Få kreditkort snabbt – Att tänka på

De flesta kreditkortsutgivare anger att det tar 3 – 5 dagar, eller en arbetsvecka, från att ansökan är inskickad till att det nya kortet är levererat. Men det kan även ta längre tid. Här ges ett par tips som gör att du kan få kreditkortet så snabbt som möjligt. 

 1. Ansök till kort där grundkraven uppfylls
  Alla kreditkortsutgivare har grundläggande krav, som måste vara uppfyllda, för att ansökan ska kunna beviljas. Det handlar ofta om anställningsform, ålder och inkomst. Om dessa inte uppfylls avslås ansökan automatiskt. 
  Ansök till kort där grundkraven är uppfyllda för att inte lägga ner tid i onödan på ansökningar som ändå kommer att avslås. I vår lista på svenska kreditkort presenteras varje kort med grundläggande villkor. 
 2. Välj kort där PIN-kod ses online eller i app
  För att kunna börja använda det nya kreditkortet krävs även att du har dess PIN-kod. Av säkerhetsskäl skickas inte PIN-kod ut tillsammans med kortet. Istället kan det skickas i ett brev några dagar senare. Ett alternativ är att PIN-koden går att se genom att logga in på kortutgivarens hemsida eller i dess app. Välj ett kreditkort där PIN-koden är tillgänglig online för att snabbt kunna använda det när det kommit med posten. 
 3. Välj kort utifrån rätt behov!
  Det lönar sig att jämföra och välja rätt kreditkort från början. Ska ni exempelvis ut på en utlandssemester kan det vara bra att välja ett kort utan valutapåslag. Tänk efter före och välj det kort som matchar dina behov. 
 • Re:member Flex – Ansök online, få svar direkt och få kortet inom 3 - 5 dagar. PIN-koden kan ses i appen eller ”Mina Sidor” på remember.se.

Kom ihåg att även om kreditkortsföretagen anger ”3 – 5 dagar” kan leverans ta betydligt längre tid. Detta både utifrån den tid det tar att skapa kortet samt postgången. 

Vad krävs för att få ett kreditkort?

I de flesta fallen krävs det att du är minst 18 år gamla, folkbokförd i Sverige och en fast anställning. I vissa fall krävs det även en viss inkomst. Vidare kräver alla kortutgivare att du ska vara fri från betalningsanmärkningar samt skulder hos Kronofogden.

Virtuella kort – Kort samma dag

Allt fler kortutgivare börjar erbjuda virtuella kort. Detta inte minst utgivare av debetkort så som P.F.C och Revolut. När ansökan är beviljad skapas automatiskt ett digitalt kort i appen vars kortuppgifter kan användas vid inköp online.  Kortuppgifterna kan även föras över till betaltjänster så som Apple Pay eller Google Pay för att användas för köp i fysiska butiker. 

Från att ansökan skickats in kan det virtuella kortet vara tillgängligt på ett par minuter varpå det kan användas för inköp. 

Än så länge finns det däremot inte någon kreditkortsutgivare som erbjuder virtuella kort direkt vid beviljad ansökan. För att kunna använda ett kreditkort krävs att det skickas ut och aktiveras av mottagaren. När kortföretagen börjar erbjuda virtuella kort kommer det bli möjligt att skaffa kreditkort snabbt – på bara några minuter. 

Anledningar till att vilja få kreditkort snabbt

Det finns flera orsaker till att en person vill få kreditkort snabbt. Exempelvis:

 1. Försäkringarna 
  Ett inköp planeras genomföras inom några dagar där försäkringar från ett kreditkort skulle ge ett extra ekonomiskt skydd. Exempelvis är det en stor fördel att betala utlandsresor med dessa kort eftersom det då kan ingå reseförsäkring med avbeställningsskydd
 2. Extrakort på resan
  Under en utlandsresa finns en stor fördel att ha med sig två kort. Då finns en ”back-up” om ena kortet skulle gå sönder eller bli stulet. Är avresan ett par dagar framåt behöver ett extrakort beställas snabbt. 
 3. Pengar snabbt
  Behöver en faktura betalas imorgon eller finns behov av pengar av annan anledning? En del ser kreditkort som en snabb väg till mer pengar.

Alternativen – om kreditkortet inte hinner komma!

Det finns ett par alternativ för dig som snabbt behöver ett kort men inte har tid att vänta de 3 - 5 arbetsdagar som leveransen kan ta. Vilket alternativ som är bäst beror på vilken funktion som kortet var tänkt att fylla:

 1. Extrakort på resan – P.F.C
  Ska ni ut och resa inom några dagar? Även i detta fall är P.F.C ett bra alternativ. Ansök via appen och få tillgång till det virtuella kortet direkt. Lägg in kortuppgifterna i Curve, Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay och betala sedan med dessa betalningstjänster utomlands. 
 2. Ett snabbt lån
  Är behovet att snabbt få tillgång till en öppen kredit kan istället ett lån eller en onlinekredit tecknas. Förutsatt att ansökan sker en bankdag kan pengarna vara tillgängliga samma dag eller kommande dag. Vill du lära dig mer om snabba lån och krediter kan du besöka Kreditium.se som är marknadsledande på att jämföra just denna typ av lån.

Vanliga frågor och svar om att skaffa kreditkort snabbt

Hur snabbt kan man få ett kreditkort?
Vilket kreditkort går det snabbast att få?
Hur lång tid tar det att få svar på kreditkortsansökan?
Kan man få ett kreditkort samma dag som ansökan?
Sandra Attermo Publicerad 8/30/2022

Mitt namn är Sandra och jag är sedan 2022 skribent på Alltomkreditkort.se. Mitt arbete går ut på att skriva texter, som till exempel recensioner, nyheter och guider. Jag har tidigare arbetat med lån och har tack vare detta stor kunskap om kreditupplysning och kreditbedömning. Ett annat område som jag gillar att skriva om är hur man sparar pengar och förbättrar sin privatekonomi.

Uppdaterad 8/2/2023