Bensinkort - Hitta bästa kortet med rabatt när du tankar bilen

Här kan du jämföra alla bensinkort och hitta det kreditkort som passar dig. Det bästa bensinkortet för dig kanske är det som ger bäst bensinbonus? Eller det som har bäst försäkringserbjudanden? Oavsett vad som är viktigast för dig hjälper Alltomkreditkort.se dig att hitta rätt bensinkort.

Hjälp mig att välja

Shell Mastercard
Bra kort för bilägareUpp till 15 öre rabatt per liter när du tankar hos Shell.

Shell Mastercard

 • 1 % i bonus på samtliga inköp
 • “Tanka-fel- försäkring”
 • Relativt få räntefria dagar
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 18,00 %
Räntefritt: Upp till 30 dagar
Mer information
P.F.C. Kort
Bra kort på resanInget valutapåslag utomlands.

P.F.C. Kort

 • Inget valutapåslag i utlandet
 • Få koll på dina pengar
 • Ingen bonus
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: Debitkort
Mer information
OKQ8 Kreditkort
Bra kort för bilägareUpp till 15 öre bonus per liter när du tankar hos OKQ8.

OKQ8 Kreditkort

 • Upp till 2 % i återbäring hos OK/Q8
 • Bonuspoäng på alla andra inköp
 • Bästa bensinkortet 2020!
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 14,95 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Mer information
Preem Mastercard
Bra kort för shopping0,5 % i bonus var du än handlar. Bra kort för bilägareUpp till 25 öre i bonus per liter när du tankar hos Preem.

Preem Mastercard

 • Gratis kort med 0,5 % i bonus
 • Stor rabatt på drivmedel
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Ränta: 17,40 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Mer information

Vad är ett bensinkort?

Bensinkort är kreditkort som ges ut av en bensinkedja, som exempelvis OKQ8, Circle K, Shell och Preem. Det som kännetecknar dessa kort är främst att de ger rabatt hos den gällande bensinkedjan. De som exempelvis ofta tankar på Preem kan därmed spara en hel del på att alltid betala med Preems kreditkort.

En annan sak som kännetecknar dessa kort är att de har mycket liknande fördelar - även om det skiljer något mellan korten. Bland annat är de utan årsavgift och ger bonus på i stort sett alla inköp som sker med kortet.

Framförallt är bensinkort ett kreditkort som passar de som kör mycket bil och därmed har hög kostnad för drivmedel varje månad.

bensinkort

Andra kort med hög rabatt på drivmedel

Vi har även valt att presentera andra kreditkort som ger hög rabatt på drivmedel som bensinkort. Flera av dessa ger nämligen större rabatt än vad kreditkorten från bensinkedjorna ger.

Fördelar med bensinkort

 • Bonusprogrammet

  Det är mycket vanligt att bensinkort har bonusprogram. Därmed samlas poäng på alla inköp som sker, oavsett om inköp sker inom bensinkedjan eller i andra affärer. Detta med undantag för inköp hos konkurrerande bensinbolag. Poängen omvandlas sedan till värdecheckar eller pengar. I vissa fall måste värdechecken växlas in mot produkter/drivmedel hos bensinkedjan.

  Det som främst skiljer bonusprogrammen åt är hur stor bonus som man får.

  Exempel: På Preem och Shell ges 0,5% i bonus, på Circle K 0,5 % men kan höjas till 1 % om man tankar minst 1000 liter per år.

 • Rabatt hos bensinkedjan

  Det som främst kännetecknar bensinkort är att de ger rabatt på drivmedel på den aktuella bensinkedjan. Det kan däremot variera hur stor rabatt som ges beroende på om tankning sker på bemannade eller obemannad station.

  Exempel: Shell ger 15 öre rabatt på bemannade stationer. Utöver rabatt på drivmedel kan rabatt ges på inköp i butiken.

 • Erbjudanden hos bensinkedjan

  De som har kreditkort hos någon bensinkedja får regelbundet möjlighet att köpa produkter billigare eller samla ihop till gratis tjänster/produkter ex. ”var sjätte kaffe gratis” eller ”var femte biltvätt gratis”. Då det sparas på kortet hur många gånger man köpt produkterna behöver man vanligtvis inte ha kontroll på det.

 • Sparränta

  Av någon anledning har flera bensinkedjor valt att ge en riktig hög inlåningsränta. En nivå som är betydligt högre än vad som går att få hos de bästa bankernas sparkonton.

  Exempel: År 2020 var räntan på 2 % på kreditkortet från Shell, vilket var ca dubbelt så högt som bästa sparkontot vid samma tidpunkt.

 • Reseförsäkring

  Alla bensinkort har en reseförsäkring som aktiveras om resan betalas med kreditkortet. Detta i likhet med de flesta andra kreditkort. Det är en fördel med korten – men inte en unik fördel för just bensinkort.

Bensinkort rekommenderas till:

Bensinkort rekommenderas till dig som oftast tankar hos samma bensinkedja.

Med kreditkortet ges rabatt på drivmedel samt erbjudanden inom den bensinkedja som ger ut kortet. Ett sätt att få lägre pris och tydlig koll på inköpen.

Alternativ till bensinkort

Även om korten är gratis, ofta har inlåningsränta och har reseförsäkring så är det rabatterna hos gällande bensinkedja som kännetecknar dem tydligast. De som vill ha dessa rabatter kan välja bensinkortet – men även andra kreditkort.

Exempel: Circle K ger 15 öre i bonus på drivmedel hos dem. Utöver det ges 0,5 % i bonus på övriga inköp. Om man tankar minst 1000 liter på ett år blir denna bonus 1 %.

Ett annat alternativ är att vara med i Cicle K kundklubb. Det kan man vara utan kostnad, och knyta valfritt bank-, betal- eller kreditkort till denna kundklubb. Vid betalning ges då 15 öre rabatt per liter. Den person som har ett Kompletts kreditkort med 1 % i bonus på alla inköp får därmed 1 % i bonus på kreditkortet och sedan 15 öre rabatt på drivmedlet genom kundklubben. Rabatten blir alltså högre än om enbart kreditkortet från Circle K använts.

Ser man enbart till bonusen kan det i vissa fall vara bättre att teckna ett annat kreditkort och kombinera detta med medlemskap i kundklubben. Däremot bör man se på helheten gällande kortens fördelar.

Så väljer du rätt kreditkort

 1. Tankar du enbart hos en bensinkedja?

  Om du nästan enbart tankar hos en bensinkedja är det självklara valet deras kreditkort. Du får rabatter och erbjudanden automatiskt genom att betala med kortet. Tankar du däremot ”lite överallt” är ett kreditkort från ett bensinbolag inte bäst. Välj istället ett kort med hög allmän bonus eller som ger rabatt på hos samtliga bensinkedjor.

 2. Tankar du på obemannade eller bemannade stationer?

  Lägst pris på drivmedel hittas alltid på obemannade stationer. Men flera av bensinbolagens kreditkort ger ingen rabatt på dessa stationer. Kontrollera var bonus/rabatt ges innan kreditkortet tecknas.

 3. Tankar du främst på Circle K? – teckna extrakort!

  Circle K ger högre bonus om minst 1000 liter tankas per år. För att göra det lättare att nå denna nivå kan ett extrakort tecknas. Därmed samlas antal tankade liter tillsammans med din partner.

Vanliga frågor och svar

Har alla bensinkort Tanka-Fel-Försäkring?

Nej, men det är en försäkring som är mycket vanlig bland dessa kreditkort.

Vad är det för skillnad på bensinkorten?

Den största skillnaden är vilken bonus och rabatt som går att få hos bensinkedjan. Välj därför kreditkort utifrån var du tankar oftast.

Kan kortet användas på alla bensinstationer?

Ja, kreditkorten kan användas för inköp överallt där kort accepteras. Däremot brukar inte bonus ges på inköp hos konkurrerande kedjor.