Kreditkort

Shoppingkort - Kreditkort som ger bonus när du handlar

Ett shoppingkort (shoppingkreditkort) är ett kreditkort som har flera förmåner som kan utnyttjas i samband med shopping. Det är väldigt få kreditkort som marknadsför sig som just ”shoppingkort” men när man ser på de fördelar som finns med korten utmärker sig vissa tydligt mot just dessa fördelarna.

Shoppingkorten rekommenderas främst till de som ofta handlar inom en viss butikskedja alternativt vill ta del av försäkringar som gör shoppingen säkrare.

Hitta bästa shoppingkortet nedan


Lägg till
re:member flex
Bra kort för shoppingRe:member fler ger dig rabatt hos 300 e-butiker. Du har även möjlighet att få en låg ränta.

re:member flex


 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Ingen årsavgift
 • Bästa kreditkortet 2018 enligt oss!
Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 9,74 – 24,74 %
Räntefritt Upp till 56 dagar
Mer information

Lägg till
Bank Norwegian Kreditkort
Bra kort på resanReseförsäkring ingår och uttagsavgiften är 0 kr. Valutapåslag är 1,75 %. Bra kort för shoppingBank Norwegian kreditkort ger dig 0,5 % bonus på alla inköp. Köp hos Norwegian ger upp till 20 % bonus.

Bank Norwegian Kreditkort


 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Bästa kreditkortet på resan 2018
Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 19,99 – 24,74 %
Räntefritt Upp till 45 dagar
Mer information

Lägg till
Marginalen Traveller
Bra kort på resan9 reseförsäkringar ingår. Bra kort för shoppingBonus på alla inköp som kan växlas mot exempelvis resor.

Marginalen Traveller


 • 9 reseförsäkringar ingår
 • Samla poäng på alla köp (mat, kläder, drivmedel, m.m.)
 • Rabatt hos 200 E-butiker
Årsavgift 395 kr
Högsta kredit 150 000 kr
Ränta 16,90 %
Räntefritt Upp till 50 dagar
Mer information

Lägg till
Marginalen Gold
Bra kort för shoppingFlera shoppingförsäkringar ingår såsom prisgaranti, allriskförsäkring och förlängd garanti.

Marginalen Gold


 • Få pengar tillbaka genom återbäringsprogram
 • Bra valmöjligheter för delbetalning
 • Prisgaranti, allriskförsäkring, extra garanti
Årsavgift 195 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 16,90 %
Räntefritt Upp till 50 dagar
Mer information

Lägg till
Preem Mastercard
Bra kort för shopping0,5 % i bonus var du än handlar. Bra kort för bilägareUpp till 25 öre i bonus per liter när du tankar hos Preem.

Preem Mastercard


 • Gratis kort med 0,5 % i bonus
 • Stor rabatt på drivmedel
Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 60 000 kr
Ränta 16,85 %
Räntefritt Upp till 60 dagar
Mer information

Lägg till
Swedbank Kreditkort

Swedbank Kreditkort


 • Håll koll på alla köp direkt i mobilappen
 • 55 dagar räntefri kredit
 • Köpförsäkring när du handlar (allrisk, prisskydd, förlängd garanti)
Årsavgift 195 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 10,45 %
Räntefritt Upp till 55 dagar
Mer information

Fördelar med shoppingkort:

Bonusprogram och rabatter

Genom att betala med kreditkortet kan man få rabatter och bonusar. För de som planerar sina inköp finns därmed en hel del att spara. Det finns flera olika slags rabattsystem så som exempelvis:

Försäkringar

Nedan presenteras de vanligaste ”shoppingförsäkringarna”. En del kort har flera av dessa försäkringar medan andra inte har någon alls. Är det trygghet man först och främst prioriterar bör man välja ett kreditkort med ett flertal shoppingförsäkringar.

Delbetalning

Om en dyrare vara ska köpas in kan vissa kreditkort erbjuda ”räntefri avbetalning”. Genom att anmäla till kortföretaget att delbetalning ska aktiveras på ett specifikt inköp kan betalningen ske på ex. 6 eller 12 månader. I vissa fall är detta helt ränte- och avgiftsfritt. I andra fall finns inte ränta men det tillkommer uppläggningsavgift och/eller aviavgifter. Även om det kostar lite på grund av dessa kostnader är det oftast bättre alternativ mot att förlägga kostnaden på kortets kredit och betala 15-20% ränta på den kredit som skjuts upp månad från månad.

Shoppingkort rekommenderas till:

Så kallade shoppingkort har två specifika fördelar. Det är bonussystemet samt utbudet av försäkringar. Om man ofta handlar inom en specifik butikskedja kan det vara en fördel att välja butikskedjans kreditkort. Detta för att få ta del av så många rabatter, bonusar och erbjudanden som möjligt.

Även de som planerar sina inköp väl kan med fördel välja dessa kort. Detta bevisas av IKANO´s kreditkort där man kan spara flera tusen på rabattkalendern – förutsatt att man köper inom vissa branscher under vissa månader.

Är det trygghet inom shopping som efterfrågas kan man även lägga tid på att jämföra de shoppingförsäkringar som ingår. Detta finns däremot även på många olika kreditkort – även de helt utan andra shoppingförmåner.

Alternativ till shoppingkort

Beroende på vad man prioriterar med shoppingkortet finns även olika slags alternativ till dessa:

Bonus – Shoppingkort är främst knutna till en viss butikskedja även om IKANO knyter sitt rabattprogram till branscher. Det kan även förekomma att man får bonus på inköp utanför dessa butikskedjor men då brukar bonusen vara relativt låg.

Ett alternativ är att istället teckna något kort från Supreme Card. Dessa kort ger 1 % i bonuspoäng på allt som köps. Detta oavsett var kortet används. Poängen kan sedan användas till att köpa produkter eller presentkort. Andra alternativ är Re:member More och Shell kreditkort som bägge ger 1 % i inköp och kontanter i bonus. Dra sedan medlemskort i butikerna och få poäng/bonus på inköpen både genom medlemskortet och kreditkortet.

Försäkringar – Utöver reseförsäkringen, som finns på alla kreditkort, så har väldigt många kreditkort ytterligare försäkringar. Det är då vanligt med några av de försäkringar som nämns ovan. Exempelvis har Marginalen Gold både Allriskförsäkring, Prisförsäkring och Leveransförsäkring. Ett kort som ofta klassas som ett ”allmänt” kreditkort. Är det försäkringarna som prioriteras kan det alltså vara lönsamt att jämföra ett flertal allmänna kreditkort.