Kreditkort

Shoppingkort - Kreditkort som ger bonus när du handlar

Ett shoppingkort (shoppingkreditkort) är ett kreditkort som har flera förmåner som kan utnyttjas i samband med shopping. Det är väldigt få kreditkort som marknadsför sig som just ”shoppingkort” men när man ser på de fördelar som finns med korten utmärker sig vissa tydligt mot just dessa fördelarna.

Shoppingkorten rekommenderas främst till de som ofta handlar inom en viss butikskedja alternativt vill ta del av försäkringar som gör shoppingen säkrare.

Hitta bästa shoppingkortet nedan

re:member flex
Bra kort för shoppingRe:member fler ger dig rabatt hos 300 e-butiker. Du har även möjlighet att få en låg ränta.

re:member flex


  • Rabatt hos 300 e-butiker
  • Ingen årsavgift
  • Bästa kreditkortet 2018 enligt oss!
Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 9,74 %
Räntefri period 56 dagar
Mer information
Ikano Kort

Ikano Kort


  • 1 % rabatt på alla drivmedel - 3 % rabatt på alla restauranger
  • Betala räkningar med kreditkortet
  • Olika förmåner/erbjudanden varje månad
Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 60 000 kr
Ränta 13,20 %
Räntefri period 54 dagar
Mer information

Fördelar med shoppingkort:

Bonusprogram och rabatter

Genom att betala med kreditkortet kan man få rabatter och bonusar. För de som planerar sina inköp finns därmed en hel del att spara. Det finns flera olika slags rabattsystem så som exempelvis:

Försäkringar

Nedan presenteras de vanligaste ”shoppingförsäkringarna”. En del kort har flera av dessa försäkringar medan andra inte har någon alls. Är det trygghet man först och främst prioriterar bör man välja ett kreditkort med ett flertal shoppingförsäkringar.

Delbetalning

Om en dyrare vara ska köpas in kan vissa kreditkort erbjuda ”räntefri avbetalning”. Genom att anmäla till kortföretaget att delbetalning ska aktiveras på ett specifikt inköp kan betalningen ske på ex. 6 eller 12 månader. I vissa fall är detta helt ränte- och avgiftsfritt. I andra fall finns inte ränta men det tillkommer uppläggningsavgift och/eller aviavgifter. Även om det kostar lite på grund av dessa kostnader är det oftast bättre alternativ mot att förlägga kostnaden på kortets kredit och betala 15-20% ränta på den kredit som skjuts upp månad från månad.

Shoppingkort rekommenderas till:

Så kallade shoppingkort har två specifika fördelar. Det är bonussystemet samt utbudet av försäkringar. Om man ofta handlar inom en specifik butikskedja kan det vara en fördel att välja butikskedjans kreditkort. Detta för att få ta del av så många rabatter, bonusar och erbjudanden som möjligt.

Även de som planerar sina inköp väl kan med fördel välja dessa kort. Detta bevisas av IKANO´s kreditkort där man kan spara flera tusen på rabattkalendern – förutsatt att man köper inom vissa branscher under vissa månader.

Är det trygghet inom shopping som efterfrågas kan man även lägga tid på att jämföra de shoppingförsäkringar som ingår. Detta finns däremot även på många olika kreditkort – även de helt utan andra shoppingförmåner.

Alternativ till shoppingkort

Beroende på vad man prioriterar med shoppingkortet finns även olika slags alternativ till dessa:

Bonus – Shoppingkort är främst knutna till en viss butikskedja även om IKANO knyter sitt rabattprogram till branscher. Det kan även förekomma att man får bonus på inköp utanför dessa butikskedjor men då brukar bonusen vara relativt låg.

Ett alternativ är att istället teckna något kort från Supreme Card. Dessa kort ger 1 % i bonuspoäng på allt som köps. Detta oavsett var kortet används. Poängen kan sedan användas till att köpa produkter eller presentkort. Andra alternativ är Re:member More och Shell kreditkort som bägge ger 1 % i inköp och kontanter i bonus. Dra sedan medlemskort i butikerna och få poäng/bonus på inköpen både genom medlemskortet och kreditkortet.

Försäkringar – Utöver reseförsäkringen, som finns på alla kreditkort, så har väldigt många kreditkort ytterligare försäkringar. Det är då vanligt med några av de försäkringar som nämns ovan. Exempelvis har Marginalen Gold både Allriskförsäkring, Prisförsäkring och Leveransförsäkring. Ett kort som ofta klassas som ett ”allmänt” kreditkort. Är det försäkringarna som prioriteras kan det alltså vara lönsamt att jämföra ett flertal allmänna kreditkort.