Marginalen Traveller


Marginalen Traveller

Marginalen Traveller är ett kreditkort som främst vänder sig till de som älskar att resa. Med bonussystemet samlas poäng på alla inköp vilka sedan kan växlas in till resor (eller reseprodukter) både inom Sverige och utomlands. På resan gäller en mycket bred reseförsäkring med höga ersättningsnivåer.

Även kreditmässigt har kortet starka fördelar. Detta med betalningsfria månader och möjlighet till att delbetala större inköp.

Även om kortet har avgift för uttag och valutapåslag så är det ett resekreditkort som kan rekommenderas.

Snabbrecension

  • 9 reseförsäkringar ingår
  • Samla poäng på alla köp (mat, kläder, drivmedel, m.m.)
  • Ingen årsavgift första året
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Ränta16,90 %
Effektiv ränta18,99 %
Kredit15 000 - 150 000 kr
Räntefritt50 dagar
Årsavgift 0 kr 395 kr
Bonus7 kr ger 1 poäng. Poäng växlas in mot resor eller reserelaterade produkter.
FörsäkringarReseförsäkring.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,65 %

Krav

  • Minst 20 år
  • Månadsinkomst på 10 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte student eller arbetslös

Kredit

Med Marginalen Traveller fås ett kort med kredit på mellan 15.000 kr och 150.000 kr. Vid ansökan anges hur stor kredit som önskas. Antalet betalningsfria dagar är alltid 54 men möjlighet finns att välja Betalningsfria månader två gånger per år (Läs mer nedan).

Varje månad måste minst 1/89 av skulden betalas men då minst 150 kr. Resterande del av skulden kan sparas för betalning på framtida månader. I det fall som inte hela skulden betalas och därmed skuld skjuts över till andra månader tillkommer en räntekostnad.

Räntan på kortet är 16,90%.

*Den effektiva räntan blir 18,99% förutsatt att en kredit har utnyttjats på 20.000 kr och återbetalning sker på 12 månader.

Betalningsfria månader

Varje kalenderår finns möjligheten att använda sig av Betalningsfria månader. Dessa månader får inte vara sammanhängande och det krävs att man har haft kortet i minst 6 månader innan första Betalningsfria månaden kan aktiveras. Det får inte förekommit försenade betalningar, övertrasseringar eller liknande under den tiden.

I det fall som en betalningsfri månad utnyttjas förflyttas hela skulden till kommande månad och en räntekostnad uppstår på det uppskjutna beloppet.

Delbetala större inköp

Om ett inköp sker på över 4000 kr finns valet att delbetala detta. Det är räntefritt och varken uppläggningsavgift eller aviavgift tillkommer. Den extrakostnad som skapas är enbart en fast månadskostnad som varierar beroende på beloppet. Vid ett belopp på 10.000kr är exempelvis månadskostnaden 55 kr.

Delbetalning kan ske på mellan 6 och 36 månader och sammanlagt kan tre delbetalningar vara aktiva samtidigt.

För att aktivera delbetalning ringer man in till Marginalen Bank senast 30 dagar efter att inköpet har skett.

Bonusar

Bonus som ger reseförmåner – Så fort som kortet används så samlas poäng. För varje sjunde krona genereras 1 poäng. Poängen används sedan till att betala resor, upplevelser eller reserelaterade produkter. Utöver resor kan exempelvis poängen användas till upplevelsepresenter från LiveIt och resväskor från Samsonite.

Välkomstbonus - Om kortet används vid minst tre tillfällen inom 30 dagar ges en välkomstbonus på 5000 poäng.

Återbäringsprogram – Att kreditkort ger bonus på alla inköp är relativt vanligt. Men med kreditkort från Marginalen går det att kombinera bonusen med ett återbäringsprogram, vilket kan vara mycket lönsamt.

Gratis registrering sker på hemsidan och därefter kan du se över 200 E-butiker som Marginalen samarbetar med. Här finns rabattkoder, erbjudanden och återbäring på köp (vanligtvis en viss procent). Därmed går det att kombinera bonusen på kortet med återbäringen i detta program. Vid återbäring betalas pengarna ut till kortkontot.

För de som handlar mycket online kan Marginalen Traveller vara ett av de kreditkort som ger allra mest bonus/återbäring tack vare bonus + återbäringsprogram.

Försäkringar

Marginalen Traveller är ett klassiskt resekreditkort med flera resefördelar. En av kortet styrkor är just dess reseförsäkring (Se resefördelar). Önskas ytterligare försäkringar rekommenderas Marginalen Gold som har 15 försäkringar på kortet. Utöver reseförsäkringen ingår inte några andra försäkringar på detta kort. Däremot är det möjligt att teckna tilläggsförsäkringen Betalskydd.

Betalskydd - Betalskydd är en tilläggsförsäkring som kan tecknas i samband med att kortet tecknas, eller vid ett senare tillfälle. Försäkringen kan ge ersättning vid sjukskrivning, arbetslöshet eller dödsfall. Det blir därmed en trygghet mot att hamna i ekonomiska problem om inkomsten skulle minska kraftigt.

Ersättningen motsvarar 7% av den skuld som finns på kreditkortet. Denna ersättningsnivå gäller i sex månader. Om kortägaren fortfarande är sjukskriven eller arbetslös efter denna period löses hela skulden. Vid dödsfall ersätts hela skulden direkt. Som mest kan däremot betalskyddet betala 100.000kr.

Även på denna punkt sticker Marginalen Traveller ut positivt i jämförelse mot många andra kreditkort. De flesta betalskydd löser inte hela skulden utan betalar enbart en viss procent på skulden varje månad i ex. 12 månader.

Priset för betalskydd är 0,8% av utnyttjad kredit varje månad.

Resefördelar

Att Marginalen Traveller är ett kreditkort som främst vänder sig till de som reser mycket är tydligt. Detta inte minst gällande reseförsäkringarna som erbjuds.

Om resan betalas med kortet till minst 75% gäller reseförsäkringarna som är Avbeställningsskydd, Resestartskydd, Bagageförsening och försening av allmänt färdmedel, Olycksfall, Flygplanskonkurs, Självriskskydd och Hole-in-One.

De allra flesta kreditkort i Sverige har en reseförsäkring men i jämförelse är den reseförsäkring som erbjuds med Traveller ofta bredare och har högre ersättningsnivåer än många andra kort. På hemsidan står att kortet har ”Nio svårslagna reseförsäkringar” och det är en bra sammanfattning av det försäkringsskydd som ges.

Trots att det är ett tydligt resekreditkort har kortet både uttagsavgift (I Sverige och utomlands) och valutapåslag. Det är kortets nackdel utifrån ett reseperspektiv.

Övrigt

För över pengar till bankkonto (Flex) - Via tjänsten ”Marginalen Flex” är det möjligt att föra över från kreditkortet till ett valfritt bankkonto. Om uttaget är på över 5000kr är det helt kostnadsfritt. Under denna summa tillkommer en kostnad på 3% av beloppet men minst 50kr. Vid dessa överföringar tillkommer ränta från den dag som överföringen genomfördes.

StopService – Med tjänsten ”StopService” minskas problemen betydligt om plånboken skulle bli stulen eller passet tappas bort. När tjänsten tecknas registreras en rad olika ID-handlingar och skulle sedan något av dessa försvinna går de att spärra snabbt via ett och samma telefonnummer.

I denna tjänst ingår även Nödbiljetter och Nödkontanter. En trygghet på resan om man blir rånad på pengar eller biljetterna hem.

Även ID-skydd ingår vilket är en tjänst som förebygger, upptäcker och begränsar bedrägerier kopplade till ID-kapningar.

StopService kostar 369kr/år


Ansök nu