Lunar

Om Lunar

Lunarway är en tjänst som gör det ”enkelt, intuitivt, automatiserat och kul att hantera din ekonomi”. Det är inget kreditkort utan ett prepaid-kort som är kopplad till en app. Största fördelen är att kortet kan användas inom nästan hela Europa utan uttagsavgift och valutapåslag. Dessutom gör appen det enklare att få överblick på sin ekonomi.

Hur bra är Lunar?

Bonus & förmåner
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 0,00 %.
Avgifter
Ränta 0,00 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 0,00 %. Räntefritt upp till dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 3,3 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: kr
Högsta kredit: Debitkort
Korttyp: Mastercard
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus:
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

Vi saknar information om vilka försäkringar som finns.

Finns inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit och inbetalning

Lunarway ä rett prepaidkort. Pengar sätts in via appen med ett annat bankkort. Här finns alltså en viss nackdel mot exempelvis P.F.C som accepterar inbetalningar via Swish. Så fort pengarna finns på kontot kan kortet användas som vilken VISA-kort som helst.

Bonus

I likhet med de flesta prepaidkort finns ingen bonus på kortet. Det är inte i bonusar och rabatter som fördelarna hittas – utan i användarvänlighet och att kortet har mycket få avgifter.

Övriga fördelar

Ingen årsavgift – Få andra avgifter

Lunarways kort är utan årsavgift, utan uttagsavgift inom EU, USA, Storbritannien, Sverige och Norge samt utan valutapåslag inom samma område.

I övriga världen är uttagsavgiften 1,2 Euro och valutapåslaget på 0,4 %. Även detta är betydligt lägre än de flesta andra betal- och kreditkort som finns tillgängliga i Sverige.

Gratis valutaväxling på vardagar

I appen kan valutan växlas till ett stort antal andra valutor. Efter att växling skett kan därmed den lokala valutan användas vid betalning. Växling som sker på helger kostar däremot 0,5 %.

App som underlättar ekonomin

Även om denna recension fokuserar på kortet så går det inte att särskilja kortet helt från appen. För att ta del av de fördelar som Lunarway har behöver man ha både app och kort.

I appen kan man skapa budget och följa upp hur den följs. Det går även att få små pushnotiser kring hur det går med budgeten.

En annan smidig funktion är att skapa sparmål så det blir lättare att nå drömresan, köpa bilen eller nya datorn. Exempel på tjänster är att man kan spärra kortet, överföra pengar till bankkonto, spara pengar, chatta med supporten och ansluta externa konton.

Säkerhet vid onlinehandel

Vill du inte ge ut ditt kreditkortsnummer när du handlar online? Välj Lunarway kortet, eller annat prepaid-kort, vid betalning. Ladda på den summa som du ska handla för och genomför sedan köpet online med kortet. Det skapar därmed ett skydd mot bedrägeri då kortet generellt är tomt när det inte används. Detta förutsatt att det enbart används vid just onlinehandel.

Försäkringar

Några försäkringar ingår inte i kortet. Det är dess svaghet. Ska utlandsresor köpas bör det alltid ske med kreditkort eftersom reseförsäkring generellt ingår. Många kreditkort har även en rad andra försäkringar.

Men prepaid-kort har sällan försäkringar och Lunarway är inget undantag. Köp resan med ett kreditkort men ta med Lunarway när du reser utomlands. Då tar du del av kortens olika fördelar.

Resefördelar

Resefördelen är att kortet inte har uttagsavgift eller valutapåslag inom EU, USA, Storbritannien, Sverige och Norge. I övriga länder är avgiften mycket låg med 1,2 Euro i uttagsavgift och 0,4% i valutapåslag.

Är du ofta utomlands eller betalar i utländsk valuta finns pengar att spara med ett betalkort utan årsavgift eller valutapåslag.

Säkerhet på resan

Ladda på kortet, via appen, med en mindre summa. Använd det sedan under semesterdagarna. Skulle kortet bli stulet kan du bara bli av med den summa som du satt in. Via appen kan du därmed fylla på kortkontot löpande.

Övrigt

Kortet har begränsningar gällande både antal köp och totalsumma både per dag och månad. Gränserna är höga men man bör vara medvetna om dem om kortet kommer användas i mycket stor utsträckning. Exempel: Daglig gräns på 3 automatuttag, 20 köp och totalt 5 000 Euro.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Lunar?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Erik

2 apr 2020
Mycket trevlig, behövs slipas lite bara

Jag har testat en del olika leverantörer och gillar Lunar skarpt. Det som inte nämns i informationen i artikeln är att Lunar har erhållit riktig banklicens, vilket känns som en trygghet. Appen har dessutom stöd för att man kopplar sina andra bankkonton, vilket gör man kan samla alla konton på ett och samma ställe och snabbt få en överblick över samtliga sina bankkonton. Skulle ge Lunar full pott om blippfunktionen i deras kort fungerade bättre. Ofta behöver jag slå in koden trots att det rör sig om köp för mindre belopp. När jag rest inom Europa har tjänsten fungerat utan anmärkning. Har även alltid med mig mitt Revolutkort när jag reser och har då jämfört båda korten och Lunar har levererat den valuta jag behöver till lika bra växelkurs som Revolut.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Lunar:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer:
Adress:
Postnummer:
Ort:
Telefon: +46 313 61 60 10
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: