Kreditkort för shopping - Hitta bästa kreditkortet med bonus & rabatter när du handlar

Ett shoppingkort (shoppingkreditkort) är ett kreditkort som har flera förmåner som kan utnyttjas i samband med shopping. Det är väldigt få kreditkort som marknadsför sig som just ”shoppingkort” men när man ser på de fördelar som finns med korten utmärker sig vissa tydligt mot just detta. Korten kan ha hög bonus, många rabatter eller shoppingförsäkringar.

Shoppingkorten rekommenderas främst till de som ofta handlar inom en viss butikskedja alternativt vill ta del av försäkringar som gör shoppingen säkrare.

Hjälp mig att välja

re:member flex
Bra kort för shoppingRe:member flex ger dig rabatt hos 300 e-butiker. Du har även möjlighet att få en låg ränta vid delbetalning.

re:member flex

 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Ingen årsavgift
 • Bästa förmånskortet 2020 enligt oss!
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 9,74 – 24,74 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Mer information
Easyliving
Bra kort på resanInget valutapåslag utomlands.

Easyliving

 • Inget valutapåslag utomlands
 • Bra rabatter och försäkringar
 • Gratis årsavgift med koden "COLLEASY"
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 13,95 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Mer information
Komplett Bank Mastercard
Bra kort för shopping4 % bonus på alla köp hos Komplett.se, 2 % bonus på alla köp av varor på internet, 1 % på övriga inköp.

Komplett Bank Mastercard

 • Ingen årsavgift och 1-4% bonus på alla inköp
 • Bonuspoängen kan användas för att betala fakturan
 • Bästa bonuskortet 2020!
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Ränta: 21,40 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Mer information
Bank Norwegian Kreditkort
Bra kort på resanReseförsäkring ingår och uttagsavgiften är 0 kr. Valutapåslag är 1,75 %. Bra kort för shoppingBank Norwegian kreditkort ger dig 0,5 % bonus på alla inköp. Köp hos Norwegian ger upp till 20 % bonus.

Bank Norwegian Kreditkort

 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Bästa kreditkortet på resan 2020
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Mer information
Supreme Card Gold
Bra kort för shopping0,5 bonuspoäng per krona när du shoppar Bra kort för matinköp0,5 bonuspoäng per krona när du handlar mat.

Supreme Card Gold

 • Bonus på allt du handlar
 • 6 mån räntefri delbetalning
 • Upp till 60 räntefria dagar
Årsavgift: 245 kr
Högsta kredit: 150 000 kr
Ränta: 12,36 – 17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Mer information
Shell Mastercard
Bra kort för bilägareUpp till 15 öre rabatt per liter när du tankar hos Shell.

Shell Mastercard

 • 1 % i bonus på samtliga inköp
 • “Tanka-fel- försäkring”
 • Relativt få räntefria dagar
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 18,00 %
Räntefritt: Upp till 30 dagar
Mer information

Supreme Card Classic

 • Hög andel beviljade ansökningar
 • Upp till 60 räntefria dagar
 • Ingen bonus
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 30 000 kr
Ränta: 14,36 – 19,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Mer information

Easycard

 • Rabatter via Wrapp
 • Reseförsäkring ingår
 • Ingen bonus
Årsavgift: 290 kr
Högsta kredit: 30 000 kr
Ränta: 19,00 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Mer information

Fördelar med shoppingkort:

Bonusprogram och rabatter

Genom att betala med kreditkortet kan man få rabatter och bonusar. För de som planerar sina inköp finns därmed en hel del att spara. Det finns flera olika slags rabattsystem så som exempelvis:

 • Bonuspoäng som ger rabatt – Ett exempel är MQ´s kreditkort. Kortet ger poäng på alla inköp. Ju mer poäng man samlar desto mer rabatt går det att få hos butiken.
 • Rabatt inom en bransch – Ett annat system är att rabatt ges inom en hel bransch. Så fungerar rabattsystemet som finns på IKANO kreditkort. Varje månad byts det vilken bransch som det går att få rabatt inom. År 2020 gav kortet exempelvis 10% rabatt hos alla sportbutiker i januari samt 20% på alla bokhandlare i februari. De som utgår från rabattkalendern, och planerar sina inköp, kan därmed få mycket stor rabatt varje år. Maximal rabatt på just detta kort är 5000 kr per år – med ett kort som är gratis.
 • Specialerbjudanden – De som har ett kreditkort som är knutet till en specifik affärskedja får ofta specialerbjudanden som enbart gäller för de som betalar med kortet. Utbudet och värdet på dessa kan skilja stort mellan de olika korten.
 • Återbäringsprogram – För de personer som ofta handlar produkter och tjänster alternativt bokar resor, hotellnätter och hyrbil online är återbäringsprogram mycket fördelaktigt. Det största återbäringsprogrammet hittas hos re:member flex där rabatt ges hos över 300 företag online. Bland annat ges 5% hos Lego Shop, 12 % hos Bloomify samt 4 % på Bookings.com. Någon övre gräns för hur mycket rabatt som går att få under ett år finns inte.

Försäkringar

Nedan presenteras de vanligaste ”shoppingförsäkringarna”. En del kort har flera av dessa försäkringar medan andra inte har någon alls. Är det trygghet man först och främst prioriterar bör man välja ett kreditkort med ett flertal shoppingförsäkringar.

 • Leveransförsäkring – Ger ersättning om en vara inte skulle levereras när den beställts online. Gäller även om varan levereras, men med skador. Denna försäkring är speciellt bra att ha på kortet när inköp sker från mindre och okända butiker.
 • Prisförsäkring – Ger tillbaka mellanskillnaden om det visar sig att kortägaren köpt en produkt till ett pris som är högre än vad en annan butik erbjuder samma vara till. Det krävs däremot att skillnaden är över en viss gräns.
 • Allriskförsäkring – Ger ersättning om varan skulle gå sönder av misstag, ex att man tappar den i golvet. Försäkringen liknar ”Allrisk” som ingår i hemförsäkringen. Skillnaden är att denna försäkring är utan självrisk och gäller under en begränsad tid samt för vissa produkter. Ett exempel är att allriskförsäkringen ofta gäller i fem år från inköpsdatum och enbart för hushållsmaskiner och hemelektronik.
 • Extra garantiår – Om en vara köps med kortet ges ett ytterligare garantiår utöver den garanti som följer med från återförsäljaren. Det brukar vara en gräns på att maximalt antal garantiår inte får överstiga tre. Är det tre års garanti från återförsäljaren ger därmed inte kortet något extra garantiår.
 • Reseförsäkring – Oavsett om det är ett shoppingkort, matkort, bensinkort eller annat kreditkort så ingår oftast en reseförsäkring. Detta är därmed inte något specifikt med just shoppingkorten även om det ändå kan klassas som en fördel.

Delbetalning

Om en dyrare vara ska köpas in kan vissa kreditkort erbjuda ”räntefri avbetalning”. Genom att anmäla till kortföretaget att delbetalning ska aktiveras på ett specifikt inköp kan betalningen ske på exempelvis 6 eller 12 månader.

I vissa fall är detta helt ränte- och avgiftsfritt. I andra fall finns inte ränta men det tillkommer uppläggningsavgift och/eller aviavgifter. Även om det kostar lite på grund av dessa kostnader är det oftast bättre alternativ mot att förlägga kostnaden på kortets kredit och betala 15 - 20% ränta på den kredit som skjuts upp månad från månad.

Shoppingkort (kreditkort med bonus) rekommenderas till:

Så kallade shoppingkort har två specifika fördelar. Det är bonus- och rabattsystemet samt utbudet av försäkringar. Om man ofta handlar inom en specifik butikskedja kan det vara en fördel att välja butikskedjans kreditkort. Detta för att få ta del av så många rabatter, bonusar och erbjudanden som möjligt.

Även de som planerar sina inköp väl kan med fördel välja dessa kort. Detta bevisas av IKANO´s kreditkort där man kan spara flera tusen på rabattkalendern – förutsatt att man köper inom vissa branscher under vissa månader.

Är det trygghet inom shopping som efterfrågas kan man även lägga tid på att jämföra de shoppingförsäkringar som ingår. Detta finns däremot även på många olika kreditkort – även de helt utan andra shoppingförmåner.

kreditkort med bonus

Alternativ till shoppingkort

Beroende på vad man prioriterar med shoppingkortet finns även olika slags alternativ till dessa:

Bonus – Shoppingkort kan ge hög bonus eller rabatt hos en eller flera butiker. Men det krävs att man handlar en hel del hos dessa för att bonusen/rabatterna ska ge en något tillbaka. Även om re:member ger rabatt hos 300 butiker så krävs det att man handlar från just dessa för att få rabatt via kortet.

Ett alternativ är att istället teckna kreditkortet från Komplett Bank. Detta kort ger 1 % i bonuspoäng på allt som köps. Detta oavsett var kortet används. Vid onlinehandel ges 2 %. Poängen kan sedan användas för att delbetala fakturan eller köpa saker från Komplett.se.

Försäkringar – Utöver reseförsäkringen, som finns på nästan alla kreditkort, så har väldigt många kreditkort ytterligare försäkringar. Det är vanligt med några av de försäkringar som nämns ovan. Exempelvis har Marginalen Gold både Allriskförsäkring, Prisförsäkring och Leveransförsäkring. Ett kort som ofta klassas som ett ”allmänt” kreditkort. Är det försäkringarna som prioriteras kan det alltså vara lönsamt att jämföra ett flertal allmänna kreditkort.

Vanliga frågor och svar

Vilket kreditkort med bonus är bäst?

Just nu anser vi att Komplett Bank Mastercard är det bästa kortet för bonus. Med detta kort kan du få upp till 4% bonus på det du handlar som sedan kan användas i deras webbshop

Vad är återbäringsprogram?

Med återbäringsprogram ges återbäring på inköp som sker hos anslutna E-butiker. Ett av de största återbäringsprogrammen är re:member reward som ger återbäring hos över 300 onlinebutiker. En liknande tjänst har Marginalens kreditkort där det kallas för ”Handla Smart”.

Vad är viktigast – Bonus eller rabatter?

Det beror på ditt köpmönster. Kan du få hög rabatt hos butiker där du ofta handlar är detta generellt bättre än 0,5 - 1 % i bonus oavsett var du handlar.

Kan bonusen användas för att delbetala fakturan?

Villkoren är olika mellan de olika kreditkorten. Hos exempelvis Komplett (som ger 1 % på alla inköp) kan bonusen användas för fakturabetalning.

Vad menas med shoppingförsäkringar?

Det är försäkringar som på något sätt ger en säkrare handel. Det kan exempelvis innebära förlängd garanti, prisgaranti eller ersättning om en vara inte skulle bli levererad.