Bäst bensinkort 2024

Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Bonuspoäng eller cashback på alla köp
 • Reseförsäkring
 • Ingen uttagsavgift
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 150 000 kr
 • Effektiv ränta: 24,35 %
 • Räntefritt: 45 dagar
Mer information
Jämför kort
Re:member flex
re:member flex
 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Drivmedelsrabatt på Preem
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 120 000 kr
 • Effektiv ränta: 8,12 - 24,95 %
 • Räntefritt: 56 dagar
Mer information
Jämför kort
Varför lita på Alltomkreditkort.se
 • 190+ kreditkort recenserade och betygsatta av vårt team av experter
 • 10+ års erfarenhet av att täcka kreditkort och personlig ekonomi
 • Objektiva & omfattande betygskriterier

Vårt innehåll om kreditkort, inklusive betyg och rekommendationer, kontrolleras av ett team av skribenter och redaktörer som specialiserar sig på kreditkort. Varje skribent och redaktör följer våra strikta riktlinjer för redaktionell integritet.

Vad är ett bensinkort?

Det är mycket vanligt att bensinkedjor erbjuder egna kreditkort, dessa kreditkort kallas för tankkort eller bensinkort. Bland annat går det att teckna tankkort hos OKQ8, Circle K och Preem. Det som kännetecknar ett bensinkort är främst att kortet ger rabatt hos den gällande bensinkedjan. Brukar du exempelvis tanka på Preem kan du spara en hel del pengar genom att alltid betala med Preems tankkort.

Ytterligare kännetecken för bensinkort är att samtliga kort är utan årsavgift och ger bonus på i stort sett alla inköp som sker med kortet.

För personer som kör mycket bil är ett tankkort ett mycket förmånligt kreditkort att äga. Det finns även kreditkort som inte klassas som bensinkort men som används som tankkort då de ger rabatt vid tankning.

Fördelar med tankkort

 • Bonusprogrammet – Det är mycket vanligt att tankkort är kopplade till ett bonusprogram. Bonusprogrammet innebär att bonuspoäng samlas på alla inköp som sker, oavsett om inköp sker inom bensinkedjan eller i andra affärer. Detta med undantag för inköp hos konkurrerande bensinbolag. Poängen omvandlas sedan till värdecheckar eller pengar. I vissa fall måste värdechecken växlas in mot produkter eller drivmedel hos bensinkedjan. Det som främst skiljer de olika bonusprogrammen åt är hur stor bonus kortinnehavaren får på de inköp som inte sker inom bensinkedjan.
 • Drivmedelsrabatt – Det som främst kännetecknar bensinkort är att de ger rabatt på drivmedel på den aktuella bensinkedjan. Det innebär att du som kortägare kan få ett mycket billigare bensinpris när du tankar med ditt tankkort. Det kan däremot variera hur stor rabatt som ges beroende på om tankning sker på bemannade eller obemannad station.
 • Erbjudanden hos bensinkedjan – De som har kreditkort hos någon bensinkedja får regelbundet möjlighet att ta del av olika erbjudanden. Dessa erbjudanden kan exempelvis vara att köpa produkter till ett billigare pris eller att kunna samla ihop till gratis tjänster/produkter t.ex. ”var sjätte kaffe gratis” eller ”var femte biltvätt gratis”. Då kortet registrerar och sparar hur många gånger du köpt produkterna behöver du vanligtvis inte ha kontroll på det själv.
 • Sparränta – Flera bensinkedjor erbjuder inlåningsränta på deras tankkort. Nivå på inlåningsräntan på bensinkort brukar dessutom vara betydligt högre än vad som går att få hos de bästa bankernas sparkonton. Exempelvis erbjuder Preem 1,6% i sparränta upp till 15 000 kr.
 • Reseförsäkring – Alla tankkort har en reseförsäkring som aktiveras om en del av resan betalas med kreditkortet. Exempelvis ingår en heltäckande reseförsäkring med ett OKQ8 bensinkort om minst 75% av resan betalas med kortet. Detta är däremot inget unikt för tankkort då de allra flesta kreditkort har denna försäkring.

Ett bensinkort passar dig som:

 • Personer som regelbundet tankar hos samma bensinkedja och vill få bättre bensinpris genom rabatt på drivmedel och andra erbjudanden.
 • De som vill ha ett gratis kreditkort med hög bonus, eftersom tankkort vanligtvis är kostnadsfria.
 • Kunder som söker kreditkort med hög bonus på alla inköp, då vissa bensinkort erbjuder upp till 0,5 % bonus på alla inköp, vilket är bland de högsta bonusnivåerna på marknaden.
 • Bilägare som pendlar långa sträckor och därför har höga drivmedelskostnader.
 • Familjer med flera bilar som vill utnyttja rabatter och bonusar genom extrakort kopplade till samma konto.
Bäst tankkort och bensinkort

Bäst tankkort & bensinkort

Re:member Flex är det bästa bensinkortet 2024!

 • Direkt Rabattsystem: Erbjuder 15 öre i rabatt per liter på drivmedel, vilket är en tydlig och konkret förmån för kortinnehavarna.
 • Enkel Användning: Du behöver bara använda ditt re:member flex kreditkort när du tankar för att få rabatten. Ingen aktivering eller extra betalning krävs.
 • Omfattande täcktning: Rabatten gäller på alla bemannade Preem-stationer, vilket gör det enkelt att hitta en plats där rabatten gäller.
 • Internationell Täckning: Rabatten på 15 öre per liter gäller även utomlands på bemannade stationer, vilket är ovanligt för många bensinkort och fördelaktigt för dem som kör mycket utomlands.
 • Ingen dold rabatt: Rabatten syns inte direkt vid tankningen, men blir tydlig på månadsfakturan, vilket gör det lätt att se exakt hur mycket du har sparat.
 • Samarbete med Preem: re:member flex har ett samarbete med Preem, vilket säkerställer att du alltid får 15 öre rabatt per liter på Preems bemannade stationer.
 • Ingen extra kostnad: Det kostar inget extra att ta del av rabatten, vilket gör re:member till ett kostnadseffektivt alternativ för drivmedelsrabatt.
 • Lätt att hålla koll på utgifter: Alla bränsleköp samlas på ett och samma ställe, vilket gör det enkelt att hålla koll på bilens utgifter.

Bästa bensinkortet privat vs företag

För privatpersoner är det framförallt bonus och försäkringar som avgör vilket kort som är bäst. Se gärna jämförelsen ovan. 

För företag prioriteras smidig och säker betalning och bokföring. Exempelvis finns det kort som är begränsade att enbart kunna användas på specifika bensinkedjor samt kort med automatisk bokföring på inköpen. Exempel visas nedan:

 • Shell Företagskort
  Med företagskort från Shell kan tankning ske hos de ca 500 Shell och ST1-stationer som finns över hela landet.  
 • Pleo Företagskort
  Pleo är ett kreditkort med stort fokus på smidiga betalningslösningar för företag. Inköpen kategoriseras och bokförs automatiskt i samband med kortinköp. Därmed minskas administrationen kring hantering av kvitton, personliga utlägg osv. 
Bästa bensinkortet privat vs företag

Tankkort utan kredit

Att använda ett specifikt kort för inköp av drivmedel har flera fördelar. Utöver eventuell rabatt blir det tydligt hur stor drivmedelskostnaden är. Det är även en vanlig lösning vid delad ekonomi och gemensam bil. Önskas ett bensinkort utan kredit finns minst två alternativ. 

Bensinkort med kredit

De flesta större bensinkedjor i Sverige har egna kreditkort som är mycket förmånliga att använda när du tankar. Vanligtvis erbjuder dessa kort en rabatt på bränsle samt en bonus på det du handlar som kan lösas in i form av värdecheckar på bensinmacken. Många av dessa kort har dessutom ingen årsavgift så det lönar sig att skaffa ett speciellt tankkort även om du har ett annat kreditkort som du primärt använder.

Försäkringar för bilägare 

Utöver rabatt på bensin och bonus erbjuder många så kallade tankkort olika försäkringar speciellt anpassade för bilägare. Exempel på dessa är reseförsäkring, självriskeliminering, tanka-felförsäkring (om du väljer fel typ av drivmedel) samt försäkring som täcker förlust av bilnyckel.

Bonus/cashback hos konkurrerande bensinstationer ingår inte

Det är viktigt att tänka på att du inte får den bonus/cashback som normalt erbjuds när du använder ditt bensinkort hos en konkurrerande bensinmack. Välj därför ett tankkort hos en kedja som har bensinstationer längst de vägar du oftast åker.

Skaffa extrakort till dina familjemedlemmar 

Många kreditkort ger dig möjlighet att skaffa ett extra kort till en familjemedlem gratis eller till en låg avgift. Detta är fördelaktigt, inte bara för att det gör att du enkelt kan ha koll på gemensamma utgifter, utan också för att om kortet har bonus så får ni poäng när ni använder båda korten – alltså chans att få dubbelt så mycket bonus.

Kreditkort – sätt in pengar i förväg

På de flesta kreditkort kan pengar sättas in på kreditkortskontot i förväg. Det är därmed denna summa som först kommer att användas vid betalning. Därefter kommer krediten att utnyttjas. 

Teckna ett kreditkort och sätt in exempelvis 5 000 kr. Använd det sedan vid inköp av drivmedel och få drivmedelsrabatt samt försäkringar. Ta sedan för vana att varje månad betala in så att beloppet på kortet blir 5 000 kr varje månad. Få tillgång till alla fördelar – utan att använda krediten och riskera räntekostnad. 

Debetkort – Ladda via swish

Ett annat alternativ är att teckna ett debetkort och använda detta enbart för inköp av drivmedel. Pengar ”swishas” in till kontot och pengar dras direkt vid kortbetalning. Exempel:

P.F.C – Debetkort med inbyggd funktion för eget och delat konto. Smidig lösning om två personer kommer tanka bilen och gemensam bensinkassa används. Har varken uttagsavgift eller valutapåslag. 

Jämför tankkort

Kreditkort Preem Mastercard OKQ8 Kreditkort Ingo mastercard
Årskostnad 0 kr0 kr0 kr
Högsta kredit 50 000 kr100 000 kr0 kr
Effektiv ränta 25,07 %17,52 %16,31 %
Recension
Ansök nu

Bästa bensinkortet

Vi har utsett re:member Flex till det bästa bensinkortet 2024. Den främsta anledningen är att kortet erbjuder billigare drivmedel genom rabatter på Preem, vilket direkt dras av från kreditkortsfakturan i efterhand. Kortet bidrar även till ekonomisk trygghet för bilföraren med sina inkluderade försäkringar. Dessutom samlar du bonus på alla typer av köp, vilket gör re:member Flex till ett fördelaktigt val för diverse utgifter.

Alternativ till tankkort

I många fall kan kreditkort med bonus vara bra alternativ till tankkort. Detta eftersom kreditkort med bonus tillåter kortägare att tjäna bonuspoäng på alla köp som görs med kortet. Att tjäna bonus varje gång man tankar är ett bra sätt att snabbt komma upp i höga poängnivåer. Detsamma gäller för kreditkort med cashback. Att få återbäring när man tankar är ett lönsamt sätt att tjäna pengar på drivmedel. Dessutom finns det ett flertal bonuskort och kreditkort med cashback som erbjuder drivmedelsrabatt.

Vanliga frågor om bensinkort

Vilket tankkort ger bäst rabatt?
Varför ska man ha bensinkort?
Vad kostar tankkort?
Vilken bensinkort är bäst?
Vilket tankkort ska man välja?
Kan man betala med bensinkort överallt?
Hur får man billigare bensin?
Kan man tanka med Ingo-kort på st1?
Vilket bensinkort är bäst i Europa?
Får man rabatt på tankkort?
Sandra Attermo Publicerad 4/22/2021

Mitt namn är Sandra och jag är sedan 2022 skribent på Alltomkreditkort.se. Mitt arbete går ut på att skriva texter, som till exempel recensioner, nyheter och guider. Jag har tidigare arbetat med lån och har tack vare detta stor kunskap om kreditupplysning och kreditbedömning. Ett annat område som jag gillar att skriva om är hur man sparar pengar och förbättrar sin privatekonomi.

Uppdaterad 7/1/2024