Nexo lanserar kombinerat debet- och kreditkort

Nexo lanserar kombinerat debet- och kreditkort

Med funktionen ”Dual Mode” är Nexo det första kryptoföretaget att erbjuda en kombination av debet- och kreditkort på den europeiska marknaden. 

9/11/2023

First Member Mastercard avslutas

Den andra oktober 2023 kommer First Member Mastercard inte längre vara möjligt att använda. Detta eftersom kortutgivaren, Ecster Card, är under avveckling. 

9/6/2023

P.F.C avslutar sina kort

Efter knappt fem år avslutas nu kortet P.F.C. Det går inte längre att skicka in ansökan om och inom kort kommer avtalet sägas upp mot kunderna.

9/5/2023

Humlakortet avslutas - efter bara några månader

Humlakortet avslutas - efter bara några månader

I början av januari publicerade vi en nyhet om ett nytt kommande debetkort i Sverige, Humlakortet. Projektet har nu tagits över av Axfood och kommer ”i dess nuvarande form” att avslutas. 

8/29/2023

Plutus ändrar abonnemangs- och belöningsnivåer

Plutus ändrar abonnemangs- och belöningsnivåer

Under sista kvartalet 2023 kommer kryptokortet Plutus att ändra i sitt bonusprogram. Med tre nya ”stack-nivåer” skapas ett tydligt incitament till att spara sina PLU och inte växla bort dem mot annan kryptovaluta eller fiat.  

8/29/2023

Strawberry och Norwegian skapar gemensamt bonusprogram

Strawberry och Norwegian skapar gemensamt bonusprogram

Hotellkedjan Strawberry och flygbolaget Norwegian kommer tillsammans skapa ett bolag som tillhandahåller ett gemensamt bonusprogram. Snart kommer det därmed bli möjligt att växla hotellpoäng till flygresor – och flygpoäng till hotellnätter.  

7/4/2023

Ny cashback med Refunder Pay

Refunder Pay förändrar sin cashback

Den första juli 2023 uppdateras cashbackprogrammet för kreditkortet Refunder Pay. För de som använder kortet främst i fysiska butiker kommer cashbacken att minska. Men för de som främst handlar via Refunder.se kommer den att öka…

6/29/2023

Prova Rocker Premium gratis i 6 månader

Rocker Premium kostar vanligtvis 99 kronor per månad. Tecknas kortet senast 12 juli är det däremot gratis de första sex månaderna. 

6/16/2023

Teckna MoreGolf – Få golfbollar på köpet

Fram till 30 juni har MoreGolf en kampanj som gör det extra förmånligt att ansöka om kreditkortet. De som ansöker innan detta datum, och får kortet beviljat, får både golfbollar och bonuspoäng som välkomstgåva.  

6/16/2023

Lunar uppdaterar sina debetkort

Lunarkortet erbjöds tidigare på tre olika nivåer, Standard, Premium och Pro. Detta ändras nu till fyra nivåer samtidigt som vissa förmåner ändras i samband med uppdateringen. 

6/9/2023

Privata Affärer granskar kortens avgifter på utlandsresan

I senaste numret av Privata Affärer (6:2023) jämförs olika debet- och kreditkort utifrån de avgifter som kan uppkomma under en utlandsresa. I jämförelsen vinner debetkortet Northmill utifrån att det varken har årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag. 

6/5/2023

P.F.C lanserar handel i bitcoin

P.F.C följer efter Lunar och Revolut och erbjuder nu handel i Bitcoin direkt via deras app. Det sker i samarbete med Bitpanda och inom ett slutet system vilket innebär att kryptovalutan inte kan skickas ut från plattformen. 

6/1/2023

Fler sätt att tjäna CashPoints – men färre på flygresor

Under våren har Norwegian infört flera förändringar i deras lojalitetsprogram, Norwegian Reward. En fördel är att ytterligare sätt att tjäna CashPoints har införts, via enkäter. En nackdel är att bonusnivån på Flex-biljetter, som köps med kreditkortet, har sänkts kraftigt. 

6/1/2023

Nordic Choice Club blir Strawberry

Hotellkedjan Nordic Choice byter namn på sitt medlemsprogram, till Strawberry, och dess kreditkort lanseras i ny design. Detta firas med extra förmånligt erbjudande för de som tecknar det nya kreditkortet. 

5/24/2023

Stora rabatter på KitchenAid via Coop poängshop

Fram till 16 juli går det att köpa produkter från KitchenAid, med mycket stor rabatt, via Coops poängshopp. Rabatten är upp till 70 % och rabattkupongerna köps med Coop-poäng. 

5/24/2023

Vi utökar våra recensionen med Ledger kryptokort

Alltomkreditkort har nu uppdaterats med ännu ett kort. Utbudet av kryptokort breddas med en recension av Crypo Life Card Powered by Ledger. 

5/23/2023

Få 7500 SJ-poäng genom att teckna SJ Mastercard

Fram till 30 juni har SJ en kampanj som ger 7500 SJ Prio poäng om deras SJ Prio Mastercard tecknas. Dessutom bjuder de på avgiften under de första 6 månaderna. 

5/22/2023

Coop avslutar samarbetet med EuroBonus

I juni 2023 avslutar Coop samarbetet med EuroBonus. Det innebär att växling till, eller från, EuroBonus måste ske senast 20 juni samt att poäng därefter inte längre kan växlas mellan dessa bonusprogram.

5/17/2023

Köp Zupergiftkort och maximera EuroBonus

Genom att köpa Zupergiftkort, via EuroBonus Shop, och betala dessa med ett kreditkort maximeras intjänad bonus. Ett enkelt sätt att få fler EuroBonuspoäng på vardagsinköpen.

5/11/2023

Plutus ger bonus vid uppgradering

De som har kryptokortet Plutus och väljer att uppgradera ”Reward-level” kan fram till 15:e maj få en bonus på 100 EURO i kryptovalutan PLU. 

5/9/2023

Klarna släpper ny app som förenklar e-handeln

E-handeln växer mer och mer för varje dag som går och likaså gör shoppandet tillhörande "in-app-köp". Klarna som är tidigare känt och deras omdiskuterade "få först och betala senare" försöker nu bredda sin portfölj och utbud där de nu också vill äga hela upplevelsen, från att bara kolla på produkter...

5/8/2023

Komplett blir Morrow

Under maj 2023 kommer Komplett Bank att byta namn till Morrow Bank. Namnförändringen påverkar inte utbudet av produkter och tjänster vilket innebär att kunderna inte berörs. 

5/5/2023

Entercard börjar med avgift för transaktionslistor

Två mindre förändringar har skett i användarvillkoren för de kort som är utgivna av Entercard. Den första förändringen är att en avgift införts för transaktionslistor som beställs via kundtjänst. Den andra ändringen är ”mindre språkliga förändringar” i villkoren. Ändringarna gäller från första maj 2...

5/3/2023

Apple Card ger 4% i sparränta – i USA

Den 17:e april introducerades ett konto med sparränta till alla med Apple Card. Med en räntenivå på 4,15 % fick företaget mycket stor medial uppmärksamhet vid lanseringen. Detta inte minst eftersom flera storbanker samtidigt erbjöd sparränta på under 0,5%. Än så länge går det däremot inte att teckna...

4/27/2023

Vinn finalbiljetter till Champions League med Mastercard

Fram till den 23:e april 2023 går det anmäla sig till Mastercards utlottning av två finalbiljetter till Champions League. Det enda som krävs en anmälan via deras hemsida. 

4/13/2023

Bank Norwegian kreditkort vs. SAS Amex Classic

Både Bank Norwegian kreditkort och SAS Amex Classic har flera resefördelar – framförallt vid resa med flygbolagen Norwegian respektive SAS. Dessutom ingår ett par förmåner som inte är reserelaterade.

3/30/2023

Curve finns nu i flera färger

Sedan våren 2023 är det möjligt att beställa Curve Black och Curve Metal i tre respektive fyra olika färger. På de två lägsta kortnivåerna, O.G och X, finns däremot fortfarande bara ett färgalternativ. 

3/29/2023

SAS Amex Elite vs. SAS Eurobonus Premium

Både SAS Amex Elite och SAS Eurobonus Premium har ett flertal förmåner med primär inriktning mot flygresor och vistelse utomlands. Vilket är det bästa kortet? I vår jämförelse vinner Elite tydligt. 

3/27/2023

Betalningar i Sverige: En av de mest effektiva i världen

Sverige har länge varit en föregångare inom elektroniska betalningar, och det är ingen överraskning att det är ett av de mest effektiva betalningssystemen i världen. Redan på 1990-talet var många svenskar snabba att omfamna kredit- och betalkort som en enklare och bekvämare betalningsmetod än kontan...

3/16/2023

Betalning i butik sker sällan med kontanter

Kontantbetalningar blir allt mindre vanliga i Sverige. Med framväxten av digitala betalningsmetoder som kreditkort och betalkort, mobilbetalningar och onlinetransaktioner väljer många konsumenter att betala för sina inköp utan att använda kontanter.

2/27/2023

Ökad digital handel 

Digitaliseringen har ökat i samhället, i samband med detta har digitala betalningsalternativ blivit allt mer förekommande. Enligt statistik från Riksbanken, har antalet Swish-användare passerat 8 miljoner. Det innebär  att 95% av Sveriges befolkning mellan åldrarna 15-95 har laddat ner swish-appen p...

2/22/2023

Amex Lounge stängs ner tillfälligt på grund av renovering

Amex lounge på Stockholm Arlanda flygplats kommer att tillfälligt stängas ner den 18 mars på grund av planerade renoveringsarbeten. Loungen kommer att genomgå en totalrenovering som beräknas pågå fram tills 2024. Visionen för renoveringen är att skapa en lyxig Lounge i Världsklass. Under tiden som r...

2/21/2023

Curve avslutar Curve Reward

Curve avslutar Curve Reward

2/10/2023

Bästa kreditkortet? Vi utser bäst i test

Bästa kreditkortet? Vi utser bäst i test

2/10/2023

Resurs bank flyttar till ett nytt kontor på 5 500 kvm

Resurs bank kommer flytta sin verksamhet till ett nytt huvudkontor strax utanför Helsingborg. Inflyttningen till den nya lokalen är planerad att ske under sommaren 2024. 

2/9/2023

ICA inför ränta på sina betalkort

Den första februari 2023 inför ICA 2,25 % i sparränta på sina två betalkort. Dessutom införs möjlighet att swisha in pengar och nya kortkunder får, under en begränsad tid, 100 kronor i välkomstbonus.

1/24/2023

Nytt debetkort - Dreams kortet

Dreams har lanserat ett nytt debetkort som hjälper dig att spara mer samtidigt som du spenderar mindre. Med hjälp av Dreamskortet kan du enkelt förhålla dig till dina budgetbegränsningar och slippa onödiga utgifter. Kortet underlättar ditt vardagliga sparande genom smarta spartips och funktioner kop...

1/24/2023

Meninga Rewards avvecklas

Meniga Rewards är en tjänst som erbjuder cashback på utvalda köp. Med cashback innebär det att man får en viss summa pengar tillbaka direkt till sitt bankkonto efter varje köptillfälle. Genom Meniga Rewards får man  personligt anpassade erbjudanden beroende på ens intressen, preferenser och tidigare...

1/23/2023

Refunder adderar fler butiker

Refunder, Sveriges största sajt för cashback, lägger till 20 nya butiker till sitt sortiment. Bland de nya butikerna finns bland annat Zoo.se, Gant och Dermalogica. Totalt är nu 1172 onlinebutiker anslutna till Refunders plattform och ger dig från en procent och uppåt i cashback. 

1/23/2023

Bäst tankkort 2023

Vilket är det bästa kreditkortet 2023 för drivmedel? Det beror delvis på om rabatt på drivmedel, bonus eller antal försäkringar jämförs. 

1/20/2023

Norwegian börjar med Mikrokort

År 2020 lanserade Bank Norwegian mikrokort som är kopplade till deras kreditkort. En smidig lösning som gör att kontaktlös betalning kan genomföras med exempelvis ett armband eller nyckelring. Frågan är när andra kortutgivare tar efter och erbjuder liknande lösningar. 

1/19/2023

Kampanj: Teckna SAS Amex Elite och få 20 000 Extrapoäng

Om kreditkortet SAS Amex Elite tecknas senast 28 februari 2023 får kortinnehavaren 20 000 Eurobonus Extrapoäng som välkomstgåva. En gåva som exempelvis räcker till en enkelresa inom Europa. 

1/16/2023

Humla - Snart ett nytt debetkort i Sverige

Inom kort lanseras debetkortet Humla i Sverige. Ett gratis kort med ett unikt bonusprogram som ger belöningar utifrån antal kortköp, i stället för köpesumma. 

1/13/2023

Fortnox lanserar företagskort 2023

Under 2023 kommer Fortnox att lansera ett eget företagskort. Det kommer vara helt integrerat med deras övriga affärssystem och därmed automatiskt bokföra kortinköpen i realtid. 

12/16/2022

P.F.C erbjuder snart handel i kryptovalutor

Enligt information från P.F.C kommer debetkortet snart att erbjuda sina kunder handel med kryptovalutor. De följer därmed efter Lunar och Revolut, vilka erbjudit denna handel under en längre tid. Samtidigt står flera storbanker fast vid att neka kunder att köpa kryptovalutor med överföringar från ba...

12/6/2022

Räntan på kreditkort ökar

Under 2022 har Riksbanken höjt styrräntan vid flera tillfällen. Det innebär även att räntenivån på många lån och krediter, som har rörlig ränta, justerats uppåt. Bland annat har Swedbank höjt räntan med ca 2 %-enheter. 

11/28/2022

Dubbel bonus med Refunder Pay i december

Refunder Pay är ett kreditkort som ger 1 % i bonus på alla inköp. De inköp som sker på en fredag, mellan Black Friday och julafton, ger däremot dubbel bonus. 

11/17/2022

Teckna Klarnakortet – Vinn 5 000 kronor

De som tecknar Klarnakortet, mellan den 7:e och 20:e november, är automatiskt med i en tävling där 10 vinnare får ett varsitt presentkort på 5 000 kronor. 

11/8/2022

SAS EuroBonus Premium: Ny årsavgift och mer statuspoäng

Den första februari 2023 kommer två förändringar att börja att gälla för kreditkortet SAS EuroBonus Premium. Månadsavgiften höjs med 30 kronor samtidigt som statuspoäng kommer att börja tjänas på samtliga kreditkortsinköp. 

11/1/2022

Rocker kräver kredit för att ge bonus

I februari 2022 ändrade Rocker reglerna för deras bonusprogram och nu, 8 månader senare, sker ännu en förändring. Nu krävs det att kortägarna använder en kredit hos Rocker för att bonusen ska kunna utnyttjas maximalt. 

10/25/2022

Revolut ändrar priserna för kryptohandel

I mitten av oktober, 2022, ändrade Revolut sina avgifter för handel i kryptovalutor. En förändring som framförallt är negativ för de som brukar köpa för lägre belopp – men det finns en lösning…

10/14/2022

Skandia slutar med kreditkort

I våras beslutade Skandia att inte längre bevilja kreditkort till nya kunder. De som har kort från banken får behålla det men nya kunder kan alltså inte ansöka om kortet.  Orsaken anges vara den hårda konkurrensen inom betalmarknaden. 

10/13/2022

Privata Affärer granskar flygpoängen och kreditkorten

I septembernumret, 2022, av Privata Affärer presenterar tidningen en granskning av flygbolagens bonusprogram. Dessutom presenteras olika kreditkort som används för att maximera intjäningen av poäng. I förhållande till 2015 har flera bonusprogram försämrats avsevärt. I vissa fall är det till och med ...

10/3/2022

Entercard skapar miljövänligare kreditkort

Genom att gå över till att använda minst 85,5 % återvunnen plast i sina kreditkort kommer Entercard att minska koldioxidutsläppen med 3,5 ton – per år. 

9/28/2022

För vem gäller reseförsäkringen?

Många vet att reseförsäkring är en av den mest förekommande försäkringar på ett kreditkort. Det är en riktigt betryggande förmån – men visste du att reseförsäkringen ibland täcker fler än bara dig som kortägare? 

9/25/2022

Alltomkreditkort ingår samarbete med Ecster

Under sensommaren 2022 ingick Alltomkreditkort ett samarbete med kortutgivaren Ecster. Det gör att vi nu kan erbjuda en mer användarvänlig webbplats med ännu mer information om just detta kreditkort. 

9/21/2022

Delvis gratis aktiehandel hos Revolut

Det är möjligt att köpa aktier courtagefritt hos Revolut. Men bara upp till ett visst antal gånger per månad beroende på kontonivå. Det är även kontonivån som avgör hur mycket det kostar att investera i råvaror och kryptovalutor.

9/21/2022

Rocker inför avgift för uttag och valutaväxling

Från den första november 2022 tar Rocker ut en avgift vid kontantuttag samt inköp som sker i utländsk valuta. Dessutom införs en avgift för inaktiva konton.

9/2/2022

Bonus på Rocker är skattepliktigt

Rocker är ett av mycket få kort vars bonus räknas som inkomst. Det innebär att personer som fått mer än 1000 kronor i bonus under ett år kommer att se intäkten förtryckt på kommande års deklaration. Därmed räknas bonusen som inkomst när Skatteverket beräknar slutgiltig skatt.

8/19/2022

Vanliga frågor om UC, kreditupplysningar och kreditbetyg

Att orientera sig i djungeln av information kring vad som gäller kring ditt ekonomiska register, hur man ska tänka kring kreditupplysningar och vad som påverkar ens kreditbetyg, kan vara svårt för vem som helst. Det är dock väldigt viktig information för dig som vill få mer kunskap kring krav för lå...

8/16/2022

SAS EuroBonus Extrapoäng – Tillgängligt med alla kort

Genom att valfria bank- och kreditkort nu kan kopplas till ett EuroBonus-konto kan Extrapoäng samlas automatiskt hos anslutna butiker. Ett smidigt sätt att samla poäng.

8/4/2022

Curve börjar med bonus i kryptovaluta

Betalkortet Curve erbjuds på fyra olika nivåer och på de två högsta nivåerna, Black och Metal, har det hittills varit möjligt att få cashback. Med Black ges 1% hos tre utvalda butikskedjor medan det med Metal ges 1% hos sex butikskedjor. Via appen väljs vilka butikskedjor som ska ge bonus och den be...

7/28/2022

Rocker stoppar notifieringar – och startar snabbsaldo

Betalkorten från Rocker har slutat med automatiska notifieringar vid kortinköp vilket gör att en liten säkerhetsdetalj försvinner. Samtidigt har en ny funktion införts som gör att saldo kan ses utan inloggning. 

7/27/2022

SAS-strejken är över

På måndagen den 18e juli kom beskedet att den strejk som SAS piloter inlett tidigare i juli nu är över. Beskedet kom efter 36 timmar av förhandlingar mellan flygbolaget och de olika pilotföreningarna. SAS jobbar nu för fullt med att återuppta flygtrafiken men meddelar på sin hemsida att det kan ta n...

7/21/2022

Membership Rewards försämras – hög tid för Amex-användare att agera

Den 1 september 2022 träder stora förändringar i kraft i American Express poängprogram Membership Rewards. Omställningen är endast negativ för medlemmarna och innebär kraftiga prishöjningar och minskat poängvärde. Det bästa sättet att skydda dina poäng är att redan idag överföra dem till någon av Am...

7/19/2022

Vad händer med dina EuroBonuspoäng om SAS går i konkurs?

Den senaste tiden har SAS-krisen förvärrats rejält och risken för konkurs är rekordstor. Som medlem i SAS EuroBonus kommer du påverkas starkt av en konkurs eller ett uppköp. Här nedan kan du läsa om tre möjliga händelseförlopp, enligt Jonas El Said, flyganalytiker på Chatflights. 

7/18/2022

Finansplattformen Rocker fulländar plånbokssortimentet med Samsung Pay

I takt med att kontantlösa betalningar blir alltmer populärt utökar fintechbolaget sitt erbjudande med Samsung Pay. Allt enligt strategin att erbjuda smarta och trygga betallösningar för alla slags plattformar, samlar nu Rocker alla stora mobila plånböcker i sina finanstjänster.

7/7/2022

Bästa tankkortet

Att välja det tankkort som är bäst är ingen lätt sak – särskilt när det kommer att se olika ut från person till person. Kanske är bensinkort med högst drivmedelsrabatt det viktigaste för någon, medan ett kort med kompletterande försäkringar viktigast för någon annan.

6/15/2022

Försäkringarna som ger dig en tryggare shoppingupplevelse

Något som är välkänt är att många kreditkort erbjuder riktigt bra reseförsäkringar och andra förmåner som är bra till resan, exempelvis självriskskydd och avbeställningsskydd. Men visste du att ett flertal kreditkort också har försäkringar för andra ändamål? Det finns många andra försäkringar som ka...

6/7/2022

Pontus in the Air stänger – Så påverkas du med Amex Gold och Platinum

År 2016 slog stjärnkocken Pontus Frithiof upp portarna för restaurangen Pontus in the Air på Arlanda. Men bara efter 6 år behöver restaurangen nu stänga. Detta efter att hyresavtalet inte förlängts av flygplatsoperatören Swedavia. En utveckling som även påverkar resenärer med kort från American Expr...

5/30/2022

Nu fungerar samtliga svenska storbanker med Apple Pay

Nordea var först bland storbankerna, och SEB sist. Det dröjde ända till 2022 – fem år efter Nordea – innan SEB bestämde sig för att erbjuda Apple Pay till kunderna.  

5/30/2022

Lounge Key eller Priority pass?

Kreditkort med lounge access ger tillträde till olika flygplatslounger. De flesta har ett partnerskap med antingen Lounge key eller Priority pass. Hur många lounger du får tillgång till och om det ingår mat och dryck beror på vilket kort du har. Det kan också variera om du får fritt inträde till lou...

5/9/2022

Crypto.com minskar bonusen kraftigt – eller?

Med en minskning av bonusen på 40 – 100% och en införd begränsning för bonussumma per månad skapade Crypto.com stor irritation hos sina användare i början av maj. Detta i så stor utsträckning att företaget valt att ompröva beslutet. 

5/6/2022

Marginalen och Resurs får ett nytt utseende

Nyligen bytte Marginalen sin design på både loggan och hemsidan. Syftet med förändringen vara att nå ett ekonomiskt försprång och ompositionera sig på marknaden genom att skapa en ny identitet. Marginalen bank har sett nästan likadana ut i 11 år och bestämde sig nu för en förändring genom att förtyd...

4/27/2022

re:member flex utsedd till bästa kreditkortet 2022

Med tanke på dagens breda utbud av kreditkort, samt alla förmåner som tillkommer, är kröningen av bästa kreditkort inte en lätt uppgift. Många kreditkort har tävlat om en plats på prispallen, och efter många jämförelser och prövningar så blev det till slut re:member flex som tog hem vinsten hos de a...

3/8/2022

Rocker ger upp till 500 kr för insättningar i mars

För att stödja Röda Korsets arbete i Ukraina genomför Rocker en kampanj under mars 2022. En kampanj som innebär att kortägare kan få upp till 500 kr och samtidigt påverka hur stor summa som Rocker kommer att skänka till Röda Korset. 

3/2/2022

Rocker lanserar tre nivåer

I slutet av februari 2022 lanserade Rocker tre olika nivåer på deras kort/konto. Därmed valde de samma väg som många av deras konkurrerande kort. Största skillnaderna blev att det fysiska kortet inte längre erbjöds gratis, införande av kort med fingeravtrycksläsare samt begränsningar kring deras cas...

2/28/2022

Ny app med nya funktioner från NOWO

NOWO lanserar en uppgradering av deras app. Appen har ett helt nytt utseende och är utrustad med flera nya funktioner som gör sparande både roligare och enklare.

1/19/2022

Dubbla poäng med Ikano 2022

För att fira in det nya året med Ikanos nya bonussystem erbjuder Ikano dubbel bonus de två första månaderna 2022.

12/17/2021

Amex Gold tar bort rabatt på Uber och inför Lounge Access

Amex Gold har gett kortägare 100 kr i rabatt varje månad på Uber. Vid årsskiftet ersätts rabatten med Lounge Access.

12/14/2021

Ikano Visa byter ut sina rabatter mot bonus

Ikano Visa kommer fira in det nya året med ett helt nytt lojalitetsprogram. Branchrabatterna byts ut mot bonus och vidare erbjuds även nya delbetalnings möjligheter för att kortägare.  

12/3/2021

Klarna lanserar betalkort i USA

Idag har Klarnas amerikanska kunder möjlighet att välja Klarna som betalningsalternativ hos alla återförsäljare online. Klarnas “Betala nu” tillåter konsumenter att betala sina köp direkt. Snart lanserar även ett betalkort på den amerikanska marknaden. Betalkortet möjliggör att konsumenter kan dela ...

12/2/2021

Resurs Bank ger sina kreditkort nya utseenden och namn

Kreditkorten från Resurs Bank har länge varit populära på kreditkortsmarknaden på grund av kortens generösa förmåner. Bland Resurs Banks kort utbud finns allt från gratis kreditkort, till bonuskort och premiumkort. Nu ändras både utseende och namn för alla kort.

11/24/2021

Bank Norwegian får äntligen tillbaka sina cashpoints

Innan pandemin hade alla Bank Norwegian kunder möjlighet att köpa billigare resor hos Norwegian med intjänade cashpoints. Covid-19 hade en enormt negativ påverkan på verksamheten som tvingades genomgå en rekonstruktion. Under tiden pausades möjligheten för kunder att betal resor med intjänade cashpo...

10/27/2021

Secondhand blir ännu säkrare med Rocker Pay

Det har snart gått två veckor sedan Rocker lanserade deras nya betaltjänst som ämnar att underlätta vid andrahandsförsäljning. Tjänsten heter Rocker Pay och inom en snar framtid är hoppas Rocker att betaltjänsten skall spridas internationellt.

10/14/2021

Marginalen Bank lansera sparkonto med ränta

Få ut mer av ditt sparande - det tycker iallafall Marginalen Bank. Därför lanserar de nu ett nytt sparkonto med sparränta. Buffertkontot främjar aktivt och långsiktigt sparande och ger extra bonusränta till dem som sparar mycket.

9/23/2021

Klarna slopar avgifter och förlänger betaltiden

Klarna väljer att öka skyddet för deras konsumenter genom att slopa flera av sina avgifter som uppkommer vid delbetalning av köp. Samtidigt utökar de betalningstiden för delbetalningar och inför fler betalningspåminnelser.

9/7/2021

NOWO lanserar Autospar

NOWO kunder har nu möjlighet att fylla på sina sparkonton varje gång de handlar. Med Autospar kan kunder använda sina egna bankkort och automatiskt spara pengar varje gång de använder sina kort. Ett enkelt sätt att säkra sparbössan för framtiden. 

8/25/2021

Pandemin tvingar Rocker till åtgärdsprogram

Pandemin har resulterat i marknadsförändringar vilket i sin tur tvingar fintech bolaget Rocker att minska marknadsföringskostnader. Detta på grund av intäktsminskning på 11 % under 2020. Istället har Rocker satsat på att öka deras produktutbud för att möta marknadens behov. 

7/29/2021

Handelsbanken säljer sin kortinlösenverksamhet

Handelsbanken har tecknat avtal om att överlåta sin kortinlösenverksamhet - Worldline tar över.

7/27/2021

Apple Pay Later utmanar Klarna

Klarna har länge vuxit sig stark på den internationella marknaden i både USA och England med sitt erbjudande om avgifts- och räntefri delbetalning. Nu planerar Apple att utmana det svenska fintechbolaget med deras nya tjänst Apple Pay Later. 

7/15/2021

Rocker lanserar cashback

Rocker är ett Fintechbolag som startades 2017 med visionen om att använda ny teknik för att utmana banker och erbjuda deras kunder finansiella tjänster som är mer prisvärda och lättare att hantera. Rockers finansiella tjänster inkluderar betalkort, sparkonto, lån samt kontokredit. I Rocker appen kan...

7/6/2021

Fira sommaren med poängfest

AS Eurobonus Mastercard Premium firar sommaren 2021 genom att bjuda på ordentligt med extra poäng. Oavsett om du spenderar sommaren utomlands eller på hemmaplan har du möjlighet att ta del att ta del av poängregnet. 

6/10/2021

SAS och Norwegian öppnar fler flyglinjer i sommar

I fjol var Norwegian tvungna att ställa in 85% deras flygningar. Under samma period valde även SAS att pausa merparten av deras verksamhet. Nu meddelar båda bolag att de öppnar för fler flygningar igen under sommaren 2021.

6/2/2021

SJ ändrar villkoren för SJ Prio Mastercard - korten slås ihop

SJ Prio Mastercard har tidigare bestått av tre olika kort: SJ Prio Vit, SJ Prio Grå och SJ Prio Svart. Ett nytt kort har skickats ut då kortinnehavaren nått en ny medlemsnivå, där det nya kortet erhåller fler möjligheter till poäng insamling. Nu lanserar SJ ett nytt kreditkort bestående av samma fär...

5/19/2021

Större säkerhet införd vid kortbetalning

Den 14:e september höjdes säkerhetskraven för de flesta kortbetalningarna som sker inom Europa. Ändringarna infördes för att säkerställa att det verkligen är kortägaren som genomför köpet. Vid betalning i butik krävs nu PIN-kod oftare och vid onlinehandel krävs lösenord eller verifiering.

5/4/2021

Rebilla lanserar kreditkort

Varumärket Rebilla, som ägs av Northmill, kommer inom kort att lansera ett kreditkort. Kortet anges vara ett ”helt unikt kreditkort med massor av förmåner”. Men än så länge finns ingen information kring vad dessa förmåner består av.

5/4/2021

Supreme Card Classic – Ett nytt kreditkort från Resurs Bank

När nya kreditkort lanseras brukar fokus ligga på hur förmånliga korten är utifrån bonus, rabatter eller service. Men när Supreme lanserade Supreme Card Classic, i september 2019, visade de även att efterfrågan på ”enklare” kreditkort är stort. Med Classic erbjuds nämligen ett kort helt utan försäkr...

5/4/2021

Lunar Way ska börja med kreditkort

I slutet av förra året lanserades Lunar Way i Sverige. En mobilbank som länge funnits i Danmark och som med Tuva Palms hjälp började marknadsföras på den svenska marknaden. I augusti blev det officiellt att de, utöver deras nuvarande debetkort, skulle satsa på bolån och kreditkort.

5/4/2021

Bynk lanserar kort

Kreditbolaget Bynk kommer ”snart” att lansera ett eget debetkort. Ett kort som har flera likheter med korten från både Revolut och P.F.C även om vissa skillnader finns. Med kortet breddar de sina tjänster ytterligare. I början hade Bynk enbart privatlån men nu finns både kreditkonto, lån och snart k...

5/4/2021

Konsumentrådgivaren rekommenderar boka flyg med kreditkort

I måndags blev ett stort antal av Vings resenärer strandsatta efter att resebolaget Thomas Cook begärts i konkurs. Ving löste problemet under tisdagen och onsdagen varpå resenärerna fick komma hem. Ännu en konkurs inom flygbranschen visar hur viktigt det är att alltid boka resorna med ett kreditkort...

5/4/2021

Preem och månadsavgiften – Detta är vad som gäller

Från och med första september 2019 sker en förändring på vissa kreditkort från Preem. Om kortet ges ut i samarbete med en organisation (exempelvis Motormännen) tillkommer en månadsavgift på 29 kr. Ett kort som till dess varit gratis och gett hög rabatt kostar därefter 348 kr per år. Det är en ändrin...

5/4/2021

Kunderna fick hela kreditkortsskulden struken

Tänk dig att banken hör av sig och säger att hela din kreditkortsskuld stryks eftersom de inte längre ska erbjuda kreditkort. Det var vad som hände i Canada men händelsen bör ses som ett extremt unikt undantag. Flera ekonomer ställer sig även frågande till varför banken agerade som de gjorde.

5/4/2021

Everydaycard slutar ge bonus på casinospel

Den första september 2019 ändras villkoren på kreditkortet Everydaycard så att spel (exempelvis nätcasinon) inte längre är bonusgrundande. Tidigare har detta kunnat gett 0,5-1% i bonus eftersom kortet ger denna bonusgrad vid inköp hos företag som inte är inom drivmedel- eller livsmedelsbranschen.

5/4/2021

Amazon lanserar snart ett nytt kreditkort som primärt vänder sig till kreditsvaga personer.

Amazon lanserar snart ett nytt kreditkort som primärt vänder sig till kreditsvaga personer. Med ett kreditkortsprogram hjälper de personerna att få bättre kreditvärdighet vilket i längden kan ge tillgång till kortet. Med kreditkortet ges inte bara bonusar och förmåner utan även, för många, tillgång ...

5/4/2021

Kreditkort i metall ger flera praktiska funktioner

Genom att tillverka ett kreditkort i metall ger American Express helt nya funktioner till sitt nya Platinumkort. Med American Express Platinum Metal kan man ”tälja”, öppna ölen och skrapa bort fläckar. En av stjärnorna från Game of Thrones ska hjälpa till att marknadsföra kortet mot den nordiska mar...

5/4/2021

Nu lanseras kreditkortet med egen koldioxidgräns

Enligt Agenda 2030 behöver koldioxidutsläppet över världen halveras fram till år 2030. Det kan exempelvis ske med hjälp av ökning av alternativa drivmedel, minskad konsumtion - och ett helt nytt kreditkort. Med kreditkortet Doconomy får nämligen användarna se sin påverkan på miljön och möjligheten a...

5/4/2021

Snart kommer kreditkort med fingeravtrycksläsare

Om du har en smartphone använder du kanske ditt fingeravtryck för att låsa upp telefonen. Med betalningslösningar som Apple Pay kan ditt fingeravtryck redan idag användas för att auktorisera betalningar. Jättar som Visa, Mastercard och svenska FingerPrints går nu i bräschen för att det här ska bli s...

5/4/2021

Apple Card är tillgängligt i sommar

Nu är det officiellt. Apple har, tillsammans med Goldman Sachs, lanserat kreditkortet Apple Card. Kortet är utan avgifter och ger användaren två procent cashback.

5/4/2021

Betsson Mastercard – Betalkort kopplat till spelsaldot

Sedan nyår har marknadsföringen från de olika spelbolagen i Sverige varit mycket kraftig. En av punkter som ofta lyfts upp är hur snabba uttagen sker från dessa sidor. Genom att Betsson nu har ett samarbete med MasterCard anser de att frågan om vilket bolag som har snabbast uttag blivit en ”icke-frå...

5/4/2021

Apple och Goldman Sachs ryktas lansera ett kreditkort i vår

Två jättar i sin respektive bransch – Apple och Goldman Sachs – planerar att göra gemensam sak. Enligt The Wall Street Journal har de arbetat i månader på en kommande lansering av deras gemensamma kreditkort.

5/4/2021

Coop byter kortutgivare – och försämrar villkoren

Under februari skickar Coop ut nya kort till de som har Coop Betala Efter eller Coop Mer (kreditkortet). Detta eftersom de valt att gå över till EnterCard som kortutgivare. Fördelen är en lägre årsavgift men väger det upp mot de högre avgifterna? Nej, det anser i alla fall flera personer som hört av...

5/4/2021

Komplett Mastercard utmanar med hög bonus

Komplett utmanar med hög bonus

5/4/2021

Forex ökar årsavgiften för sitt kreditkort

Forex Kreditkort har tidigare kostat 225 kr/år. Nu väljer Forex att öka kostnaden till 255 kr/år – men de inför samtidigt en rabatt första året.

5/4/2021

BRA lanserar kreditkort – med gratis flygresa

BRABANK har under en tid gjort reklam på sin hemsida för sitt kommande kreditkort. Det har däremot inte varit möjligt att skicka in någon ansökan. Men i dagarna öppnades ansökningsprocessen och nu går det alltså att ansöka om kortet som både har bonusar, rabatter och försäkringar.

5/4/2021

Se upp med aviavgiften hos IKANO

IKANO erbjuder ett kreditkort utan årsavgift. Men det betyder inte att det är gratis för här tillkommer aviavgifter – i vissa fall fast kortet inte ens används.

5/4/2021

Hård kritik mot Bank Norwegians sänkta bonus

Bank Norwegians kreditkort har länge fått mycket högt betyg och varit uppskattat av användarna. Detta inte minst tack vare bonusen på 1% på alla inköp. Men när de nu sänkt sin bonus har många användare klagat och delvis valt andra kort med bättre förmåner.

5/4/2021

Det finns ingen anledning att teckna Supreme Gold

Supreme har tre olika kreditkort vilka är World, Gold och Woman. Men när avtalen synas på korten visar det sig att det egentligen bara finns två alternativ att välja mellan, för Gold och Woman är nästan identiska. Det finns bara en liten detalj som skiljer dem åt. En detalj som kan rädda liv.

5/4/2021

Klarnas betalkort är nu lanserat

Redan i augusti förra året skrev vi att Klarna var på gång att lansera ett eget kort. Det har sedan varit en del spekulationer kring vilka funktioner och förmåner som kortet skulle få. Nu har deras kort lanserats och fokus ligger på samma tjänster som Klarna i övrigt är kända för – smidiga betalning...

5/4/2021

Anyfin pressar ner din kreditkortsränta

Går det att kombinera kreditkortens fördelar (rabatter och bonusar) med en låg ränta? Ja, det är i alla fall vad Anyfin försöker göra. Behåll kortet – men pressa räntan.

5/4/2021

Bank Norwegian sänker bonusen

I början av året publicerade vi nyheten att både Shell och Preem sänker sin bonus från 1 % till 0,5 % på alla inköp som sker med deras kort. De är inte ensamma om att halvera bonusen och nu går även Bank Norwegian samma väg med sitt kort. Även om det är en fördel med bonus så går utvecklingen mot at...

5/4/2021

IKEA lanserar kreditkort i USA

Enligt Dagens Industri (som hänvisar till CNN Money) kommer IKEA att lansera ett eget kreditkort i USA. Ett kort som då kommer ge riktigt hög återbäring vid köp av varor på varuhuset. Någon information om att vi kommer få se samma kort här i Sverige har än så länge inte hittats.

5/4/2021

Så kommer ”kreditkortet” från Klarna att fungera

I höstas rapporterade flera tidningar om att Klarna planerade att lansera ett eget kreditkort. Däremot var detaljerna relativt få och något exakt datum inte satt. Nu har Klarna valt att offentliggöra med om kortet som tydligt följer Klarna röda tråd – enklare betalningslösningar.

5/4/2021

När kommer Apple slåss om kreditkortskunderna?

När Apple lanserade Apple Pay skapades möjligheten att betala i butiker direkt med mobilen. Därmed kunde de även ta del av de transaktionsavgifter som uppstår vid kortbetalningar. Uppgifter finns nu att Apple planerar att släppa ett eget kreditkort vilket skulle innebära att de få större ”del av kak...

5/4/2021

Vad är ”bästa” kreditkortet för utlandsresan?

I en artikelserie, under våren 2018, presenterade Svenska Dagbladet olika fördelar med kreditkort och vilka kort som är bäst utifrån olika perspektiv. I artikeln ”Här är de bästa korten för utlandsresan” lyfts flera saker fram som man kan tänka på i val av kreditkort till resan. Däremot missar de en...

5/4/2021

Att ha tre kreditkort ger ”extremt stor fördel”

I början av mars publicerade Dagens Industri en relativt onyanserad artikel om när kreditkort inte bör användas. Svenska Dagbladet har valt en helt annan infallsvinkel där de i en rad artiklar fokuserar på vad som bör köpas med kreditkort och hur kortens fördelar maximeras. För det finns stora summo...

5/4/2021

EU vill sänka och förtydliga avgifterna vid kreditkortsbetalningar

Det är idag för dyrt för konsumenter att överföra valutor mellan olika länder inom EU och dessutom är det ofta svårt att se vad transaktioner och betalningslösningar innebär för kostnader. Det anser EU-kommissionen som nu kommer med ett förslag till lösning.

5/4/2021

Onyanserat av Dagens Industri om kreditkort

Den 5:e mars publicerades artikeln ”Fem saker du aldrig ska köpa på ditt kreditkort” på Dagens Industris hemsida. Det finns visserligen ett par saker man inte bör köpa med kreditkort, men artikeln är onyanserad och genom att utesluta fakta blir den kraftigt vinklad.

5/4/2021

Kreditkort med bäst bonusprogram för flyg

Använder du kreditkort främst för att samla poäng till flygresor? I så fall bör du jämföra kreditkort med flygbonus och se över vilket kort som ger poäng som kan användas dit du vill resa, samt hur mycket bonus som ges. Det är nämligen stor skillnad visar en jämförelse genomförd av ekonomimagasinet ...

5/4/2021

Preem och Shell minskar bonusen

Under de senaste månaderna har både Shell och Preem valt att minska bonusen på sina kreditkort. Från att ha gett 1% i bonus på samtliga inköp har bonusnivån halverats till 0,5%. Inom kort kommer det bli ytterligare ett kort mindre på den svenska marknaden med den höga bonusnivån då Re:member More fö...

5/4/2021

Förmånsprogrammet "Norwegian Reward" fyller 10!

Alla som har kreditkortet från Bank Norwegian får tillgång till deras förmånsprogram, Norwegian Reward. Det är just förmånsprogrammet som gör att detta kreditkort är ett av de mest populära ”resekreditkorten”. Förmånsprogrammet fyller nu 10 år och Norwegian utvecklar ständigt programmet för att håll...

5/4/2021

Kreditkortet som inte gynnar sina egna kunder

Det finns en rad kreditkort med bonusfunktioner. Kort som ger poäng på alla inköp som sker och där poängen sedan ger pengar eller produkter - en slags ”återbäring”. I vissa fall är dessa kort utgivna av specifika butikskedjor och ger därmed störst bonus vid inköp hos dessa butiker. Men granskas vill...

5/4/2021

Uber lanserar eget kreditkort med bonusfunktion

Genom ett samarbete mellan Uber och en av världens största banker, Barclay, kommer ett nytt kreditkort att lanseras i ett flertal länder. Sett till kortets bonusprogram så är det mycket fördelaktigt. Inte minst för de som ofta åker med Uber.

5/4/2021

Klarna utökar med kreditkort

I somras fick Klarna banktillstånd vilket betyder att de kan utöka sin finansiella verksamhet med ytterligare produkter och tjänster. Exakt hur de har tänkt utnyttja banktillståndet har de däremot varit relativt tyst om.

5/4/2021

Snart kommer kreditkort för barn

Skulle du känna dig bekväm om ditt barn hade ett kreditkort med sig under shoppingturen? Det är inte speciellt många föräldrar som lämnar ut sitt kreditkort till de yngre i familjen. Men det behöver de inte heller – för snart kan barnen ha ett eget kreditkort.

5/4/2021

Santander Mitt Kort försvinner

Under sommaren 2017 tog Santander Consumer Bank bort kreditkortet Santander Mitt Kort från deras utbud av kreditkort. I och med det försvann det enda kreditkortet, på den svenska marknaden, som var helt utan avgifter. Santander hänvisar istället till Mitt Kort +, ett kort som de skriver är ”perfekt ...

5/4/2021