Hitta bästa bensinkortet nedan

Shell Mastercard
Shell Mastercard
 • 15 öre rabatt/liter på bemannade stationer
 • 0,5 % i bonus
 • Flera försäkringar för bilresenären
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 100 000 kr
 • Ränta: 18,15 %
 • Räntefritt: 30 dagar
Mer information
Jämför kort
Re:member flex
re:member flex
 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Ingen årsavgift
 • Bästa förmånskortet 2022 enligt oss
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 100 000 kr
 • Ränta: 9,74 - 24,74 %
 • Räntefritt: 56 dagar
Mer information
Jämför kort
Refunder Pay
Refunder Pay
 • Cashback på alla köp - Dubbel cashback på alla köp hos Refunder.se
 • Drivmedelsrabatt och flera försäkringar
 • Upp till 8 veckors räntefri kredit
 • Årsavgift: 0 kr 395 kr
 • Högsta kredit: 50 000 kr
 • Ränta: 16,40 %
 • Räntefritt: 56 dagar
Mer information
Jämför kort

Vad är ett bensinkort?

Det är mycket vanligt att bensinkedjor erbjuder egna kreditkort, dessa kreditkort kallas för bensinkort eller tankkort. Bland annat går det att teckna tankkort hos OKQ8, Circle K, Shell och Preem. Det som kännetecknar ett bensinkort är främst att kortet ger rabatt hos den gällande bensinkedjan. Brukar du exempelvis tanka på Preem kan du spara en hel del pengar genom att alltid betala med Preems tankkort.

Ytterligare kännetecken för bensinkort är att samtliga kort är utan årsavgift och ger bonus på i stort sett alla inköp som sker med kortet.

För personer som kör mycket bil är ett bensinkort ett mycket förmånligt kreditkort att äga. Det finns även kreditkort som inte klassas som bensinkort men som används som bensinkort då de ger rabatt vid tankning. Exempelvis används Refunder Pay som bensinkort då kortet ger 15 öre per liter i rabatt på Preem.

Fördelar med tankkort

 • Bonusprogrammet – Det är mycket vanligt att bensinkort är kopplade till ett bonusprogram. Bonusprogrammet innebär att bonuspoäng samlas på alla inköp som sker, oavsett om inköp sker inom bensinkedjan eller i andra affärer. Detta med undantag för inköp hos konkurrerande bensinbolag. Poängen omvandlas sedan till värdecheckar eller pengar. I vissa fall måste värdechecken växlas in mot produkter eller drivmedel hos bensinkedjan. Det som främst skiljer de olika bonusprogrammen åt är hur stor bonus kortinnehavaren får på de inköp som inte sker inom bensinkedjan.
 • Rabatt hos bensinkedjan – Det som främst kännetecknar bensinkort är att de ger rabatt på drivmedel på den aktuella bensinkedjan. Det innebär att du som kortägare kan få ett mycket billigare bensinpris när du tankar med ditt bensinkort. Det kan däremot variera hur stor rabatt som ges beroende på om tankning sker på bemannade eller obemannad station.
 • Erbjudanden hos bensinkedjan – De som har kreditkort hos någon bensinkedja får regelbundet möjlighet att ta del av olika erbjudanden. Dessa erbjudanden kan exempelvis vara att köpa produkter till ett billigare pris eller att kunna samla ihop till gratis tjänster/produkter t.ex. ”var sjätte kaffe gratis” eller ”var femte biltvätt gratis”. Då kortet registrerar och sparar hur många gånger du köpt produkterna behöver du vanligtvis inte ha kontroll på det själv.
 • Sparränta – Flera bensinkedjor erbjuder inlåningsränta på deras tankkort. Nivå på inlåningsräntan på bensinkort brukar dessutom vara betydligt högre än vad som går att få hos de bästa bankernas sparkonton. Exempelvis erbjuder Preem 1,6% i sparränta upp till 15 000 kr.
 • Reseförsäkring – Alla bensinkort har en reseförsäkring som aktiveras om en del av resan betalas med kreditkortet. Exempelvis ingår en heltäckande reseförsäkring med ett OKQ8 tankkort om minst 75% av resan betalas med kortet. Detta är däremot inget unikt för bensinkort då de allra flesta kreditkort har denna försäkring.

Tankkort rekommenderas till

Bensinkort rekommenderas främst till de som oftast tankar hos samma bensinkedja. Därmed får du bättre bensinpris genom rabatt på allt drivmedel samt erbjudanden inom denna bensinkedja. Eftersom tankkort vanligtvis är gratis kan det även vara ett alternativ för de som vill ha ett gratis kreditkort med hög bonus. Bensinkort som ger 0,5 % i bonus på alla inköp ligger nämligen i topp gällande bonusnivå på inköp utanför gällande kedja.

Vilket är det bästa bensinkortet?

Vilket som är det bästa bensinkortet beror främst på vilka förmåner som gynnar dig samt vart du brukar tanka. Generellt sätt så erbjuder tankkort endast rabatter när kortet används hos kortutgivarnas egna bensinkedjor. Ett exempel på detta är OKQ8 tankkort som endast ger återbäring på köp som genomförs hos OKQ8. Därmed är det bästa tankkortet vanligtvis det som tillhör den bensinkedjan där du oftast tankar.

Alternativ till bensinkort

I många fall kan kreditkort med bonus vara bra alternativ till bensinkort. Detta eftersom kreditkort med bonus tillåter kortägare att tjäna bonuspoäng på alla köp som görs med kortet. Att tjäna bonus varje gång man tankar är ett bra sätt att snabbt komma upp i höga poängnivåer. Detsamma gäller för kreditkort med cashback. Att få återbäring när man tankar är ett lönsamt sätt att tjäna pengar på drivmedel. Dessutom finns det ett flertal bonuskort och kreditkort med cashback som erbjuder drivmedelsrabatt.

Vanliga frågor om bensinkort

Vilket bensinkort ger bäst rabatt?

Preem Mastercard ger 25öre/l i rabatt på alla Preems bemannade bensinstationer. Däremot ger OKQ8 Visa 20öre/l i rabatt och 2% i cashback på alla köp hos OKQ8 samt 0,6% på köp utanför OKQ8.

Varför ska man ha bensinkort?

Brukar du tanka på samma bensinkedja finns det mycket pengar att spara genom att skaffa bensinkedjans tankkort. Bensinkort erbjuder nämligen rabatt på drivmedel vilket innebär att du alltid tankar billigare på bensinkedjan dit kortet är kopplat. Bensinkort är vanligtvis även utrustade med andra förmåner såsom cashback, bonusar, sparränta och flera försäkringar som skyddar dig och ditt fordon. Dessutom är bensinkort gratis!

Vad kostar bensinkort?

Ingenting! Bensinkort är utan årsavgift. Däremot kan det tillkomma andra avgifter såsom valutapåslag och uttagsavgift.

Vilken bensinkort är bäst?

Shell Mastercard är ett av de bästa bensinkorten. Korter erbjuder 30 öre per liter i rabatt de 3 första månaderna och därefter 15 öre per liter i rabatt. Dessutom ger Shell Mastercard cashback på alla köp samt möjligheten att betala räkningar via Betalo.

Vilket bensinkort ska man välja?

Du bör välja ett bensinkort som tillhör den bensinkedjan där du vanligtvis tankar, exempelvis ett tankkort som är kopplat till en bensinstation nära ditt jobb eller där du bor. På så vis kan du få ut så mycket som möjligt av ditt tankkort.