Kreditkort

Matkort - Bonus på alla köp hos ICA eller Coop

Matkort (eller matkreditkort) är ett kreditkort som ges ut i samarbete med en större matvarukedja.

De rabatter och förmåner som finns på kortet är främst kopplade mot den specifika matvarukedjan. De som exempelvis ofta handlar på COOP kan därmed med fördel teckna deras kreditkort för att på ett enkelt sätt få bonus, rabatter och billigare mat.

Hjälp mig att välja

Hitta bästa matkortet nedan

Coop Mer
Bra kort för matinköp0,5 poäng på alla inköp

Coop Mer

  • Bästa matkortet 2020
  • 0,5 poäng per krona på alla inköp.
  • Köpskydd, Prisskydd, Reseförsäkring
Årsavgift: 295 kr 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 15,70 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Till ansökan Mer information
Supreme Card Gold
Bra kort för shopping0,5 bonuspoäng per krona när du shoppar Bra kort för matinköp0,5 bonuspoäng per krona när du handlar mat.

Supreme Card Gold

  • Bonus på allt du handlar
  • 6 mån räntefri delbetalning
  • Upp till 60 räntefria dagar
Årsavgift: 245 kr
Högsta kredit: 150 000 kr
Ränta: 12,36 – 17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Till ansökan Mer information

Visa alla kreditkort Hjälp mig att välja

Fördelar med matkort

Allmänna fördelar

De allmänna fördelarna med att handla med ett kreditkort är:

Matkort rekommenderas till:

För att kunna maximera de fördelar som finns med ett matkort bör kortägaren främst handla mat (och andra varor) från en specifik matvarukedja. Detta genom att bonusen generellt är högst på dessa inköp.

Kreditkorten har även andra fördelar så som försäkringar och rabatter men detta finns även på andra kreditkort. Det som särskiljer matkreditkorten mot andra kreditkort är just bonusen och förmånerna som är kopplade till matvarukedjan.

Alternativ till matkort:

Alla kreditkort har förmåner. Det kan vara låg räntenivå, generöst bonussystem eller en rad olika försäkringar. Genom att jämföra kreditkorten mot varandra finns möjlighet att spara en hel del. Ser man enbart på bonusen kan det till och med vara mer lönsamt att teckna ett annat kreditkort än ett matkreditkort. Detta trots att stora inköp sker hos en matvarukedja. Det visar följande exempel:

ICA-Kortet ger 1% i bonus på allt som köps på ICA. Om man även har sparande/lån/försäkringar hos ICA ges 2% i bonus på inköpen i butiken. Någon bonus på övriga inköp ges inte.

Den som handlar mat för 6000 kr per månad på ICA kan därmed maximalt få 120 kr i bonus varje månad = 1440 kr i återbäring per år.

Kreditkort med allmän bonus – Det finns flera kort som ger 1% i bonus på alla inköp. Exempel är Komplett samt Supreme Card (ger poäng som växlas till produkter/presentkort). Fördelen är att man får bonus oavsett var inköpen sker.

Dessa kort kan kombineras med ett gratis medlemskort från ICA vilket ger 1% i bonus på matinköpen.

Med medlemskortet ges alltså bonus på 720 kr. Med kreditkortet som ger 1% i bonus ges ytterligare 720 kr. Redan här är bonusen lika stor som ovan. Men fördelen med ett kreditkort med allmän bonus är att du även får bonus i andra butiker.

De som sedan köper i övriga butiker för 80 000 kr per år får 800 ytterligare i bonus. Totalbonus per år 2240 kr.

Är det enbart bonusen på ICA som efterfrågas finns alltså bättre alternativ än matkortet. Men fördelarna är fler än så med ett matkreditkort. Se ovan ”Fördelar med matkort”.