Under 2023 kommer Fortnox att lansera ett eget företagskort. Det kommer vara helt integrerat med deras övriga affärssystem och därmed automatiskt bokföra kortinköpen i realtid. 

Välj mellan debet- och kredikort

Fortnox är en av Sveriges ledande företag inom bokföring och redovisning. Deras molnbaserade affärssystem används av allt från egenföretagare till redovisningsbyråer. Sedan lansering 2001 har affärssystemet byggts ut med allt fler funktioner och tjänster och det var därmed inte oväntat att de även skulle lansera ett eget betal- och kreditkort

Fortnox kort kan beställas som debetkort eller kreditkort och är utan årsavgift. Likt andra kreditkort uppstår ingen kostnad förutsatt att kreditkortsfakturan betalas i tid. Det finns däremot möjlighet att delbetala fakturabeloppet om exempelvis behov finns av likviditet.  

Eftersom det är kopplat till företagets bokföringstjänst kommer inköpen bokföras i realtid. Det enda som de anställda behöver göra är att fota kvittot, som ett underlag för inköpet som har skett, via Fortnox app. Kortinnehavaren får även pushnotiser som påminner om vilka inköp som saknar underlag.

Enklare och säkrare

Tack vare att kortet interagerar med affärssystemet skapas en enklare och säkrare bokföring. När månaden är slut bör samtliga underlag redan vara inskickade via appen. De är dessutom redan bokförda. 

Är det flera anställda kan varje anställd ha ett eget kort. Vid användning registreras inköpen, samt vem som gjort inköpet, i bokföringen. Dessutom kan de anställda ha olika kreditgränser, eller ingen kredit alls. 

Det går inte att beställa kortet ännu. Däremot är det möjligt att anmäla sitt intresse och därmed få uppdateringar från Fortnox kring kortet och dess lanseringsdatum.