Resekort - Hitta bästa kreditkortet på resan

Här listas alla resekreditkort så du lätt kan hitta det kort som är bäst på din resa.

Söker du ett kreditkort utan valutapåslag och uttagsavgift för att hålla nere kostnaderna? Eller är det tillgång till flygplatslounger, concierge service och bonusprogram som är viktigast? Gör resan billigare, säkrare och enklare med rätt resekort.

Hjälp mig att välja

re:member flex
Bra kort för shoppingRe:member flex ger dig rabatt hos 300 e-butiker. Du har även möjlighet att få en låg ränta vid delbetalning.

re:member flex

 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Ingen årsavgift
 • Bästa förmånskortet 2020 enligt oss!
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 9,74 – 24,74 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Mer information
Easyliving
Bra kort på resanInget valutapåslag utomlands.

Easyliving

 • Inget valutapåslag utomlands
 • Bra rabatter och försäkringar
 • Gratis årsavgift med koden "COLLEASY"
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 13,95 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Mer information
Komplett Bank Mastercard
Bra kort för shopping4 % bonus på alla köp hos Komplett.se, 2 % bonus på alla köp av varor på internet, 1 % på övriga inköp.

Komplett Bank Mastercard

 • Ingen årsavgift och 1-4% bonus på alla inköp
 • Bonuspoängen kan användas för att betala fakturan
 • Bästa bonuskortet 2020!
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Ränta: 21,40 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Mer information
Bank Norwegian Kreditkort
Bra kort på resanReseförsäkring ingår och uttagsavgiften är 0 kr. Valutapåslag är 1,75 %. Bra kort för shoppingBank Norwegian kreditkort ger dig 0,5 % bonus på alla inköp. Köp hos Norwegian ger upp till 20 % bonus.

Bank Norwegian Kreditkort

 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Bästa kreditkortet på resan 2020
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Mer information
Supreme Card Gold
Bra kort för shopping0,5 bonuspoäng per krona när du shoppar Bra kort för matinköp0,5 bonuspoäng per krona när du handlar mat.

Supreme Card Gold

 • Bonus på allt du handlar
 • 6 mån räntefri delbetalning
 • Upp till 60 räntefria dagar
Årsavgift: 245 kr
Högsta kredit: 150 000 kr
Ränta: 12,36 – 17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Mer information
Shell Mastercard
Bra kort för bilägareUpp till 15 öre rabatt per liter när du tankar hos Shell.

Shell Mastercard

 • 1 % i bonus på samtliga inköp
 • “Tanka-fel- försäkring”
 • Relativt få räntefria dagar
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 18,00 %
Räntefritt: Upp till 30 dagar
Mer information

Supreme Card Classic

 • Hög andel beviljade ansökningar
 • Upp till 60 räntefria dagar
 • Ingen bonus
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 30 000 kr
Ränta: 14,36 – 19,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Mer information

Easycard

 • Rabatter via Wrapp
 • Reseförsäkring ingår
 • Ingen bonus
Årsavgift: 290 kr
Högsta kredit: 30 000 kr
Ränta: 19,00 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Mer information

Vad är ett resekreditkort?

Ett kreditkort som har ett flertal reserelaterade rabatter och förmåner kallas ofta för resekort. I vissa fall är de utgivna i samarbete med ett flygbolag (exempelvis SAS eller Norwegian) medan det i andra fall är kreditkort som ges ut av kreditbolag.

Förmånerna varierar kraftigt, i likhet med årsavgiften för korten. En del kort är helt gratis medan andra kostar närmare 2000 kr per år.

Med resekreditkort kan resan bli billigare tack vare rabatter och bonusar, tryggare genom olika försäkringar och smidigare genom exempelvis concierge service och tillgång till flygplatslounger.

Fördelar med kreditkort för resor

Följande förmåner är exempel på fördelar med resekreditkort. Det finns kort med flertalet av dessa fördelar och kort som bara har några få av dessa.

Reseförmåner före resan

 • Bonusprogram

  Med bonusprogram samlas poäng på alla inköp som sker med kortet. Poängen kan sedan växlas in till främst reserelaterade produkter.

  Det som skiljer bonusprogrammen åt är främst vad man kan använda poängen till. Ett exempel är de kort som är kopplade till SAS-Eurobonus där poäng samlas som kan utnyttjas för att köpa flygbiljetter hos SAS. Även med Norwegiankortet är det främst flygbiljetter som bokas, vilket sker hos flygbolaget Norwegian.

  Ett annat alternativ är Marginalen Traveller där poängen även kan användas till tågresor, bussresor eller andra resor, hotellvistelser och upplevelser.

 • Conciergeservice

  På de dyrare kreditkorten (årsavgift minst 1000 kr) ingår ibland Conciergeservice. Dygnet runt går det att ringa företaget och gratis få hjälp med det mesta som går att genomföra på distans.

  Man kan exempelvis ringa dem och be dem boka tågbiljetter, bord på restaurang och undersöka var närmaste bio ligger. En personlig service som gör det lättare att boka resan.

 • Rabatter

  Genom att välja rätt resekreditkort kan stora rabatter ges på resan. Detta oavsett om det är bilsemester i Sverige eller rundresa i Asien som planeras. Genom samarbete med bland annat resebolag, hotellkedjor och bensinbolag ges rabatter automatiskt när inköp sker med kortet.

  Ett exempel är re:member flex som via re:member reward ger rabatt hos ca 30 företag inom resebranschen. Bland annat ger de 10 % hos Hotels.com, 6 % hos Radisson Hotel och 6 % hos Nettbus.

Reseförmåner under resan

 • Utan avgifter

  Många kreditkort har en uttagsavgift oavsett om uttag sker i Sverige eller i ett annat land. Utöver det kan det tillkomma valutapåslag på alla inköp som sker i utlandet. Genom dessa kostnader kan det bli relativt dyrt att använda kortet utomlands. Det finns däremot kreditkort utan dessa avgifter.

 • Concierge Service

  Concierge Service är en smidig tjänst både inför och under resan. Via denna service kan man exempelvis få hjälp med att boka flyg- och tågbiljetter, hotellrum eller förmedla information till anhöriga.

 • Reseförsäkring

  Nästan alla kreditkort har en kompletterande reseförsäkring. Detta gäller inte enbart resekreditkort utan andra kreditkort. Däremot har vissa resekreditkort bättre försäkring än övriga kort. Det betyder att ersättning kan ges vid fler tillfällen och att ersättningsnivåerna kan vara högre.

 • Lounger

  Många resekreditkort ger tillgång till flygplatslounger. En del ger enbart tillgång till några få i Sverige medan andra ger tillgång till en rad lounger över hela världen. Här brukar priset på kortet spegla utbudet av lounger som man får tillgång till.

 • Rabatter

  Många rabatter som finns på kortet används främst före resan. Men en del kan även utnyttjas under resan. Korten kan bland annat ge rabatt på greenfee på vissa golfbanor eller ge tillgång till gratis uppgradering av hotellrum inom vissa hotellkedjor. Alla som har MasterCard får även tillgång till MasterCard Priceless vilket är ett rabattprogram som gäller i en mängd storstäder över hela världen.

Reseförmåner efter resan

Det finns en stor fördel att alltid betala med ett kreditkort när man befinner sig utomlands. Fakturan på alla inköp kommer månaden efter och man kan då i lugn och ro se om de registrerade inköpen verkligen skett med kortet eller om något bedrägeri har skett.

En fördel är även att man kan välja mellan att betala hela kostnaden för utlandsvistelsen på en gång eller dela upp återbetalningen av krediten. Detta i likhet med alla andra kreditkort. Om inte hela beloppet betalas uppkommer visserligen en räntekostnad men det kan vara värt om inkomsterna är lägre än kostnaderna en månad.

Kreditkort för resan rekommenderas till:

Att resekort rekommenderas till de som tycker om att resa är självklart. Korten passar framförallt de som kommer att flyga på semestern. Detta eftersom många resekort har bonusprogram som gör flygbiljetterna billigare.

Resekort rekommenderas även till de som ofta betalar i utländska valuta eftersom man i detta fall bör välja ett kreditkort utan valutapåslag.

Alternativ till resekort:

Det finns ett stort utbud av kreditkort som klassas som resekort. Bland annat finns Marginalen Traveller, Bank Norwegian, SAS Eurobonus World, Forex kreditkort samt British Airways Visa.

Utöver det finns kort som är mycket bra att ha med på resan utan att de marknadsförs som just resekort. Ett exempel är Rocker som är ett debetkort utan avgifter men som ändå har reseförsäkring.

Vilket kort som är bäst beror på vad man prioriterar. Är det kort utan avgifter kan man titta på andra kort än de som namnges som resekreditkorten. Önskas rabatter, bonusprogram mot resor, conciergeservice eller tillgång till flygplatslounger bör däremot ett resekreditkort tecknas.

Så väljer du rätt kreditkort på resan

 1. Hur mycket kommer du handla utomlands?

  -

  Kommer du betala mycket i utländsk valuta bör kort utan valutapåslag väljas.

 2. Är det viktigast att få billigare resa?

  Jämför rabatterna som ges med korten och de olika bonusprogrammen. Ofta kan stora rabatter ge mer än bonusprogram med 0,5 - 1 % i bonus.

 3. Täcker avbeställningsskyddet resan?

  Avbeställningsskyddet täcker upp till 15 000 kr per person på väldigt många kreditkort. Men det finns även de där gränsen är betydligt högre. Kontrollera alltid gränsen så att avbeställningsskyddet täcker hela resans kostnad. Ersättningsbeloppen inom övriga försäkringsdelar skiljer sig även åt.

Vanliga frågor och svar

Vilket är det bästa resekreditkoret?

Vilket kreditkort som är bäst på resan beror på om låga avgifter är viktigast – eller om tillgång till flygplatslounger, concierge service och extra fördelaktig reseförsäkring önskas. Ett mycket populärt resekreditkort är Bank Norwegian-kortet.

Vilka kostnader kan uppkomma på resan?

Valutaväxlingspåslag är vanligt på kreditkort och är på 1,5 - 2 % på köpbeloppet. I många länder sker främst betalning i kontanter vilket därmed kräver kontantuttag från bankomat. Dessa kan kosta 2 - 3 % av uttaget belopp och minst 30 - 40 kr.

Finns det kreditkort utan uttagsavgift och utan valutapåslag?

Ja, Rebillas kreditkort har ingen av dessa avgifter.

Har alla kreditkort reseförsäkring?

Nästan alla kreditkort har reseförsäkring. Denna försäkring är ofta bättre hos de kreditkort som profileras som resekreditkort.