Kreditkort

Resekort - Kreditkort för dig som reser

Ett kreditkort som har ett flertal reserelaterade rabatter och förmåner kallas ofta för resekort. I vissa fall är de utgivna i samarbete med ett flygbolag (exempelvis SAS eller Norwegian) medan det i andra fall är kreditkort som ges ut av kreditbolag.

Det som kännetecknar ett resekort är att kortet har en rad förmåner som gynnar kortägaren före, under eller efter resan. Förmånerna varierar kraftigt, i likhet med årsavgiften för korten. En del kort är helt gratis medan andra kostar närmare 2000 kr per år. Till viss del speglar priset på kortet antalet förmåner som ges. Men samtidigt ska man i första hand titta på vilka förmåner man har behov av när man ska teckna ett resekreditkort.

Hitta bästa resekortet nedan


Lägg till
Bank Norwegian Kreditkort
Bra kort på resanReseförsäkring ingår och uttagsavgiften är 0 kr. Valutapåslag är 1,75 %. Bra kort för shoppingBank Norwegian kreditkort ger dig 0,5 % bonus på alla inköp. Köp hos Norwegian ger upp till 20 % bonus.

Bank Norwegian Kreditkort


  • Gratis kreditkort med bonussystem
  • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
  • Bästa kreditkortet på resan 2018
Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 19,99 – 24,74 %
Räntefritt Upp till 45 dagar
Mer information

Lägg till
Marginalen Traveller
Bra kort på resan9 reseförsäkringar ingår. Bra kort för shoppingBonus på alla inköp som kan växlas mot exempelvis resor.

Marginalen Traveller


  • 9 reseförsäkringar ingår
  • Samla poäng på alla köp (mat, kläder, drivmedel, m.m.)
  • Rabatt hos 200 E-butiker
Årsavgift 395 kr
Högsta kredit 150 000 kr
Ränta 16,90 %
Räntefritt Upp till 50 dagar
Mer information

Lägg till
ICA Banken Bankkort Plus
Bra kort för matinköpUpp till 2 % i bonus på ICA. Bra kort på resanReseförsäkring ingår och uttagsavgiften är 0 kr. Valutapåslaget är 1,25 %.

ICA Banken Bankkort Plus


  • Få upp till 2 % i bonus hos ICA
  • Betala genom att hålla kortet mot terminalen för summor på upp till 250 kr
  • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår vid köp av resor
Årsavgift 324 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 10,70 %
Räntefritt Upp till 60 dagar
Mer information

Fördelar med kreditkort för resor

Följande förmåner är exempel på fördelar med resekreditkort. Det finns kort med flertalet av dessa fördelar och kort som bara har några få av dessa.

Reseförmåner före resan

Reseförmåner under resan

Reseförmåner efter resan

Det finns en stor fördel att alltid betala med ett kreditkort när man befinner sig utomlands. Fakturan på alla inköp kommer månaden efter och man kan då i lugn och ro se om de registrerade inköpen verkligen skett med kortet eller om något bedrägeri har skett.

En fördel är även att man kan välja mellan att betala hela kostnaden för utlandsvistelsen på en gång eller dela upp återbetalningen av krediten. Detta i likhet med alla andra kreditkort. Om inte hela beloppet betalas uppkommer visserligen en räntekostnad men det kan vara värt om inkomsterna är lägre än kostnaderna en månad.

Resekort rekommenderas till:

Att resekort rekommenderas till de som tycker om att resa är självklart. Korten passar framförallt de som kommer att flyga på semestern. Detta eftersom många resekort har bonusprogram som gör flygbiljetterna billigare.

Med tanke på att resekreditkorten har så olika förmåner bör man däremot fundera på vad man anser är viktigast och prioritera kort utifrån det. Är det hög bonus för att få biljetterna billigare eller att kortet ska vara utan uttagsavgift och valutapåslag? Är det en extra fördelaktig reseförsäkring eller väger conciergeservice tyngst?

Alternativ till resekort:

Det finns ett stort utbud av kreditkort som klassas som resekort. Bland annat finns Marginalen Traveller, Bank Norwegian, SAS Eurobonus World, Forex kreditkort samt British Airways Visa.

Utöver det finns kort som är mycket bra att ha med på resan utan att det klassas som resekort. Ett exempel är Santander Mitt Kort, samt Coop Med Mera Mer, som inte har några uttagsavgifter eller valutapåslag. Detta utan att dessa specifikt kallas för resekreditkort.

Vilket kort som är bäst beror på vad man prioriterar. Är det kort utan avgifter kan man titta på andra kort än resekreditkorten. Önskas rabatter, bonusprogram mot resor, conciergeservice eller tillgång till flygplatslounger bör däremot ett resekreditkort tecknas.