort med minst lika många fördelar som kreditkorten generellt erbjuder. Poängen, som samlas på alla inköp, kan växlas in i tusentals butiker i Sverige, överföras till andra bonusprogram eller bytas till rabatter på resor m.m. Det är en flexibilitet som få andra kort kan matcha.

Kortet stora fördel är de reseförmåner som ingår. Samla poäng i vardagen till billigare resor, få tillgång till flygplatslounger runt om i världen och en rad rabatter med bland annat billigare hotell och hyrbil.

Kortfakta

Årsavgift 1500 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 15,99 %
Effektiv ränta 21,97 %
Räntefritt Upp till 55 dagar
BonusPoäng på allt som handlas. En extra poäng per krona om man köper från American Express Traveller.
FörsäkringarReseförsäkring.
KorttypAmerican Express
Uttagsavgift4,00 %
Valutapåslag i utlandet2,00 %
Minsta belopp att betala3,00 % av skulden (minst 200 kr)
Dröjsmålsränta2 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

För vem passar American Express Gold?

Amarican Express är betalkortet för de som älskar att resa. Kortet har en rad olika reseförmåner så som tillgång till flygplatslounger, billigare hotellnätter och hyrbil. Dessutom ingår tjänster som underlättar om oturen är framme på resan (eller hemma). Både StopService och Nödhjälp är fördelar som på många andra kort kostar extra.Men se upp för uttagsavgiften (4 %) och valutapåslaget (2 %).

Kredit

Det som främst skiljer American Express Gold mot alla andra kort på Alltomkreditkort.se är att det är ett betalkort medan övriga kort är kreditkort. Den största skillnaden är att hela skulden behöver betalas när fakturan kommer och att man därmed inte har möjlighet att delbetala fakturan. Det är även orsaken till att det inte finns någon gräns för övre kredit. Tack vare att det är ett betalkort uppkommer aldrig någon räntekostnad. Det är ett kort lika fullt med fördelar och förmåner som ett kreditkort – men utan risk för att räntekostnad uppkommer.

Bonus

För de som har American Express Gold ingår medlemskap i Membership Rewards vilket är ett belöningsprogram som gör att kortägaren får poäng för varje krona (1-2p/kr) som man handlar med kortet för. I medlemskapet ingår även ett extrakort och ett Additional Card. Även de inköp som sker med extrakort ger insamlade poäng. Poängen kan föras över till Bonusprogram hos deras samarbetspartners så som SAS, FinnAir, Royaldesign.se m.fl. Poängen kan även användas i över tusen butiker som erbjuder SafeKey dvs alla butiker som erbjuder sina kunder Klarna Checkout. Beroende på vad poängen används till kan man räkna med olika hög ”återbäring”. Det handlar om 0,5-3 %.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen så ingår inte några andra försäkringar. Däremot ingår tjänster som underlättar situationer om oturen är framme. Det är StopService, Nödhjälp och Ersättningskort (Se Övrigt)

Resefördelar

Även om det finns flera andra fördelar med American Express Gold så är det resefördelarna som är dess absoluta styrka

 • Reseförsäkring – Om resan betalas med kortet ingår en omfattande kompletterande reseförsäkring (kompletterar reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen). Bland annat ingår ”Olycksfall på resan”, ”Försenat flyg”, ”Medicinsk assistans” och ”Juridisk assistans”.
 • Egen resebyr堖 American Express Travel är företagets egna ”resebyrå”. Boka flyg, hyrbil, hotell m.m. och få ett extra poäng för varje krona.
 • Loungeaccess – Med huvudkortet får man 4 gratis besök på över 1000 olika flygplatslounger över hela världen. Det sker genom Priority Pass som är världens bredaste loungeprogram. De som har ett extrakort får 2 gratis besök per år. Du får även gratis tillgång till Meniez lounger på Arlanda och Landvetter.
 • Restauranger – Genom programmet ”Taste from American Express Invites” får man förmåner på en mängd finare restauranger i många av världens storstäder. Det som främst brukar ingå är att man får förrätt eller efterrätt på köpet alternativt 20% på notan.
 • Hotell – Om man bokar utvalda hotell (ca 350st) via American Express Travel kan man få uppgradering av rummet gratis eller en värdecheck på upp till 75 USD att använda på hotellet.
 • Golf – Medlemskap i ”Preferred Golf” är gratis och innebär förmåner på ett flertal golfresorts med bland annat rabatt på golfresor.
 • Hertz – Med kortet ges 10% på ordinariepris vid bilhyra hos Hertz. Förmånsprogrammet heter ”Hertz Gold Plus Rewards” och även det krävs anmälan till efter att man fått kortet.

Övriga fördelar

De förmåner som presenteras i kategorin ”Tryggt & Säkert” har även en tydlig reseprofil. Det är förmåner som man kan ta del av oavsett var man är men som väger extra tungt på resan.
 • Ersättningskort – American Express lovar att ”oftast” ordna fram ett ersättningskort på 24 timmar om kortet tappats bort eller blivit stulet. Detta ”i stort sett” var än man befinner sig.
 • StopService – Med StopService kan man snabbt spärra allt från pass och ID-kort till telefoner och kreditkort. Dygnet runt är StopService öppet och det räcker med ett samtal till dem för att få denna hjälp. Det krävs däremot att man i förväg anmält de olika värdehandlingar som sedan ska kunna spärras.
 • Nödhjälp - Även Nödhjälp är tillgängligt dygnet runt. Det innebär att man kan nå personal på American Express, som talar ditt språk, och få hjälp med hitta en lösning på det problem som uppstått. Det kan handla om att få veta var närmaste sjukhus finns, hur man kommer i kontakt med ambassaden m.m.
 • Genväg till biljetterna – Tack vare American Express Invites får man tillgång till evenemangsbiljetter som annars kan vara mycket svåra att komma över. Ibland kan American Express erbjuda biljetter redan innan de släpps för offentlig försäljning.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress Tegeluddsvägen 92
Postort 115 28 Stockholm
Telefon
E-post

Vad tycker våra användare om American Express Gold?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Agneta

21 aug

Använder detta kort för att få gratis...

Använder detta kort för att få gratis inträde till lounger då jag reser ganska mycket.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av American Express Gold:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.