Bästa shoppingkorten 2023

Här listar vi de bästa kreditkorten för shopping inom utvalda kategorier.

Bäst kreditkort med rabatter
Bäst kreditkort med försäkringar
Bäst kreditkort med bonus
Bäst kreditkort med cashback
Bäst gratis kreditkort med lång räntefri kredit
Re:member flex

Bäst kreditkort med rabatter: Re:member Flex

Om du är ute efter rabatter när du shoppar online är Re:member Flex ett utmärkt kort. Det ingår nämligen ett förmånsprogarm som kallas Re:member Reward som ger rabatt i 300 e-butiker. På så sätt kan du få upp till 25% i rabatt på nästa kortfaktura.

 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Drivmedelsrabatt på Preem
 • Bästa förmånskortet 2023 enligt oss
Mer information
Jämför kort
Collector Easyliving

Bäst kreditkort med försäkringar: Collector Easyliving

Collector Easyliving erbjuder flera smarta försäkringar både i vardagen och på resan. Till exempel ingår det en 1 års förlängd garanti för hemelektronik och vitvaror, en leveransförsäkring när du handlar online och en allriskförsäkring för hemelektronik och hushållsmaskiner.

 • Inget valutapåslag
 • Flera försäkringar för tryggare shopping
 • Gratis årsavgift första året - med kod "COLLEASY"
Mer information
Jämför kort
Resurs Gold

Bäst kreditkort med bonus: Resurs Gold

Få bonus på alla köp när du shoppar med Resurs Gold. Växla in din bonus i Resurs poängshop.

 • 0.5 poäng per spenderad krona
 • 6 månaders räntefri delbetalning
 • Betala räkningar med kortet
Mer information
Jämför kort
Refunder Pay

Bäst kreditkort med cashback: Refunder Pay

Få 1% cashback på alla köp och dubbel cashback på Refunders webbplats där över 1 000 st olika butiker är anslutna. På Refunder kan du få upp till 42% i cashback.

 • 1% cashback på alla köp
 • Drivmedelsrabatt på Preem
 • Shopping- och reseförsäkringar
Mer information
Jämför kort
Resurs Classic

Bäst gratis kreditkort med lång räntefri kredit: Resurs Classic

Betala ditt köp i en takt som passar dig med Resurs Classics hela 60 räntefria dagar. Kortet är helt gratis och erbjuder dessutom räntefri delbetalning i 6 månader.

 • Ingen årsavgift
 • Räntefri delbetalning i 6 månader
 • Betala räkningar med kortet
Mer information
Jämför kort

Shoppingkort - För billigare och tryggare shopping

1. Billigare shopping

 • Bonus på allt - Genom att välja en kreditkort med bonus ges bonuspoäng oavsett vart kortet används. Dessa bonuspoäng kan sedan kan användas till att delbetala fakturan eller lösas in i en poängshop i utbyte mot varor. Bonusen är vanligtvis mellan 0,2 - 1 %.
  Exempel: Komplett, Resurs Gold, Bank Norwegian.
 • Cashback hos 200 - 300 E-butiker - Ett par kreditkort har cashback-program som framförallt ger cashback i E-butiker. Fördelen är att nivån är betydligt högre än vad som ges i bonus (se ovan). Genom att handla i anslutna E-butiker ges vanligtvis 2 - 20 % i cashback, som dras av på kommande kreditkortsfaktura. Det kort med bredast cashbackprogram är re:member flex.
  Exempel: Refunder Pay, Marginalen Gold, Marginalen Traveller, Bank Norwegian
 • Rabatt hos enskilda butiker eller branscher - De flesta kreditkort ger rabatt hos ett par utvalda samarbetspartners. Det kan vara allt från rabatt på drivmedel och en specifik golfbana till vissa E-butiker. En person som ofta handlar i en butik där kreditkortet ger hög rabatt kan därmed spara stora summor på att betala med kortet.
  Exempel: re:member flex, More Golf.

2. Tryggare shopping - Försäkringar

Nedan presenteras de vanligaste ”shoppingförsäkringarna”. En del kort har flera av dessa försäkringar medan andra inte har någon alls. Är det trygghet du först och främst prioriterar bör du välja ett kreditkort med ett flertal shoppingförsäkringar.

 • Leveransförsäkring – Ger ersättning om en vara inte skulle levereras när den beställts online. Gäller även om varan levereras, men med skador. Denna försäkring är speciellt bra att ha på kortet när inköp sker från mindre och okända butiker.
 • Prisförsäkring – Ger tillbaka mellanskillnaden om det visar sig att kortägaren köpt en produkt till ett pris som är högre än vad en annan butik erbjuder samma vara till. Det krävs däremot att skillnaden är över en viss gräns.
 • Allriskförsäkring – Ger ersättning om varan skulle gå sönder av misstag, t.ex. att den tappas i golvet. Försäkringen liknar ”Allrisk” som ingår i hemförsäkringen. Skillnaden är att denna försäkring är utan självrisk och gäller under en begränsad tid samt för vissa produkter.
 • Extra garantiår – Om en vara köps med kortet ges ett ytterligare garantiår utöver den garanti som följer med från återförsäljaren. Det brukar vara en gräns på att maximalt antal garantiår inte får överstiga tre. Erbjuder återförsäljaren tre års garanti går det därmed inte att få något extra garantiår genom kortet.
 • Reseförsäkring – Oavsett om det är ett shoppingkort, matkort, bensinkort eller annat kreditkort så ingår nästan alltid en reseförsäkring. Detta är därmed inte något specifikt med just shoppingkorten även om det ändå kan klassas som en fördel.

3. Enklare shopping - Räntefri delbetalning

Om en dyrare vara ska köpas in kan vissa kreditkort erbjuda ”räntefri avbetalning”. Genom att anmäla till kortföretaget att delbetalning ska aktiveras på ett specifikt inköp kan betalningen ske på t.ex. 6 eller 12 månader. I vissa fall är detta helt ränte- och avgiftsfritt. I andra fall finns inte ränta men det tillkommer uppläggningsavgift och/eller aviavgifter. Det är ofta ett betydligt billigare sätt att dela upp större inköp än att betala kreditkortsräntan under delbetalningstiden.

Exempel re:member flex

Med re:member flex kan räntefri delbetalning ske vid inköp på mellan 3 000 kr och 20 000 kr. Delbetalningen är räntefri men en administrationsavgift tillkommer på 57 kr per månad. Att delbetala 20 000 kr över 12 månader kostar därmed 684 kr.

Shoppingkort rekommenderas till:

Som visas ovan kan shoppingkort ha fördelar i rabatter/bonusar, försäkringar och smidiga delbetalningsalternativ. Dessa kort rekommenderas därmed till personer som förväntas kunna utnyttja någon av dessa kategorier av förmåner. En person som handlar mycket online kan exempelvis spara stora summor på att utnyttja cashbackprogrammet från re:member flex.

Är det trygghet inom shopping som väger tyngst bör du jämföra de shoppingförsäkringar som ingår. Dessa finns däremot även på många olika kreditkort – även de helt utan andra shoppingförmåner.

Alternativ till shoppingkort

Beroende på vad du prioriterar med shoppingkortet finns olika slags alternativ till dessa:

Bonuspoäng– Ett bra alternativ till shoppingkort är bonuskort. Bonuskort tillåter dig att samla poäng på samtliga köp som genomförs med kortet. Poängen kan sedan användas för att betala allt från resor till hemelektronik. Bland bonuskorten finns både bensinkort, resekort och shoppingkort. Ett av de bästa bonusprogrammen ges med kreditkortet från Komplett. Detta genom att kortet är gratis och erbjuder bonus på 0,5% på inköpen (1% vid enskilda inköp på över 20 000 kr)

Försäkringar – Utöver reseförsäkringen, som finns på alla kreditkort, så har väldigt många kreditkort ytterligare försäkringar. Det är då vanligt med några av de försäkringar som nämns ovan. Är det primärt försäkringsskyddet som efterfrågas kan alltså även kreditkort som inte klassas som shoppingkort jämföras.

Vanliga frågor om kreditkort för shopping

Vilket är det bästa kreditkortet för shopping?
Varför ska man skaffa ett kreditkort för shopping?
Vilket kreditkort har bäst rabatter?
Finns det gratis shoppingkort?
Mattias Skog
Mattias Skog Uppdaterad 3/7/2023

Mattias ansvarar för att de uppgifter som presenteras på Alltomkreditkort.se är aktuella. Han har god kännedom om den svenska kreditkortsmarknaden och håller hemsidan uppdaterad med alla nyheter om kreditkort.